[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
The Good Side  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

alex08 wrote:Andrei, sunt doua specii diferite. Fi atent mai jos la diferente.

Acesta este un B. brigittae :
http://www.seriouslyfish.com/wp-content/uploads/2012/03/Boraras-brigittae-3.jpg

Eu am B. maculatus :
image

Trebuie sa recunosc ca B. brigittae sunt superbi, imi pare rau ca nu am gasit.

Atunci am si eu maculatus, asa mi-a spus vanzatorul

My nano reef

[Email]
stefanp
Moderator

IP:

Succes la IAPLC

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
alex08
Senior member
[Avatar]

IP:

Stefan, ramasesem dator cu niste explicatii.

image

Jurnal de bord 30.05.2014 :

Bun, a trecut concursul de la rusi, am aflat si rezultatul (locul 12, din pacate nu am intrat in primii 10). Poza de mai sus este cea cu care am intrat in concurs. Ce s-a intamplat de fapt si ce m-a tras in jos?
In incercarea mea de a crea efectul de apus se pare ca am intunecat poza mai mult decat trebuia. Astfel a rezultat o imagine confuza in ochii juratilor, neputand sa pun in valoare sanatatea plantelor si lasand impresia unui setup ce ascunde ceva. Din pacate, nu am avut optiunea de a posta si cateva poze cu detalii (cum se poarta pe la alte concursuri) pentru a arata plantele indeaproape. Asta e, astea au fost regulile.
O alta problema cu care m-a confruntat si pentru care trebuie sa iau masuri pe viitor este forma crengilor, crengi nemaintalnite in astfel de concursuri (prea drepte, prea simple) si care au "sarit" in ochi, atragandu-mi inca un minus.
Cum am vazut ca se apropie cu pasi repezi inscrierile la IAPLC (31.05. fiind ultima zi) am zis sa-mi incerc norocul si acolo. Cu ocazia asta o sa mai aflu si alte pareri, fie ele negative sau pozitive.

Poza pentru IAPLC 2014 :
image
high resolution

Dupa cum se vede, am mai umblat la capitolul iluminare si peisajul nu mai apare asa intunecat.

Le urez si cu aceasta ocazie tuturor participantilor la IAPLC mult succes si sa participam in numar cat mai mare!

Facebook : Tranquility Aquarium
alex08
Senior member
[Avatar]

IP:

image
high resolution

Bun, pentru moment schimbarile facute ar fi : taiat crengute vechi, replantat E. parvula deoarece devenise compacta si adaugarea unor crengute mici de Red Moor, pe ici pe colo.
O sa ma mai joc si cu cateva radacini de prun (multumesc colegului de suferinta, Dan Pavelescu) si cateva crengi de salcie creata (multumesc colegului Sorin a.k.a sorincraiovasud), deci o sa revin si cu alte poze. Dupa ce ia apa, o sa ma apuc de permutari.
Deocamdata m-am obsinuit si cu forma aceasta, nu-mi displace, din contra, arata mai bine decat mi l-as fi inchipuit fara crengi.

image
high resolution

Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

foarte foarte frumos, sunt impresionat.
intr-adevar, minusurile pe care le-ai spus mai sus pt poza de la rusi sunt reale, dar cred ca pot fi corectate usor si deja se vede o imbunatatire substantiala in pozele urmatoare.
fundalul asta maro e de milioane.
felicitari.

Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Prea multe nu pot sa-ti scriu....probabil o sa concurezi si la concursul nostru...si imi aud vorbe ca te tin si pe tine in brate ca pe ...Ionut.
Ai observat desigur ca in toata perioada de cand am lansat concursul nu m-am pronuntat, lucru pe care l-am cerut si colegilor.
Ma rezum la a-ti scrie ca este o imbunatatire a pozei si a acvariului in general.
O sugestie: ai scapat de crengile alea...asta nu inseamna ca nu trebuie sa adaugi altele in linia celor deja adaugate pana acum care au o cu totul alta curbura si forma Ca-i de Red Moor, ca-i din Ochii lu` Dobrin, poate e mai putin important atat timp cat arata la fel ca ce ai bagat pana acum....doar ca ce ai bagat pana acum este ...

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
alex08
Senior member
[Avatar]

IP:

image
high resolution

Asa arata acum setup-ul cu radacinile de prun si o iluminare, zic eu, imbunatatita.
Mai trebuie sa se maturizeze un pic, sa se faca compact gazonul si sa acopar/plantez unele locuri ce nu-mi plac cum arata momentan.

Alex, dupa parerea mea, nu vad de unde s-ar intelege vreo favorizare, sincer. Daca ne uitam la Scaper's Contest nu cred ca poate sa zica cineva ca am fost favorizat (vot juriu vs. vot useri).
Pana la urma invatam din greseli. Nu zic, intr-adevar o pozitie mai buna iti poate ridica moralul, depinde de caracterul fiecaruia cum percepe ce se intampla.

Humbert, multumesc. Apropo de fundal, voi face o paralela, acvariul pozat cu si fara iluminarea din spate. Ii da intr-adevar un aspect deosebit. Initial m-am gandit la mai multe variante de iluminare (culori) dar m-am oprit la aceasta, mi s-a parut cea mai potrivita cu ce incercam sa scot in evidenta.

stefanp
Moderator

IP:

Imi place.
Se vede o imbunatatire!

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Sebastian Costin
Alchimistu'

IP:

Incerci o poza cu o lumina rece in spate, sunt tare curios

Evolution reef - Aquaforest
Picolino – Optiwhite cube - retras
alex08
Senior member
[Avatar]

IP:

image

Multam, Stefan. ;)

Sebastian, se rezolva. De fapt o sa fie 3 poze in paralele, daca tot mi-ai dat ideea (lumina rece, lumina calda si fara).

alex08
Senior member
[Avatar]

IP:

image
high resolution

alex08
Senior member
[Avatar]

IP:

Spuneam ceva de 3 poze in paralel?

image
high resolution

1. Fara iluminare in spate.
2. Cu lumina rece in spate.
3. Cu lumina calda in spate.

Pe care o preferati si de ce?

stefanp
Moderator

IP:

Votez pentru poza nr.3
Da senzatia de soare in spate. E un efect mult mai atragator.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
alex08
Senior member
[Avatar]

IP:

Stefan, voi imbunatati fiecare varianta adaugand mai multa lumina, atat in spate cat si deasupra. Sa vedem cum o sa arate.

Desi pozat frontal acvariul are un aspect cat de cat salbatic, in vederea de sus se pot observa grupurile de plante foarte bine :

image

In alta ordine de idei, de ieri in acest acvariu a ajuns si o familie numeroasa de Neocaridina davidi var. Orange :

image

alex08
Senior member
[Avatar]

IP:

Si, cum a fost pe placul multora, postez separat poza cu lumina rece :
image
In weekend o sa ma mai joc un pic cu lumina.

stefanp
Moderator

IP:

Unele plante arata mai bine pe lumina asta.
Raman insa la parerea mea ca efectul general e mai bun in poza cu lumina galbena in spate.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
alex08
Senior member
[Avatar]

IP:

image

Myriophyllum mattogrossense
image
high resolution

Neocaridina davidi var. Orange
image
high resolution

Bun, l-am mai bibilit un pic, am umplut golurile ce ma deranjau si am pus deasupra lampa de 2x39w de la acvariul mare (pentru a contura mult mai bine plantele si a le scoate din asa zisa umbra). Intr-un final mi-am facut curaj si l-am inscris.

image

Va urma...

stefanp
Moderator

IP:

Si bine ai facut ca l-ai inscris
Imi place mult fotografia cu myriophyllum-ul.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
alex08
Senior member
[Avatar]

IP:

Stefan, multam de sustinere si de incurajare, dar realitatea o stiu deja.
Desi am imbunatatit/corectat ce mi s-a spus data trecuta (zic eu), totusi aceasta versiune nu este gata.
Ramane sa vad care sunt parerile juriului de aceasta data, in special la partea de hardscape (daca/cum se mai poate imbunatatii in viziunea lor) si la iluminarea actuala.
La partea de plante consider ca am fost pregatit cam 70-80% (cu indulgenta) de data aceasta (ex. gazonul care nu este compact, cum l-as fi vrut).

Succes tuturor si vorba aia, un sut in ... , un pas inainte catre alte concursuri.

edygilet74
Member

IP:

Foarte frumos acvariul,multa bafta la concurs.

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: