[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Start - acvariu incepator  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
nellyan
Junior member

IP:

scorpionul wrote:da, cel mai bine e sa faci teste inainte sa bagi pestii. Dar toate astea pas cu pas. Respectam ciclarea si in timp toate celelalte. Pentru grabirea ciclarii se folosesc bacterii la fiola. Dar trebuie sa te gandesti serios la filtrare, si apoi la lumina. Lumina care o ai acum este numai buna de ciclare, dar nu te va ajuta foarte mult mai departe. Va trebui sa suplimentezi neonul pana ajungi la la minim 0,6w/l. Idealul este 1w/l

daca nu e suficienta lumina , de ce vand un astfel de neon la o astfel de capacitate ?
Pot pune alt neon, mai mare sau trebuie modificat capacul ?
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Vivipari,neoni,tetra ,gourami, sanitari-cory,hoplo,botia,sunt multe specii de pestii intereseaza-te pe net.O sa vezi ca o sa gasesti pesti superbi numai daca cauti.

Scuze eu am raspuns la fauna,la neon nu ma bag ,nu cunosc domeniul

This message was edited 1 time. Last update was at 17/02/2016 15:36:24

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
Cormoranul
Member
[Avatar]

IP:

Nu prea merg hoplo, botia si guramii in 50 l. Poti lua 6 sanitari cory din aceeasi specie si un card de 8-10 neoni sau rasbore. Daca vrei vivipari va trebui periodic sa cauti persoane carora sa le donezi puii. Multe specii de pesti si mai ales cate 2-3 din fiecare arata cam a ciorba in 50 l parerea mea. Nu suprapopula pt ca filtrarea e cam subtire si o sa ai probleme.
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

nellyan wrote:
daca nu e suficienta lumina , de ce vand un astfel de neon la o astfel de capacitate ?
Pot pune alt neon, mai mare sau trebuie modificat capacul ?

simplu: pentru ca un necunoscator e atras de pret. Un neon in plus inseamna mai multa investitie din partea lor. Din pacate pretul e cel care atrage, dar ii atrage pe cei care sunt incepatori. "Batranii" isi fac acvariile personal sau la comanda. Eu mi-am facut toate acvariile pana la 300l singur. O sa vezi mai incolo ca filtrarea nu e suficienta si trebuie completata sau inlocuita, etc

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Zau?guppy parca nu mai vor sa se inmulteasca ,la fel si ceilalti vivipari,am temperatura la 26-28 C constant,neoni sunt ok,un hoplo parca ar mere sau un botia,nu necesita spatiu mult,cel putin nu la mine in acvariu.Corydoras merg vreo 5-6 ,pesti de card/banc ar fi buni in 54 litri.

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

nellyan wrote:ca tot astept am zis sa ma documentez de pesti.
1. cati pesti e ok sa bag ?
2. ce pesti recomandati ?
3. e vreo problema daca sunt mai multe specii compatibile (2-3 din fiecare ...)

1)o alta regula generala : 1cm/peste=1l apa. Deci un peste de 5-6cm are nevoie de 5-6l apa. Cand faci calculele de pesti trebuie sa iei in consideratie marimea lor la maturitate, nu atunci cand ii cumperi. Acum intelegi de ce in acvaristica se spune :cu cat mai mare cu atat mai bine? Cu cat bazinul e mai mare cu atat e mai usor de intretinut, de dezechilibrat si poti pune pesti mai multi si plante mai mari si mai multe

2) mai intai faci ciclarea-aici te pot ajuta melcii. Cauta melcii nostrii galbeni-pomaceea- la donatii sau vanzari. Trebuie sa fie1-2lei bucata in functie de marime. Daca totul e ok, peste minim 2 saptamani bagi niste cory-ei respira prin branhii de la suprafata apei si trec mai usor peste perioada ciclarii. Dupa cel putin inca o saptamana te gandesti cam ce pesti bagi, in functie de ce iti place tie si ce iti permite acvariul. Dar testele iti spun clar cam cand e momentul pentru pesti

3)daca speciile sunt compatibile de ce sa fie problema?

This message was edited 1 time. Last update was at 17/02/2016 16:30:36

[Yahoo!]
nellyan
Junior member

IP:

Larva450 wrote:Zau?guppy parca nu mai vor sa se inmulteasca ,la fel si ceilalti vivipari,am temperatura la 26-28 C constant,neoni sunt ok,un hoplo parca ar mere sau un botia,nu necesita spatiu mult,cel putin nu la mine in acvariu.Corydoras merg vreo 5-6 ,pesti de card/banc ar fi buni in 54 litri.

Corect,fiind incepator nu am stiut si am zis sa merg pe ceva de inceput, iar ulterior daca o sa fie totul ok, o sa trec la un "update"

SIncer , citisem ceva despre faptul ca un neon nu este de ajuns, insa cand am intrebat in magazin daca am posibilitatea sa achizitionez un capac cu 2 neoane mi s-a spus ca nu au asa ceva.

Nu ma deranja sa mai adaug o suma suplimentara , insa fiind putin informat (greseala mea) am zis ca daca ei au facut astfel pachetele sunt ok.

Cum procedez sau ce sfaturi ai ca sa adjustez problema asta ?
Lumina slaba (adica acest neon) va afecta atat pestii cat si plantele ? Ma gandeam ca daca iau plate si pesti mai putin pretentioase , pana prin experienta , o sa fie suficient acest pachet...dar se pare c m-am inselat nu ?

This message was edited 1 time. Last update was at 17/02/2016 16:47:08

scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

poti sa-mi spui ce lungime de neon ai? Ma uit in tabel sa vad daca sunt neoane de aceeasi lungime dar putere mai mare

[Yahoo!]
Cormoranul
Member
[Avatar]

IP:

Zau?
smilie - renunta la el, denota lipsa de respect

guppy parca nu mai vor sa se inmulteasca ,la fel si ceilalti vivipari
- poate sunt gay

n hoplo parca ar mere sau un botia,nu necesita spatiu mult
- hoplo si botia sunt pesti care pot ajunge la 15cm nu-si au loc intr-un acvariu asa mic. Plus ca pot scoate din substrat plantele mai firave

Nu mai da sfaturi in necunostinta de cauza.
nellyan
Junior member

IP:

scorpionul wrote:poti sa-mi spui ce lungime de neon ai? Ma uit in tabel sa vad daca sunt neoane de aceeasi lungime dar putere mai mare

da, 438 mm.
[Thumb - unnamed.jpg]

scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

uite ai aici tabelul de care ti-am zis http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2163.page Din pacate la T8 nu vad decat ce ai tu. Daca te straduiesti sa schimbi cu t5 vei avea 24w deci undeva la 0.5w/l. Nu e foarte bine dar nici rau nu e

This message was edited 1 time. Last update was at 17/02/2016 19:05:19

[Yahoo!]
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Aha,deci un mascul si 4-5 femele sunt gay ,fara cunostinta.... stiam ca botia si hoplo ajung la dimensiuni maricele .Deci dand ajutor ajungi sa fii fara cunostinta.Vreau sa vad cam cat de necunoscator ajung.
Acum hai sa trecem la subiectul topicului,deoarece nu a fost facut pentru cearta noastra.A fost facut ca toti sa ajutam acea persoana.

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
nellyan
Junior member

IP:

imi da eroare link-ul tau
HTTP Status 404 - /forum/posts/list/2163.page.
type Status report
message /forum/posts/list/2163.page.
description The requested resource (/forum/posts/list/2163.page.) is not available.

Vreau un weekend sa trec sa imi iau teste, sa le am cand finalizez cilcarea.

Ce ma sfatuiesti sa iau ?

ms mult!
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

da din nou clic pe link.(am scos punctul din coada)

Mergi pe varianta JBL teste la picatura. Aici o sa te cam doara la portofel: ph, nitriti. Pe urma celelalte:nitrati, Gh, Kh

[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: