[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
De ce stau pestii aproape pe nisip?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

Joined: 01/10/2007 21:59:26
Messages: 1802
Location: Cluj Napoca
IP:
Offline

Hmmm....cate firme atatea pareri...da' noi cum facem ?!
Iuliane, eu m-am documentat despre seachem: http://www.seachem.com/Products/product_pages/denitrate.html
Astia aici zic de fluxul de apa, sub 200 l/ora, dar nimic despre hranirea bacteriilor. Seachem de*nitrate l-am luat de la Lucian, cu care am stat la povesti ceva vreme si care, la bazin marin imi spunea ca functioneaza treaba doar cu filtru cu debit redus, fara nimic altceva. Oricum, magaoaia o pun in functie in conditiile care le am, ca un filtru in plus nu strica nimanui, cu sau fara denitrificarea adevarata.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

Ha! Am citit intr-adevar, ai dreptate - asa scrie si acolo ... Acum habar n-am, am zis sa arat si punctele de vedere ale altora cu toate ca am gasit feedback de la oameni care folosesc asa ceva (Aqua Medic-ul) cu controllerul de redox / sonda si cu o pompa peristaltica pentru a avea un debit foarte mic si zic ca le scade No3 sub 1 ...

Om vedea o sa postez pe topicul meu evolutia.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

calin_gherman wrote:Ii reamintesc dl Porc, care de cand cu "ocupatia" exacerbata ce vizeaza productia "nano"-ului a cam uitat biochimia acvaristica, faptul ca nitratii, adica NO3 nu sunt descompusi de bacteriile denitrificatoare in filtre externe cu debit de 700 l, chiar daca ele contin Siporax si Matrix.

Nu puteai sa te abtii cu nano ? E la ciclat .

Legat de Siporax, e logic ce spui despre debit. Dar structura de canale extrem de fine a Siporaxului nu face sa apara in interioru' canalelor zone fara oxigen, favorabile bacteriilor denitrificatoare? Desigur, la debit mare denitrificarea nu-i la fel ca la debit mic, da' e total sau aproape total absenta? Din prezentarea Siporaxului de catre producator eu inteleg ca are loc (partial) si la debit mare.

Poze: smilie ... Poze cu plante
question
Unripe member

Joined: 27/02/2012 16:14:01
Messages: 4
IP:
Offline

viulian wrote:@calin

Momentan si eu studiez reducerea No3 dintr-un acvariu marin, si Aqua Medic recomada debit chiar de 1L/h (in acest PDF: http://www.aqua-medic.com/wp-content/uploads/2012/05/NR400-Manual.pdf paragraful 5.1). De asemenea, se pare ca e necesar sa si hranesti acele bacterii cu o sursa de carbon - la modelul NR400 trebuie sa adaug hrana separat din cand in cand si pentru acele bacterii care consuma No3 sa produca N2 pe cand la modelul cu sulf pare ca trebuie sa introduci si CO2.
Presupun ca si la plantate e asemanator, trebuie o sursa de carbon - dar nu stiu cat de suficient e cel din apa in caz ca se fertilizeaza cu CO2 ?

Ei avertizeaza si asupra zonelor 'moarte' caci la acel debit foarte mic apa nu va curge peste tot prin medii (si isi vand astfel solutia lor cu o alta pompa de recirculare in interior).

@Pippo

Nu stiu cat tine de temperatura comportamentul pestilor ... cu temperatura mare cred ca initial ar trebui sa observi probleme cu lipsa de oxigen (cu toate ca la 29 de grade se zice ca nu e asa grav) si in loc sa stea jos ascunsi, ar sta la suprafata apei ?



Produsul Hydrocarbonate este Calcium carbonate (0.15 g/100 mL la 25°C) si are nevoie de aditie de CO2 pentru a se obtine bicarbonat. Lumea a tot fugit de sulfuric acid, hydrogen sulfide, tripotassium phosphate, tigers, lions, bears, oh my! In masurarea potentialului redox apar iar pareri impartite, ca si in cazul ph controller-elor, desi aici nu exista si alte componente, precum cele ale alcalinitatii, altele decat bicarbonatul, care sa impiedice masurarea. La -300mv, bacteriile au terminat nitratul si transforma si sulfatul, producand hydrogen sulfide (Acidity pKa = 7.0 (carbonic acid : Acidity pKa1 = 6.367)). Sulfidele (sarea) vor face parte din alkalinity asa cum face parte bicarbonatul ori sarea acidului boric. Cantitatea de hydrogen sulfide produsa, ca si cantitatea de sulfuric acid ce paraseste filtrul cu sulf nu reprezinta o problema la volume atat de mici ale materiei prime si ale reactivilor, nici in cazul unor reactoare mult mai mari decat NR5000 si unui volum de materie prima pe masura. Mai mult, in cazul filtrului cu sulf, aditia acidului sulfuric se realizeaza atat de diluat incat, cred ca mai interesanta ar fi neutralizarea acestuia cu oxizi de calciu si magneziu, poate o mica parte de hidroxid de potasiu si incercarea obtinerii unor food additives de tipul celor prezente in produse ca Preis Diskus minerals, continand, de ce nu, si elemente micro ale dietei, zinc, cobalt, ferrious and manganese sulfate, ca produse finale, create in filtrul hydrocarbonat si aditionate in acvariu sub forma de urme, o data cu apa filtrata. In acvariu, apa chioara, schimburi de apa, cu aqua chiara (RO/DI).

In subiectul denitrificarii avand ca substrat siporax, are intradevar loc, la orice debit, mai ales cand exista toc, uree+nickel, acid citric, ascorbic sau sorbati. Toti reactivii, inclusiv elemental sulfur, mentionati sunt aditionati in mod obisnuit acvariilor plantate si se gasesc, practic peste tot, in locurile de profil. De fapt, microporii se infunda usor, iar design-ul exterior al unor astfel de medii tine cont, poate nu si in cazul de-nitrate-ului, de mentinerea unui flow ridicat overall.
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com