[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Set-up  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

da dar la butoi probabil ai robinetul pus la baza nu la suprafata , si atunci intervine presiunea apei din butoi....
in cazul de fata vorbim doar de presiunea apei care depaseste nivelul la care e data gaura, care e foarte mica...
orcum am discuta teoretic despre asta e clar ca debitul pompei depaseste debitul preluat de retur, concluzia , sumpul ramane gol..

ai testat cu medii filtrante(bureti, siporax, etc) sau fara??

uite un proiect similar:
http://www.youtube.com/watch?v=WHn7_ZqZljs

This message was edited 1 time. Last update was at 10/03/2014 23:39:50

sagaeu
Junior member
[Avatar]

IP:

Vis-a-vis de treaba cu butoiul oricum ar fi cu cat coloana de apa este mai sus de nivelul tevii cu atat presiunea va fi mai mare ?i cu cat presiunea va fi mai mare cu atat debitul de apa va fi mai mare. Initial partea de recoltarea a apei era mai sus si de cand am coborat-o la nivelul la care sete acum am un alt debit.
Nu am incercat fara mediile de filtrare, acum oricum nu le scot pentru ca am aces foarte greu la ele si ma voi chinui mult. Intre timp teava de deasupra care are gaura pentru a nu se face sifon am intors-o cu gaura spre fata peretelui frontal al acvariului si mi-a crescut debitul substantial, cred ca am sa o fac mai lunga si am sa o las asa pe o parte. Cred ca ideea e ca face efect de sifon si curge mai multa apa iar cand ajunge la nivelul gaurii se distruge efectul si o lasa mai usor.
Ce test de apa imi recomandati?

Rekord Project 2014
sagaeu
Junior member
[Avatar]

IP:

Am descoperit problema, ?eava care ducea apa din acvariu în sump era b?gata în apa din sump ?i nu permitea iezirea aerului din ?eav?, am scos-o din ap? ?i suport? orice debit de ap? acum, am l?sat pompa la maxim aproximativ 30 de minute ?i apa din camera pompei s-a oprit la un anumit nivel ?i a r?mas acolo pe tot parcursul acestor 30 minute, în schimb apa din camera filtr?rii fizice a urcat mai mult. Cred c? mai am o problem? cu sistemul de tur deoarece o bucat? din sistem este pe orizontal? ?i cred c? ?i acolo r?mâne aer. Cred c? am s?
înlocuiesc coatele de 90° de acolo cu coate de 45°. Dar m? gândesc s? ca aerul care se acumuleaz? acolo s? nu încerce s? urce înapoi în acvariu. Ce p?rere ave?i?

Rekord Project 2014

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: