[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Inca un incepator. Intrebari.  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

depinde de materialul din care faci capacul, de cum il sigilezi (lac pentru yaht), de izolarea alimentarii tuburilor de neon. Sunt cateva lucruri de care trebuie sa le ai in vedere si de care sa ti cont.

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
HaoSs
Junior member

IP:

o sa fie din komatex probabil. asta daca gasesc de unde Dumnezeu sa cumpar in Brasov. Eventual ii bag un ventilator daca e condensul prea mare
[WWW] [Yahoo!]
RayId
Junior member

IP:

Doar pentru referinte ulterioare
Sticla ordinara cu o grosime de 5 mm permite trecerea intre 81% si 91 % din lumina vizibila (~ intre 400 nm si 700 nm ) este opaca pentru radiatiile ultraviolete de tip B, partial transparenta pentru ultraviolete de tip A si opaca sau partial transparenta pentru spectrul infrarosu.
Condens in interiorul capacului va fi oricum atata vreme cat apa se evapora iar ventilatia este insuficienta.
Instalatia electrica pentru iluminare in cazul panourilor de sticla din film este inafara acvariului si nu este vizata de condes desi datorita apropierii de surse de apa trebuie luate precautii in cazul stropirii sau imersiei accidentale.
In cazul unui capac conventional cu luminile plasate direct deasupra apei se impune utilizarea de dulii/socluri si cabluri rezistente la condens, stropire, picurare si posibile variatii mari de temperatura.
HaoSs
Junior member

IP:

am inteles. Ma gandeam si eu la led. dar cam complicat.

practic asta mai am de rezolvat lumina

This message was edited 4 times. Last update was at 05/11/2014 01:59:34

[WWW] [Yahoo!]
RayId
Junior member

IP:

Se pot folosii si LED-uri iar tehnologia LED este utilizata in acvaristica. Mie mi-a placut mult chestia asta sunt mai multe de genul.
http://www.amazon.com/Programmable-LED-Aquarium-Light-Fixture/dp/B00ECHISKQ/ref=pd_sim_sbs_petsupplies_7?ie=UTF8&refRID=1H534W89RADBDA5RK74F

Prin Romania am cautat tuburi cu LED care pot inlocui un T5 sau un T8, de ex: http://www.dedeman.ro/ro/tub-led-10w-6000k-60cm-lohuis.html, dar mi se par ineficiente atat din punctul de vedere al economiei de curent cat si din punctul de vedere al spectrului. Singurele avantaje ar fi durata estimata mai mare de functionare si eventual mai putina caldura. Alternativa ar fi benzile cu LED-uri care au si versiuni rezistente la condens (uita-te dupa "Utilizabile la exterior" sau "waterproof") unde am ajuns cam la aceleasi concluzii.
Pentru comparatie un tub de neon T8 de 18 W produce cam 1300 lumeni la 6500 K si costa cam 10 lei.

This message was edited 1 time. Last update was at 05/11/2014 02:10:58

HaoSs
Junior member

IP:

Revin la voi cu inca o intrebare.
Filtrul intern are pe iesire o bucata de plastic care permite orientarea apei. Daca il orientez in sus. face valuri. daca e orientat in jos, este doar o usoara miscare la suprafata,fara val. ( nu sesizezi miscarea fara sa fie ceva pe apa , gen o funza ).

Pentru un acvariu plantat. Cum e mai bine sa ai asezata iesirea la filtru?

Pe internet am gasit raspunsuri contradictorii , dar din care concluzia trasa de mine este urmatoarea:
daca ai aditie de CO2, sa nu ai miscare de suprafata.
daca nu ai aditie CO2. Sa ai miscare de suprafata, CO2 din apa se va echivala cu cel din aer. (3 PPM )
(nu am aditie de CO2 )

poate cineva mai experimentat sa confirme sau infirme concluzia ?

This message was edited 4 times. Last update was at 03/12/2014 19:35:51

[WWW] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Pune sa valureasca apa usor.
Nu se va echivala cu concentratia de CO2 din atmosfera, doar nu taci tsunami la suprafata.
In schimb obtii o oxigenare in apa, ceea ce e benefic pentru tot bazinul.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: