Este vorba despre o femela Black Molly Lyra de 5 luni pe care o tinem in acvariul principal, un acvariu comunitar de 60 l cu ancistrusi, cory aurii, molly, neoni si guppy.
Pestisorii molly pe care i-am luat la inceput de la magazin, crezand ca sunt numai masculi, aveau printre ei si o femela. Nu stim daca erau sau nu inruditi, cert este ca au facut pui, de 3 ori, timp in care masculul dominant s-a tot schimbat. Intre timp toti parintii au murit, unul cate unul, la intervale mari de timp, fara semne de vreo problema anume, poate de batranete, nu stim varsta la care i-am luat de la magazin - la noi au stat cam jumatate de an.
Revenind la pui, i-am tinut in acvariul maternitate si pe la 4 luni i-am separat, si am pastrat numai femelele; posibil sa ii fi separat prea tarziu, unele femele pareau sa aiba abdomenul mai mare decat doar un peste bine hranit...
A trecut cam o luna de atunci si nu a aparut in acvariu niciun pui de molly, in schimb aseara am observat ca una dintre femele are ceva care iese din ea, cam din zona cu bulina alba, ceva foarte gros, translucit la inceput si rosu inspre corpul ei, ce pare sa aiba niste vinisoare de sange, ceva...! Burta ei nu mai este rotunda, din contra, pare foarte supta, de parca iese afara tot ce avea inauntru...
Aspectul este ingrozitor - am atasat si 2 poze - in sensul ca pare ca se chinuie, ca nu isi gaseste locul si inoata la suprafata apei cu aripioarele laterale stranse pe langa corp sau incearca sa se ascunda dupa filtru sau sub frunze... Nici la mancare nu am vazut sa se duca...
a) Initial am crezut ca e o problema digestiva, constipatie, dar la o privire mai atenta nu pare ca poate fi asta...
b) Sa fie o problema ginecologica, poate din cauza unei genetici deficitare?...
c) Este posibil sa fie un vierme? Grija mare ar fi sa nu afecteze si ceilalti pesti! Dar daca nu este vierme si o izolam degeaba, riscam sa o stresam inutil si sansele ei scad!...
Aveti idee ce problema poate fi?
Ce ar fi de facut?
Va multumim!
|
|
This message was edited 3 times. Last update was at 26/06/2012 11:52:50
|