[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
"Problema pereche scalar"  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
valislorita
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna seara, Desi nu sunt tocmai incepator in ale cichlidaelor sunt totusi inepator in domeniul scalarilor, ca urmare ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Intr-un bazin de 200litri am 2 perechi de scalari : una aleasa in urma cu 2- 3 depuneri si una care am observat ca astazi a depus in alt colt al acvariului decat perechea colocuitoare, nederanjandu-se o pereche pe alta sub nici o forma. Pana aici toate bune si frumoase cu exceptia masculului perechii nr. 2 (cea care a depus astazi)care este de o agresivitate extrema atat cu perechea vecina cat si cu femela (consoarta) lui. Colac peste pupaza a si mancat toate icrele depuse dupa care s-a dat la fugarit femela de parca nu ar fi perechea lui.
In consecinta, intrebarea mea ar fi ce ar trebui sa fac in situatia asta? - sa schimb masculul cu altul ? -caci as avea de unde lua inlocuitor...
-sa las acest mascul pentru ca perechea e deja aleasa ? - conteaza asa tare acest lucru?
-in cazul in care schimb masculul urmatoarea reproducere la ce perioada estimati a fi ? ? influenteaza reproducerea cu ceva schimbarea masculului ?

Mentionez faptul ca femela este intr-adevar mai mica decat masculul ca dimensiune... O fi aceasta cauza agresivitatii extreme? Probabil ca aceasta agresivitate a avut-o si pana a face cuplu cu femela dar nu am dat eu vreo importanta... Cu toate acestea cred ca trebuia sa se mai linisteasca in ceea ce priveste femela...Cealalta pereche este mult mai "calma"... Partenerii nu se bat intre ei...

Cu speranta ca nu v-am plictisit cu acest subiect al meu multumesc anticipat tuturor care doresc sa-mi intinda o mana de ajutor

Degeaba te grabesti... Tu tre' sa pleci la timp !
[Email] [Yahoo!]
Agyu
Junior member
[Avatar]

IP:

orice animal isi protejeaza puii,si scalarul tau a facut la fel,doar isi face treaba,si-a atacat femela pentru ca la perechile de scalari unul dintre parinti 'aeriseste' ouale si are grija de pui,de multe ori le manaca daca nu se pot decide cine sa ibe grija de ei,iar cealalta pereche a fost avertizat sa nu se apropie,indiferent de femela sau mascul,solutia e sa le pui in alt acvariu sa depuna icrele cand mai vezi ca incepe perechea sa curete frunzele sau peretele acvariului
[Email] [Yahoo!]
valislorita
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru dorinta de a ajuta dar s-a dovedit ca acel mascul facea pereche cu alta femela si doar a inlaturat femela care depusese singura pentru a-i manca icrele.

Degeaba te grabesti... Tu tre' sa pleci la timp !
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Cichlidae
Go to: