[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ajutor acvariu apa dulce  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Am dat o cautare si am gasit ceva pe Pepika.ro. Nu apare pe stoc dar cind am mers la "cos" comanda a fost preluata. Daca zici ca e asa de bun, ce ma sfatuiesti? Am un proiect de Nano cu creveti si filtru de substrat; sa comand ?

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

5 kg = 64 lei plus transportul!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

[Email]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Sa nu confunz cumva cu Proscape Volcano, de la JBL. Nu cred ca mai are cineva, sau o sa mai aiba Volcanit de la Aquamedic. Oricum, ce s-a gasit ultima oara pe piata era o versiune mult mai marunta (granulatie mica).
Referitor la creveti, nu am experienta, dar stiu ca multa lume foloseste filtrele simple Resun (cele actionate de o pompa de aer).
Tot la Pepika gasesti filtrele respective.

This message was edited 1 time. Last update was at 14/02/2017 21:10:15

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

SUBSTRAT AQUAMEDIC VOLCANIT 5 KG

Asta am gasit. Proscape este urmatorul pe lista.
Inrtra aici si vezi daca este ceea ce recomanzi tu. Din ce am citit, este foarte interesant.

http://pepika.ro/21-Acvaristica/398~Pentru-plante/9429-Substrat-AquaMedic-Volcanit-5-kg.html

[Email]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Da, ala e. Dar, ma repet: este versiunea "noua", cu granulatie mica. Si nu e pe stoc..

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Da, am inteles. Era o chestiune legata doar de granulatie. Ca nu e pe stoc nu inseamna ca nu o pot aduce. Crezi ca varianta asta este totusi buna? Din ce vad, culoarea este foarte frumoasa si adecvata unui nano, chiar si pentru acvarii mari.

[Email]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

M-as bucura sa o poata aduce, dar din cate am auzit eu..
Iti tot repet chestia cu granulatia mica din alte motive - vrei sa folosesti filtru de substrat, iar solul asta fiind marunt, e posibil sa intre prin fantele filtrului si sa-l obtureze. Si nu e ok sa pui plasa de tantari/perdea peste filtru, se va colmata foarte repede si asta nu aduce nimic bun.

edit: acum vad ca suntem in topicul altcuiva si il poluam, imi cer scuze.

This message was edited 1 time. Last update was at 14/02/2017 21:24:15

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Nu cred ca "poluam" topic-ul. Intrebarea colegului nostru se referea la substratul Manado si iata ca am ajuns la o solutie care poate sa-i foloseasca. Asadar, revenind la topic: acest substrat poate fi o solutie si pentru acvariul lui, corect?

[Email]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Colegului i-am raspuns la intrebare si i-am recomandat ceva special pentru plante.
Dar, in general, Volcanitul reprezinta o solutie cam pentru orice acvariu plantat sau mixt creveti/plante.
Daca discutam doar despre creveti, exista soluri speciale pentru ei (de exemplu, Akadama sau Shrimp King/Dennerle)

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Am inteles. Voi comanda produsul si, daca am un raspuns pozitiv, revin cu confirmarea daca este livrabil.

[Email]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Doamne ajuta!

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Holymoly
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut!
Am mai scris odata acelasi lucru dar cred ca nu sa postat, in cazul in care am dublat imi cer scuze!
Colegul Dan.pavelescu mi-a recomandat ca substrat Dennerle Scapers Soil, mai trebuie sa adaug ceva fertilizanti sau plantele isi iau tot ce le trebuie din acel substrat?
In curand sau nu o sa pun in functiune un acvariu de 180l la care am un filtru Tetratec ex 1200 si vreau sa il umplu cu materiale biologice gen spartura de lava,zeolit,siporax,ada bio rio, intrebarea este: daca pun un prefiltru dintrun burete iau cumva din debitul filtrului, o sa fac vreo prostie? sau trebuie sa pun bureti filtranti in canistra?
Liv
Ultrahigh member

IP:

Nici un substrat nu are cum sa asigure macro (N, P, K, C). Deci e mai bine sa fertilizezi. Oricum depinde foarte mult de plantele care sa le pui. Si nu mi se pare destul de bine lamurita problema de unde iau plantele micro (sau mai exact care plante iau micro prin radacini si care iau prin frunze/tulpina). Cel mai probabil tot corpul plantei absoarbe micro. Asa ca e bine sa fertilizezi si cu micro - chiar daca ai substrat fertil. Plantele usoare au necesitati mai mici si pot creste doar cu ce elimina animalele si lumina mai putina. In plus toata lumea e de acord ca adaosul de glutaraldehida (asa zisul carbon lichid - o denumire complet aiurea) la CO2 va face plantele sa creasca mult mai bine. Deci ai ajuns la o fertilizare completa - micro, macro, CO2 si adaos de carbon. Cit si ce lumina? - poti doar tu sa stabilesti prin incercari repetate - toate bazinele sint diferite.
Daca ai substrat fertil incepe cu 1/4-1/2 din cantitatea recomandata de producator. Sa nu uiti ca marea majoritate a plantelor au o perioda de adaptare la noul bazin de citeva saptamini. Si in plus nu amesteca liniile de fertilzare.

Prefiltrul te scuteste de curatatul/desfacutul des al filtrului. De obicei contine doar bureti care poti sa ii speli/cureti linistit (doar pe cei din prefiltru) fara sa deciclezi filtrul. Orice pui pe traseul apei va lua din debit. Cam toata lumea prefera sa monteze un prefiltru.
Oricum valoarea debitului declarata de producator se refera la filtru fara nici un material filtrant si de cel mai multe ori cu filtrul situat la acelasi nivel cu apa. In plus nu conteaza prea mult cantitatea de apa care trece prin filtru, ci timpul care il au bacteriile sa faca descompunerea NH4->NO2->NO3.

This message was edited 3 times. Last update was at 16/02/2017 00:13:08

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
Holymoly
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut!
Pestii mei molly au un comportament ciudat( am pierdut multi in ultimile luni si parca erau decolorati cei galbeni), inoata cam rar,adica nu inoata vioi ca orice peste se contorsioneaza. Cineva mi.a spus sa fac tratament cu verde de malachit,oare îi va afecta acest tratament pe ceilalti pesti? (Neoni,danio zebra,corydoras si ancistusi)
Am un acvariu de 54 l, ce cantitate sa pun,ce temperatura sa am si cat timp sa îi tin sub tratament si apoi apa o schimb treptat?
Nu am alt acvariu sa.i tratez separat.
Multumesc!

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: