[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Intrebare  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Porcu'"][quote:50a7e95ba7="freddy wrote:o fi vreo bacterie si noi tot o dam cu lumina?
Nu cunosc nici o boala care sa se manifeste prin inegrirea plantelor si a pestilor.

Este greu sa spun ca am rezolvarea sau macar diagnosticul corect al problemelor tale, mai ales in privinta problemei pestilor, dar stimulat de discutia de mai sus (am vazut-o cam tarziu recunosc) emit si eu doar teorii care ar impaca ambele probleme ale petelor negre de pe plante si de pe carasul auriu. Da, asa cum spunea MA nu este o cauza comuna a ambelor probleme (decat daca consideram ca un exces de nitrati favorizeaza si algele negre punctate si o rezistenta scazuta la boli a pestilor), dar pot fi doua probleme distincte cu cauze diferite, dar cu acelasi aspect: punte negre pe plante si pe carasul auriu.

Pentru plante e simplu, sunt alge negre punctate, o varietate de alge rosii care apar mai ales la nitrati, nitriti mai mari si apa mai dura, alcalina, cu putin CO2. Cam asta scrie pe un site de afara:

Black spot algae: Black spot algae form small, black spots on plant leaves. The cause of black algae is unclear, but excess nutrients (nitrate) and light help its spread. Control is very difficult, the best means to take is to remove affected leaves.
Eu as adauga la remedii si apa mai moale, mai acida, CO2 mai mult, plante mai multe, pesti mai putini si mai mici.

Cu carasul auriu patat cu negru la fel ca plantele povestea e mai complicata si gradul de precizie diagnostica mai mic, fiind mai multe posibilitati, unele mai usoare altele mai grave. Uite un citat mai jos care iti da aceste variante:

Black Spot- Usually these spots are seen as the fish is healing from ammonia surges. The area that was burned will turn black and this is the healing sign. The spots should fade within about 2 weeks. Orange Goldfish will sometimes turn black on their back and sides. After about 7 days the patches disappear and the fish appears orange. This is known as "Melanophore Migration" and is usually caused by any type of chemical irritant or traumatic injury. Some very common causes: high level of ammonia, low pH, flukes, or ick. The black color will not show up until the irritant is removed and the skin begins to heal. However if there are snails in the tank or the fish are living in ponds you should read below.

These spots could be from the pigmented cysts that contain the larval stage of a trematode intestinal fluke. Symptoms: Small black or brown spots up to 2 mm (0.08 inches) across. These spots appear on the body and fins of the fish and sometimes on their mouth and eyes. Treatment: Modern anti-parasite treatments should kill the parasites. The spots once formed may remain on the fish.

Sper ca la pestisorul tau de fapt sa fie varianta cea mai usoara si anume excesul temporar de amoniac la un acvariu in ciclare. In privinta bolilor parazitare mai gasesti ceva pe aici:

Diplostomulum

O chestie chiar urata ar fi si asta.

Sper sa nu te fi incurcat mai mult decat ajutat si problemele tale sa se rezolve.

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

INTROS wrote:emit si eu doar teorii care ar impaca ambele probleme ale petelor negre de pe plante si de pe carasul auriu.
Din ce spune omu' nostru, am inteles ca plantele si-au schimbat culoarea in negru, nicidecum ca s-au acoperit cu alge: "mai toate plantele au inceput fenomenul acela de innegrire" . Probabil ca s-a exprimat confuz si io am inteles altceva .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai eu nu m-am orientat dupa ce spune ci dupa ce arata in fotografiile de mai sus.

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
freddy
Junior member

IP:

Revin cu clarificari. Astazi am facut testele de apa. Nitriti si nitrati. Ambele teste sunt sub valoarea normala. Ce am mai constatat. Ca pot inlatura cu mina acele pete negre de pe plante, lucru ce confirma teoria ca sunt intradevar alge. Posibil chiar alga neagra de care se tem unii. Trebuie oricum sa o identific si abia dupa aceea sa vad ce as putea face. problema mea este timpul care lipseste cu desavirsire.

Despre caras. S-a innegrit de tot.... din rosu s-a facut negru.... este ciudat dar asta este. Oricum, saptamina asta il donez.

va tin la curent cu noutati oricum.
freddy
Junior member

IP:

Apropos, acum pot sa spun si ce lampa am, un Philips 13w, asta dupa ce am schimbat-o pe cea originala.... [url]http://www.1000bulbs.com/product.php?product=32575&utm_source=Froogle&utm_medium=shopping+site&utm_campaign=Froogle+datafeed[url]

O fi ok?

Despre caras... a inceput prin a avea puncte albe pe coada, apoi pe corp, dupa care s-a innegrit.[/url]
freddy
Junior member

IP:

Sorry. lampa aici http://www.1000bulbs.com/product.php?product=32575&utm_source=Froogle&utm_medium=shopping+site&utm_campaign=Froogle+datafeed

Apopos de ce situl nu permite editarea mesajelor? Evitam sa scriu 3 mesaje...
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

La un acvariu mic cam genul asta de lampi incape in capac, daca e livrat din fabrica cu toot cu capac, etc. Am si eu la ccel mic de 30 litri asa ceva, dar evident nu face fata, mai ales ca la acvariile mici cantitatea de lumina (hai sa zicem clasicul watt-i/ litru ) trebuie sa fie mai mare decat la cele mari. Trebuie sa vezi daca poti sa mai bagi inca un bec (compact fluorscent cum ai pe celalalt) sau ca solutie de criza (cam inestetica, dar eu asta am facut), tii capacul cascat si sprijini pe muchia de sus un tub fluorescent de 18w cu spectru bun de plante.

Cum spunea si MA si mie mi se pare cam dubios pietrisul ala alb, nici nu arata prea bine si daca mareste duritatea apei si o face alcalina sigur a contribuit la algele de pe plante. Iti trebuie plante cu crestere mai rapida, anubiasii si echinodorusul sunt predispuse la genul ala de alge. Trebuie sa fie pe acolo ceva pietris fin "bob de orez" sa inlocuiesti pe cel existent (dar nu pune peste el ca nu schimba nimic). Cu carasul din ce spui cam parazitoza pare. Succes!

freddy
Junior member

IP:

Uite ce alge are baiatu acum.... sunt rele?

daca stiti vreun remediu cum sa le scot afara... nu va sfiiti va rog.

Poza1
image

poza2
image

multam
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Ai ceva "fuzz algae", daca raman in proportia asta si nu mai mult, lasa-le asa, nu gaga chimicale, cel mai bine baga niste Otto, poate pe la voi se gasesc mai usor, daca nu niste SAE si la nivelul de alge care il ai acum te rezolva. Uite am pus candva pe aici niste link-uri catre articole despre alge, poate te ajuta (orice acvarist, vrand - nevrand trebuie sa stie si ceva despre alge... ).

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: