[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
adaugare 2X18 la capacul deja existent  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
alex24
Member

IP:

salutare am si eu de gand sa plusez la capitolyl lumina am hotarat sa adaug 2X18 pe langa cele 2 deja existente dupa un search pe pretenul gugle am gasit acest balast electronic
http://www.magazin-lustre.ro/kitt_balast_electronic_max_36w_t8_droser_cablu_mufe_g13_cleme-63732.p.html
este ok? l-a mai folosit careva ca mie mi se pare ieftin( nu ca ma dau banii afara din casa)
in afara de acest balast ce mai imi trebui? pana sa montez neoanele
si cam care ar fi pasii de urmat daca ma poate ajuta careva

orice sfat este bine venit va multumesc anticipat
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Pai nu iti trebuie 2x16 sau 2x ceva mai mare ? Cumulat pare sa aibe puterea neoanelor tale, dar nu stiu daca se poate sa le aprinzi pe amandoua fara circuit separat, nu am incercat niciodata

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Pretul e bun, modelul nu Ce ai dat tu este 1x36W si nu poti lega doua tuburi de neon. Daca te uiti atent la poza este dat un model pentru doua tuburi si unul pentru un tub, deci poza este generica si nu al produsului listat.
Tie iti trebuie 2x18W deci ceva de genul: http://www.magazin-lustre.ro/drosser_electromagnetic_2_x_18w_balast_b2_2x18w_electrostart-105987.p.html sau asta http://www.magazin-lustre.ro/droser_electronic_2_x_18w_model_vt_465_balast_electronic_2x18w-63688.p.html

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
alex24
Member

IP:

Merci mult de raspunsuri care e diferenta intre cel electric si cel electromagnetic? Sa imi foe rusine ca nu am cautat eu dar ..... Daca se poate sa imi spuneti voi
alex24
Member

IP:

Am gasit diferenta intre cele 2 asa dar celui electromagnetic imi mai trebui si starter

Eu pe acvariu am cu starter acum am vazut asta deci instalatia mea este 2x18 cu balast electromagnetic
Am cautat din nou si am gasit un balast electronic de 4x18 la pretul de 40 ron
Ce parere aveti este mai avantajos acesta decat sa ma complic cu 2 circuite + startere si ce o mai fi nevoie pe acolo
Am sa atasez si libcul cu acest balast 4x18 t8
http://www.lohuis.ro/182-balasturi-electronice-3aaa/954-balast-electronic-3aaa-t8-4x18w/flypage.tpl.html
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Pai cred ca te complici mai mult daca vrei sa renunti la ceea ce ai. Cand s-o strica , poti inlocui atunci cu inca unul 2x18 ... Zic si eu. In principiu, pe spatele balastului o sa ai o schema electronica cum trebuie conectate neoanele.

Atentie sa cumperi capete de neon care sunt ermetice la umiditate cat si imbracaminte speciala pentru fire, altfel, risti sa te electrocutezi daca iti condenseaza apa pe unde nu trebuie.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
[WWW]
alex24
Member

IP:

Te cred iulian dar partea proasta este ca nu prea am loc sa pun neoanele daca nu scot balastul vechi
Poze cu capacul vedeti aici
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/22375.page

This message was edited 1 time. Last update was at 10/03/2013 19:27:16

viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Aaaa, acum inteleg

Am avut si eu un capac asemanator (dar pentru un acvariu mai mic, insa acelasi principiu - pe o parte se deschideau usitele unde sa dai de mancare sau sa umbli; a trebuit sa topesc plasticele acolo ca sa inghesui un alt neon si sub partile care se deschid.

Cred ca iesi mai repede daca iti faci un capac un pic mai inalt - si poti pune 4 neoane si reflectoarele aferente. Ai atunci merge 4 x 18W cu toate ca nu stiu cat de rezistente sunt la umiditate si poate va fi mai bine sa tii balastul ascuns undeva, nu in capac, altfel, daca se arde balastul trebuie luat altul si nu mai ai lumina intre timp deloc. (sau pastrezi capacul de acum, ca 'backup')

This message was edited 2 times. Last update was at 10/03/2013 19:43:43

[WWW]
alex24
Member

IP:

Pai balastul oricum il pun pe capac deSupra sau gasesc o modalitate de a il atasa nu aveam de gand sa bag balastul in interiorul capacului
Studiez problema si poate reusesc sa schimb putin pozitionarea neoanelor

Inca o intrebare
Daca la unul din cele doua balasturi in loc sa pun 2 neoane pun unul singur si mai apoi 1-2 saptamani pe celalalt se aprinde sau trebui neaparat sa fie puse ambele?
Ca exemplu acum la instalatia care o am nu se poate apronde doar unul trebui ambele aprinse sau niciunul sper ca m-am facut inteles la ceea ce ma refer
Multumiri anticipate
alex24
Member

IP:

nu imi poate raspunde nimeni la ultima intrebare?daca la balastul electronic 2x18 pot aprinde un singur neon si mai apoi sa il pun si pe al doilea?
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

alex24 wrote:nu imi poate raspunde nimeni la ultima intrebare?daca la balastul electronic 2x18 pot aprinde un singur neon si mai apoi sa il pun si pe al doilea?

la unele da, la altele nu. Depinde de schema electronica... Cel mai bine merge pe testate, ca daca intrebi de cele mai multe ori ti se va raspunde cu ceea ce vei vrea sa auzi (vanzatorul de cele mai multe ori nu stie astfel de "amanunte")

This message was edited 1 time. Last update was at 12/03/2013 09:45:20

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
alex24
Member

IP:

am inteles ok merci am sa ma duc zilele astea in bricostore si vad ce gasesc acolo aveti un alt magazin pe care il recomandati?

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: