[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Curatarea algelor de pe filtrul intern.  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
realmode
Membru de baza
[Avatar]

IP:

narcis wrote:Salut. Cu siguranta iti trebuie un filtru extern, dupa cum a spus si lucian nu ai loc in acel filtru intern sa pui materale filtrante care sa faca fata mizeriei produse de pesti. La 180 de litrii nici nu m-as fi gandit sa dau drumul fara o canistra. Dupa cum cred ca stii, eu de exemplu am o canistra jbl 900 la un bazin cu aproximativ 65-70 litri de apa. Filtrul intern Biobox2 nu facea fata singur, as ca am ales sa-l elimin.

Sa inteleg ca nu poate exista un exchilibru in acest bazin fara un filtru extern?
Din punct de vedere al filtrarii mecanice, fara sa am prea mare experienta, eu vad ca este in regula si cu acest filtru intern...
Ma intereseaza foarte mult acest aspect, pentru ca am comandat cateva specii de plante mai pretentioase...

This message was edited 1 time. Last update was at 20/06/2013 17:03:31

narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

La populatia de pesti care am vazut eu ca o ai, dupa parerea mea, filtrarea interna care o ai este insuficienta. In general filtrele interne se folosesc pentru filtrarea mecanica, iar canistrele le folosim pentru filtarea biologica. In general la bazinele cumparate de-a gata, filtarea si partea de iluminat sunt insuficiente.
Referitor la intrebarea ta cu echilibrul, se pare ca la momentul acesta nu il ai, posibil nici mai tarziu. Daca esti dispus sa experimentezi, ramane la latitudinea ta. De curiozitate, ce materiale filtrante ai in acel filtru si ce cantitati?
[ICQ]
realmode
Membru de baza
[Avatar]

IP:

narcis wrote: De curiozitate, ce materiale filtrante ai in acel filtru si ce cantitati?

Juwel Cirax + cei 2 bureti albastrii pentru filtrarea bio.
Filtrarea mecanica are 2 bureti, unul albastru cu porozitatea mai mare decat la cea macania, un burete verde iar deasupra vata de perlon.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/06/2013 17:20:46

narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

In bureti nu am incredere, decat daca-i folosesti ca filtre mecanice. Incarcatura biologica este mare, ai multi pesti. Filtrarea daca o supradimensionezi, este cu atat mai bine. Eu as lua in calcul un filtru extern pe viitor. O zi buna, Narcis.
[ICQ]
realmode
Membru de baza
[Avatar]

IP:

narcis wrote:In bureti nu am incredere, decat daca-i folosesti ca filtre mecanice. Incarcatura biologica este mare, ai multi pesti. Filtrarea daca o supradimensionezi, este cu atat mai bine. Eu as lua in calcul un filtru extern pe viitor. O zi buna, Narcis.

Am reeditat postul extern unde am scris doar filtrarea bio. exista si filtrare mecanica.
Cirax-ul nu este burete, e un saculet cu niste medii care retin bacteriile.
Cum scriam in primul post, filtrul intern este un biofilter 6.0 juwel.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/06/2013 17:23:13

realmode
Membru de baza
[Avatar]

IP:

narcis wrote:Salut. Cand faci schimbul de apa incerca sa-l cureti cu un burete de bucatarie, cu partea aia tare, freaca-l bine, poti incerca si cu o periuta de unghi. Mia poti pune cu seringa direct pe partea afectata easycarbo, vei vedea rezultatele destul de repede.

Narcis, jos palaria... foarte usor s-a curatat cu un burete de bucatarie, nici nu a trebuit sa insist; cum am atins fuprafata filtrului cum au disparut.
Multumesc.
scarabell
Member
[Avatar]

IP:

Salut. Vezi ca ai putea inlocui buretii cu un material filtrant mai bun. S-a dezbatut problema aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17578.page.
Bafta multa in continuare.
[MSN]
realmode
Membru de baza
[Avatar]

IP:

scarabell wrote:Salut. Vezi ca ai putea inlocui buretii cu un material filtrant mai bun. S-a dezbatut problema aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17578.page.
Bafta multa in continuare.

Intradevar, acum insa sunt decis sa adaug un filtru extern. Multumesc.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: