[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Moonlight in acvariu plantat  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
suru2005
Member
[Avatar]

IP:

Acum cateva zile mi-a venit ideea de a bricola moonlight in acvariul meu plantat.
M-am si apucat de treaba si am introdus 4 leduri albastre in capac. De rezultat sunt foarte incantat din punct de vedere al estetic, este exact cum mi-am imaginat, dar as vrea sa stiu dc are si impac negativ asupra acvariului.
Tin sa precizez ca ledurile se aprind la ora 23.00 (inainte sa se stinga cele 2 neoane) si se sting la 05.00.

Acvariu este de 44 l net,
Pesti: 5 guppy (ceva pui mici;o sa-i donez), 2 xipho, 1 cory,
Plante: Nucus (Hygrophila corymbosa siamensis), Hemianthus micranthemoides, Valisneria, Bacopa caroliniana, Myriophyllum aquaticum, Hygrophila difformis, Egeria densa, Ceratopteris cornuta,
Iluminare: 2X15w, 1 aqua glo si 1 osram flora,
Co2 presurizat,
Fertilizant: abia am inceput si doar macro JBL Ferropol.

MULTUMESC si APE LIMPEZI !!!

This message was edited 1 time. Last update was at 26/06/2012 00:38:25

scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

sa nu fie prea puternice toate cele 4 leduri. Gandeste-te ca si pe tine te dernjeaza reclamele stradale noaptea cand vrei sa dormi. Toate fiintele( plante si pesti) au nevoie de odihna pe timpul noptii. Nici la noi nu este luna plina in fiecare noapte. Poti urmari comportamentul pestilor si asta iti este relevant. Daca ii deranjeaza lumina ei se vor ascunde in locuri intunecate. Deasemenea daca in loc sa se odihneasca, ei au activitate, iarasi inseamna ca lumina e prea puternica. Poate o poza ne lamureste mai mult.

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
suru2005
Member
[Avatar]

IP:

In noaptea asta o sa fac niste poze cu ledurile si cu acvariu in ansamblu.
Cel care la facut "circuitul" a zis ca sunt leduri mai slabe si de aceea a pus 4.
Acesta este modelul de led.
[Thumb - concave_led_diode_led_diode.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 26/06/2012 14:36:09

suru2005
Member
[Avatar]

IP:

O poza cu ledurile aprinse si una cu ele stinse.
Am facut si un filmulet de ansamblu al acvariului despre cum se sting neoanele si raman ledurile. http://www.youtube.com/watch?v=yRpmU15nmhI&feature=youtu.be.
Sper sa se inteleaga ceva.

multumesc si ape limpezi
[Thumb - aprinse.jpg]

[Thumb - stinse.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 26/06/2012 23:32:50

scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

pare interesant. Nu stiu cum se vede in realitate in acvariu, in comparatie cu ce ai filmat. Daca tie iti place sa te relaxezi noaptea privindu-ti acvariu la lumina ledurilor este ok. Parearea mea este sa nu faci asta noapte de noapte, si sa le stingi complet lumina

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
suru2005
Member
[Avatar]

IP:

o sa setez priza pe care am ledurile de 2 ori pe saptamana sa le tina aprinse pana la 4 dimineata si seara de seara cate o ora.

Multumesc.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: