[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Habitat marin-mangrove forest  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

, Plin de viata acvariul, putin cam mic pentru clowni(sau asa pare din imagini) eu as face totusi ceva cu nivelul acela scazut de apa(si asa volumul e mic) , dar mie imi da impresia de ceva lasat de izbeliste orice acvariu care nu are apa cat mai sus
[Email]
Danila
Member
[Avatar]

IP:

Am expus motivele pentru care nu este nivelul de apa mai sus,si ar mai fi unul -daca setezi pompa de valuri pe valuri intermitente creeaza un balans al apei de minim 1-2 cm ce ce ar duce la aruncarea apei din bazin daca acesta ar fi plin ochi.Clown fish este un peste teritorial ,ocupa o mica arie legata de o anemona sau un substitut nu are in principiu nevoie de spatiu pentru innot.Oricum au cel putin doi ani decand sunt bine mersi.Lampa maxspect mj-l 130 pe care am achzitionat-o pare OK ,o folosesc cu setarea de 10000 Kelvin, cea de 16000 Kelvin mi se pare prea albastra iar de 20000 Kelvin nici nu poate fi vorba la ce vietuitoare am in bazin.
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Aria pe care o ocupa o pereche de clowni salbatici e de 80/80 de cm cu anemona lor in salbaticie, da stiu se adapteaza, dar..., sursa mea :
[Thumb - 451011710_7982291398493918_5426092199907406246_n.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 15/07/2024 09:33:29

[Email]
Danila
Member
[Avatar]

IP:

Da in conditii ideale dar nu avem ,din ce am citit in tot felul de carti depre pesti si acvaristica sunt prezentate conditiile ideale exact ca si in cazul oamenilor ,dar care nu pot fi respectate nici pentru animale si nici pentru oameni(ma refer la spatiile de munca si de locuit in special,, ca de cele de spatii verzi si aer curat mai bine nu mai vorbim)M-am uitat in istoricul topicului si pestii mei au exact patru ani decand au fost cumparati.Teoretic daca ar fi resimtit un stres major ar fi inchinat steagul de mult.(Am vazut ca multi acvaristi in patru ani se apuca se lasa si vand tot de prefarat cu acelasi pret de la achizitie )Asta evident nu inseamna ca mai mult spatiu nu ar fi mult mai bine si evident conteaza filtrarea si oxigenarea apei .
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

[Email]
Danila
Member
[Avatar]

IP:

Caldura mare,bine ca a trecut .Am primit doua pastile(de fapt casete) de bacterium e plus de la firma Aquili ,care promite ca rezolva si consumul de fosfati din acvariu.Am pus una deja si mare lucru nu pot observa cel putin deocamdata fiindca nu am teste.Intrebarea ar fi daca are cineva experienta cu produsul,sincer ma gandesc sa cumpar o cutie dar parca ceva imi sopteste ca e prea frumos sa fie si adevarat.
[Thumb - 61JyeiE1IbL._AC_UF894,1000_QL80_.jpg]

Danila
Member
[Avatar]

IP:

Cum nu si-a dat nimeni cu parerea, am apelat la convingerea ancestrala-ai bacterii ,ai acvariu- si am cumparat un flacon intreg de aquili bacterium e plus,dupa doua trei saptamani as zice ca parca se vede ceva(daca nu cumva este autosugestie ), in sensul ca aveam cativa mugurasi de alge verzi care nu au mai crescut(e drept ca nici nu au disparut ,inca) skimmerul este mai vioi si apa mai limpede.Lampa maxspect pare destul de buna desi mie imi pare usor cam prea albastra asa ca am suplimemtat-o cu lampile de 7W cu lumina mai alba- asa arata pe gustul meu plus ca vezi ce se petrece in acvariu .
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Nu si-a dat nimeni cu parerea pentru ca probabil nici unul din cei care mai sunt pe aici n-au folosit.
Vad ca scrie in descrierea de pe site: Is effectively even in fresh and salt water aquariums.
Pe flacon scrie ceva de apa dulce?

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Danila
Member
[Avatar]

IP:

Nu , in afara de simbolurile grafice -discus si calut de mare-,dar cum eu am muuult timp liber ,mai citesc ce fac acvaristii din Franta si Italia si am gasit recenzii pozitive ,majoritatea lor de la acvarii cu apa dulce.Avand in vedere ca am dat un leu pe capsula adica flacon de 40 de capsule cu 39 lei si mergand pe principiul -cum n-ajuta asa nu strica -am zis sa incerc. Daca functioneaza ,sincer mie mi se par mai utile pentru acvariu marin,dar nu vad de ce n-ar merge si la acvarii de apa dulce ,mai ales la cele slab sau neplantate.
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Discus era ala? Daca ma intreba cineva ziceam ca e zebrasoma

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Danila wrote: sincer mie mi se par mai utile pentru acvariu marin,dar nu vad de ce n-ar merge si la acvarii de apa dulce ,mai ales la cele slab sau neplantate.
In general orice tip de bacterie ce merge/se dezvolta in apa sarata prospera in apa dulce nu si invers, la produse de marca gen Prodbio pe vremuri era specificat faptul asta ca populatia in apa sarata se dezvolta mai incet
[Email]
Danila
Member
[Avatar]

IP:

Ca sa mai sparg linistea asurzitoare ,de pe sectiunea acvarii marine, pun doua trei imagini(in sfarsit am fost harnic).In rest din pacate nimic nou , acvariul intra in al saselea an de viata, si parca e tot mai greu sa gasesti vietuitoare si interlocutori care sa fie dispusi sa colaboreze, asa ca din oarecare plictis si deznadejde am mai mesterit un acvariu de 8 litrii de apa dulce cu creveti si multa riccia si cam atat .
[Thumb - 2 (1)copie.JPG]

Danila
Member
[Avatar]

IP:

A doua
[Thumb - 2 (2)copie.JPG]

Danila
Member
[Avatar]

IP:

Si gata
[Thumb - 3copie.JPG]

ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

[Email]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Danila wrote:si parca e tot mai greu sa gasesti vietuitoare si interlocutori care sa fie dispusi sa colaboreze

Interlocutorii sunt tot mai rari pentru ca forumul le pute, s-au dus pe cacaturile alea de facebook si tiktok.
Altii au renuntat la acvaristica din lipsa de timp sau bani.
Cred ca trocurile de acvaristica marina se fac pe niste grupuri de whatsapp, daca are cineva informatii ar putea sa le lase aici.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

La apa sarata, mai putin ne pricepem, iar bazinele cu apa sarata sunt scumpe sau nu ai de unde procura strictul necesar. Doar comanda online, in general.
@Dan, ai dreptate.
[ICQ]
Danila
Member
[Avatar]

IP:

Trist ,dar adevarat .
aurecj
Senior member

IP:

dan.pavelescu wrote:

Interlocutorii sunt tot mai rari pentru ca forumul le pute, s-au dus pe cacaturile alea de facebook si tiktok.
Altii au renuntat la acvaristica din lipsa de timp sau bani.
Cred ca trocurile de acvaristica marina se fac pe niste grupuri de whatsapp, daca are cineva informatii ar putea sa le lase aici.

Ai dreptate, sunt ceva grupuri de Whatsapp unde se mai fac anumite schimburi/vanzari, insa sunt private si in general persoanele sunt din Bucuresti.

Eu am de exemplu acvariul plin de corali (e adevarat, in Cluj si nu cine stie ce specialitati) si am anuntat de mai multe ori ca vreau sa dau din ei pentru a-mi mai face loc/aerisi, insa din pacate pe la noi se pare ca numai Bucurestiul misca. In restul tarii, activitatea legata de acvaristica marina este foarte slaba.
[Email] [Yahoo!]
Danila
Member
[Avatar]

IP:

Problema mea este ca nimeni nu este dispus sa trimita prin curier cu ramburs(e mai complicat cu ambalarea si probabil ca se tem sa nu piarda banii).Eu fiind pensionar n-am cont bancar si nici macar smartphone,asa ca e aproape imposibil. Cum s-ar zice ghinion .

Forum Index » Bazine mici si medii
Go to: