[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu Diversa vs DIY  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
sonic11
Membru de baza
[Avatar]

IP:

In primul rand acel cordon confera protectie lipiturii dintre foi, in al doilea rand contribuie la sporirea rezistentei lipiturii.

Ca exemplu foaia de deplaseaza c?tre exterior sub actiunea volumului de apa, ca sa se desprinda trebuie sa rupa cele doua cordoane, dintre foi si cel interior.

Proportia "rezistentei" ar fi undeva la 70% pentru cordonul dinre foi si 30% pentru cel interior.
Dece sa nu fructifice acest procent?

Autorul topicului poate face cum crede de cuvinta, acest post este doar p?rerea mea.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/10/2015 09:12:45

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

lukitza are dreptate.

- cordonul interior este o reminiscenta a vremurilor cand bazinele se faceau cu rama metalica si chit de geamuri.
- un bazin lipit corect, cu silicon de buna calitate, nu necesita cordon interior.
- bazinul meu (200x50x55) NU are acel cordon de silicon... tot siliconul in exces a fost "curatat" cu cutterul, dupa uscare. Asta era acum 8 ani!

Later edit: sonic11, singura protectie suplimentara pe care te poti baza (in cazul bazinelor de mari dimensiuni) este data de existenta unei alte lipituri sticla-sticla... adica, pe combinatia de fund dublu si/sau pe streifuri care dubleaza lipitura. Atat!

This message was edited 1 time. Last update was at 20/10/2015 09:13:07

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
sonic11
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Când am spus protectie, nu m-am referit la rezistenta si la alti factori, mizerie, lama curatatorului etc.
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Chiar daca, Koala nu mi se adreseaza direct, nu inteleg de ce , ca nu stiu sa l fi deranjat cu nimic, eu mi am spus parerea personala.
Koala are un bazin fara cordon de silicon , dar lipit de un profesionist.
Sunt bazine fara cordon de silicon lipite in fabrica, de masini, dupa calcule si proiectare milimetrica.
In acest caz particular vorbim de colegul Andrei, care vrea sa isi lipeasca singur primul bazin din viata lui, asa ca nu suporta termen de comparatie cu spusele de mai sus. Nu vorbim in general daca se poate sau nu fara cordon de silicon.

Andrei iti doresc succes cu bazinul, lipeste-l exact cum iti place tie din toate punctele de vedere.

Numai bine.

Me - out.

"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
[Email] [Yahoo!]
AndreiFx
Junior member

IP:

Apreciez foarte mult contributia fiecaruia, iar divergentele de opinii sunt bine venite

Pentru a nu avea de furca din prima cu unui acvariu de 300l in caz de ceva, am hotarat sa fac upgrade unui betta, la un cub de 35cm din sticla de 6mm.
Voi incerca sa il fac fara cordon, cu lipitura de silicon de 1mm si vad ce iese.
Daca e totul ok, ma ambitionez si la cel de 300l

Intrebare:
Amenajarea din sufragerie contine un perete de 4 metri disponibil in totalitate acvariilor
Asadar, cum ar fi mai bine?
- doua acvarii de 300l (120cm lungime)
- sau un acvariu de 650 (180x60x60)
- posibil sa fie plantate sau plantat/ciclide

E important de raspuns la intrebarea asta intrucat influenteaza spatiul, echipamentele cumparate, standurile, designul camerei etc.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Ancamarketing wrote:Chiar daca, Koala nu mi se adreseaza direct, nu inteleg de ce , ca nu stiu sa l fi deranjat cu nimic, eu mi am spus parerea personala...

Anca, in cazul de fata chiar nu am avut de gand sa ma contrazic sau sa polemizez cu nimeni.
Nu stiu ce ti s-a parut tie in neregula.

- bazinul meu e manufacturat, deci se poate realiza o lipitura buna si in afara "fabricii".
- dpdv al sigurantei lipiturii, acel cordon interior nu ofera nici o rezistenta in plus.
- daca lipitura e imperfecta (adica, daca exista bule de aer in interior), atunci acel cordon ofera un anumit grad de etansare... da, e adevarat!
- eu am recomandat un acvariu "facut acasa", daca omul e mester si are doua maini drepte... altfel, am recomandat acvariu cumparat "de-a gata".

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
sonic11
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Asta cu siguranta o pot demanstra si practic cand doresti, dar nu in cadru acestui topic.
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

AndreiFx wrote:
Intrebare:
Amenajarea din sufragerie contine un perete de 4 metri disponibil in totalitate acvariilor
Asadar, cum ar fi mai bine?
- doua acvarii de 300l (120cm lungime)
- sau un acvariu de 650 (180x60x60)
- posibil sa fie plantate sau plantat/ciclide

E important de raspuns la intrebarea asta intrucat influenteaza spatiul, echipamentele cumparate, standurile, designul camerei etc.

Raspunsul este simplu 4m/2 = 2 bazine de cate 2 m

Sa ne intoarcem la realitate: doua bazine ar fi ideal - unul dedicat plantelor si altul dedicat pestilor. Orice acvariu ar fi bine sa fie cat mai lat - din cauza trecerii luminii prin medii diferite (aer/sticla/apa) ochiul percepe adancimea unui bazin mult mai mica decat in realitate. De asta primii care au aparut cu un "standard" pentru bazine care arata f.f.f. bine au fost cei de la ADA la care "standardul" bazinelor este de 70cm adancime (indiferent de lungime 120/100/80cm). Deci cu cat il faci mai adanc cu atat mai bine. Pentru plantate inaltimea "optima" este 50-55 cm (pentru lumina), la bazinul de pesti depinde de ce stoc vrei sa ai - sunt pesti care prefera inaltimea coloanei de apa (discusii/scalarii spre exempllu), altii prefera o lungime mai mare de bazin si TOTI fara exceptie apreciaza un volum de apa cat mai mare.
Vrei sa arate bine => ambele bazine trebuie sa fie de aceiasi inaltime. Ai alimentare de apa si/sau canalizare pe apropape... Sunt multe intrebari la care trebuie sa iti raspunzi

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Cordonu' ala de silicon e frectie din punct de vedere al rezistentei. Un acvariu lipit corect NU SE DEZLIPESTE.
Avantaju' cordonului e in acvariile extrem de luminate ........ e bariera in calea algelor care vor creste in lipitura.

AndreiFx wrote:am hotarat sa fac upgrade unui betta, la un cub de 35cm din sticla de 6mm.
Voi incerca sa il fac fara cordon, cu lipitura de silicon de 1mm si vad ce iese.
Daca e totul ok, ma ambitionez si la cel de 300l

Pune un "vierme" de silicon pe cant. "Viermele" sa fie uniform, frumos. Apoi presezi usor geamurile pina vezi lipitura uniforma, fara bule. Nu te ambitiona sa obtii o grosime a lipiturii fix de 1 mm.
Incepe cu spatele si-o laterala pe care le lasi la intarit citeva ore sa poti lucra in continuare fara frica.

Poze: smilie ... Poze cu plante
stefanp
Moderator

IP:

Andrei, desi visul oricarui acvarist e sa aiba un bazin cat mai mare sau cat mai multe acvarii, eu te-as sfatui sa nu te arunci de la inceput prea mult !
Adica, eu zic ca un singur acvariu iti ajunge.
Daca te arunci la prea mult, s-ar putea sa n-ai timpul necesar, cunostintele necesare sa le tii in frau sau sa obtii ceea ce doresti. Si s-ar putea sa-ti creezi nervi inutili.

Asa ca, gandeste-te bine

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Oana R
Unripe member

IP:

Topicul e un pic vechi, dar de curiozitate - cum a iesit?

Si eu sunt in curs de upgrade la acvariu spre unul de 180 de litri si sunt la capitolul gasit sticla/lipitor sau cumparat unul "de-a gata".
AndreiFx
Junior member

IP:

@Oana

Sfatul meu este sa mergi pe cel mai mare acvariu pe care ti-l permiti ca spatiu/bani/efort, iti sugerez minim 300L, vei fi de 10x mai multumita.
Eu am facut greseala cu unul mic, dar invatam din propria experienta.
Asta daca vrei upgrade, nu e nimic in neregula cu un nano care poate fi fantastic de frumos.

Am mers pe varianta Diversa, intrucat am primit o reducere considerabila.

Insa 300L ar fi limita la un acvariu cumparat, din motive logistice.
Cu greu a intrat intr-un VW Break, adus de la petshop pana la bloc.
L-am carat in doi oameni din parcare pana in bloc si pe scari cateva etaje.
NU a fost usor deloc

Sunt foarte multumit, chiar weekendul acesta voi deschide un jurnal cu poze si toate detaliile necesare legate de standul diy, echipament, plante, pesti, etc

Stay tuned

This message was edited 4 times. Last update was at 04/12/2015 14:17:16

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: