[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Achizitie acvariu ,sfaturi va rog :)  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Ei vezi cum vii pe calea cea buna?
Dar ce te faci cu iluminarea si fertilizarea? Si cu CO2-ul? Ca fara astea, mai greu sa scoti ceva frumos.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
cristi2187
Junior member
[Avatar]

IP:

Cu iluminarea o scot la capat ,schimb neonul ,mai adaug unul ...
Cu fertilizarea ma invatati voi cum se face
Cu co2 nu se poate la inceput pana capat experienta sa renunt la el ,din motive financiare si evident din necunostinta de cauza
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Scotoceste bine forumul. Cauta dupa "bomba CO2" si vei fi uimit cat de repede si ieftin poti face rost de acest gaz.

[Email] [Yahoo!]
cristi2187
Junior member
[Avatar]

IP:

Am vazut ,doar ca nu prea imi arde sa stau sa bricolez eu o chestie dinaia si nici nu am unde sa o pun ,pentru ca nu am un spatiu special pentru acvariu
[Email] [Yahoo!]
cristi2187
Junior member
[Avatar]

IP:

Pana la co2 totusi hai sa ma ajutati cu acvariul si celelalte,
Eu raman la parerea celui de la Hornbach de 60 de L,pentru inceput cativa pesti si ceva plante cred ca e ok ?
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Pentru inceput da, e ok. Daca iti vonvin dimensiunile lui, e in regula. Dar vezi poate il iei pe cel de le Eheim, de 63 de litri. E doar putin mai inalt, dar coloana de apa va scadea atunci cand vei pune substratul

[Email] [Yahoo!]
cristi2187
Junior member
[Avatar]

IP:

De care zici tu ?de la eheim?
[Email] [Yahoo!]
cristi2187
Junior member
[Avatar]

IP:

M-am hotarat raman la cel de 60 L
Acum spuneti-mi voi ce trebuie sa mai achizitionez.
1.substrat ,de care? tinand cont ca vreau sa pun si niste plante ulterior
2.substante anti-alge sau alte chestii de genul?
[Email] [Yahoo!]
Nagy Attila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

cristi2187 wrote:M-am hotarat raman la cel de 60 L
Acum spuneti-mi voi ce trebuie sa mai achizitionez.
1.substrat ,de care? tinand cont ca vreau sa pun si niste plante ulterior
2.substante anti-alge sau alte chestii de genul?

Poti incerca in prima faza ca sa te inveti si cu fertilizarea linia de la Sera. Au picaturi zilnice pentru micro nutrienti si macro gasesti destul de usor pe forum.
Este Easy Carbo care este bunicel pentru un incepator ca sa adaugi carbon activ.
Substantele anti alge se folosesc in cazurile cele mai grave si in cazurile respective mai bine dai reset asa ca pana nu le ai nu iti bate capul cu ele. O sa fie un acvariu proaspat setat asa ca o sa ai ceva alge dar o sa treaca in mare de la sine si cu un pic de inlaturare mecanica daca este cazul.
[Yahoo!] [ICQ]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Aquapro 60-il gasesti la Hornbach

Aici gasesti un topic despre cum sa bricolezi pentru a mai introduce un tub in capac.
Si acum intrebarile tale
1. Daca vrei si ceva plante, incearca din start niste JBL Aquabasis si niste JBL Manado. Ai putea pleca si pe un substrat inert, dar poate cine stie, asa cum ai spus necesitatile plantelor tale vor fi altele, iar inertul nu te va ajuta.
2. Substante antialge nu ti-as recomanda. Dca faci lucrurile cum trebuie, ai sanse mari ca algele sa te ocoleasca

[Email] [Yahoo!]
cristi2187
Junior member
[Avatar]

IP:

Bun ,la substratul asta m-am gandit si eu ,si din ce am citit pe aici e recomandat

O sa pun JBL AquaBasis Plus si JBL Manado
Alte substante nu-mi mai trebuiesc?ingrasamant ceva?

As vrea sa tind spre Iwagumi un pic
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Dogibeer wrote:Poti incerca in prima faza ca sa te inveti si cu fertilizarea linia de la Sera. Au picaturi zilnice pentru micro nutrienti si macro gasesti destul de usor pe forum.

Ca tot ai zis de Sera si de macro intr-un singur post ....... imi vine sa amintesc despre revolvarea macro adusa de Sera: atit pentru apa cit si pentru substrat.

Poze: smilie ... Poze cu plante
cristi2187
Junior member
[Avatar]

IP:

Duminica merg la Hornbach si il achizitonez ori pe cel de 64 de L
Pe langa asta o sa mai cumpar asa :

1. JBL AquaBasis Plus Substrat 5L sau JBL Manado care e diferenta?
2. Suport burete 60*30

E nevoie sa iau si Aquabasis si Manado sau e de ajuns doar una din ele? Nu prea as vrea sa las prea multi bani pe acolo momentan.
[Email] [Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

aquabasis este subtrat fertil iar manado este substrat inert

la un acvariu plantat sunt necesare ambele: subtratul fertil contine nutrientii necesari plantelor si se acopera cu substrat inert

deci:
1. daca planuiesti sa pui plante in acvariu, sunt sanse sa ai rezultate mai bune cu substrat fertil, deci vei avea nevoie de aquabasis
2. daca pui substrat fertil, este MUSAI sa-l acoperi cu substrat inert, deci ai nevoie si de Manado sau de un alt substrat inert, cum ar fi pietris pt acvariu care se gaseste tot in hornbach si e semnificativ mai ieftin decat manado
3. daca nu pui plante, iti trebuie doar manado sau alt substrat inert (pietris)

diferente intre manado si pietris sunt, dar ele incep sa-si merite banii mai ales in situatia in care folosesti substrat fertil. daca nu ai planuri de substrat fertil, parerea mea e ca dai cam degeaba banii pe manado.

This message was edited 1 time. Last update was at 07/10/2011 13:31:21

cristi2187
Junior member
[Avatar]

IP:

Deci tu spui sa iau doar Aquabasis si niste pietris decorativ ,e de ajuns si pentru ceva plante nu?

Ceva fertilizant ?
[Email] [Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Ca dovada ca si eu si colegii ne cam racim gura de pomana. Cateodata. Am spus sa citesti, daca pierzi pe seara cate doua ore in aceste cateva zile te lamureai destul de mult legat de acvaristica mai precis de ce vroiai tu sa faci. In acest fel iti spun ca o sa te chinui mult timp si o sa deschizi inca alte 4-5 topicuri pe la plante si pesti cu multiple probleme. Probleme care erau eliminate din start odata cu informarea. Numai daca intri pe forum si dai click pe linkul din coltul dreapta sus , ala de zice Read new messages since my last visit si citesti topicurile de interes general desluseai multe.

Over and out.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

cristi2187 wrote: Deci tu spui sa iau doar Aquabasis si niste pietris decorativ ,e de ajuns si pentru ceva plante nu?

da, cred ca pt un incepator care vrea ceva plantute cea mai buna solutie este aquabasis + pietris

pietris tre sa cumperi din ala maro, cu dimensiunea bobului de 2-3mm; restul e posibil sa fie calcaroase si sunt fie prea mici la bob (se colmateaza), fie prea mari (ajunge mizerie mai usor in substrat)

Ceva fertilizant ?

eh, aici sunt foarte multe de spus. in primul rand iti trebuie lumina corespunzatoare, asta e cel mai important fertilizant.
co2 presupun ca nu o sa ai, deci ai mai putea da un ban pe un fertilizant cu fier de la JBL sau de la Easy Life.... nu te arunca la mai mult.

si citeste forumul, cum a zis colegu mai sus.

This message was edited 1 time. Last update was at 07/10/2011 13:47:36

cristi2187
Junior member
[Avatar]

IP:

Tetra Plant Complete Substrat

Daca i-au dinasta nu mai e nevoie de fertilizant sau alte chestii?
[Email] [Yahoo!]
tarca.paul
Member
[Avatar]

IP:

Daca o sa continui asa, nu o sa-ti mai raspunda nimeni , e doar un sfat, uite cum sta treaba, fertilizantul este de 2 feluri:
-sol fertilizant, din care plantele se hranesc prin radacina.
-fertilizant lichid, care la randu-i se divide in [micro(Fe, Cu...)/macroelemente(N, P, K)]

Daca o sa ai mai multe specii de plante si nu numai, esti intrun fel obligat sa le iei pe ambele! Ceea ce ti-a zis si Humbert, citeste cu atentie! Sol fertilizant si un fertilizant lichid cu Fe...a scris clar. O alternativa ok pentru inceput! Pe masura ce avansezi si capeti experienta, lucrurile se pot complica de la mult la foarte mult. Bafta!

A belief that heaven or an afterlife awaits us is a "fairy story" for people afraid of death! S.H
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Eu cred ca nici tu nu stii ce vrei exact deocamdata. In acest topic vad ca te-ai decis asupra unui acvariu de cca. 60l, dar ai deschis si un topic la Vanzari unde spui ca te intereseza unul mai mare. Plante ai vrea si nu prea ca nu te bagi la CO2 pentru moment, cu fertilizarea esti complet in ceata, cu lumina la fel. Ai vrea ceva stil Iwagumi, dar te intreb - si acum ar fi tare bine daca ai putea sa raspunzi fara a rasfoi forumul sau netul - cam ce presupune asta? Ai destula experienta si informatie pentru a realiza asa ceva?

Nu mi-o lua in nume de rau, dar e pacat sa te impotmolesti inca de la inceput, sa te trezesti cu un bazin plin de alge sau cu plante care numai bine nu arata. Asa cum au mai zis si colegii mei, ia de citeste cit poti de mult - cam toate topicurile facute Sticky de la Coltul incepatorului. Invata denumirile plantelor/pestilor si informeaza-te despre cerintele lor, citeste despre intretinerea unui bazin, despre filtrare, CO2, fertilizare si unde nu intelegi, intreaba.

Un substrat potrivit pentru un Iwagumi - si nu numai - ar fi Fertisoil. Iar daca te hotarasti pentru un acvariu mai mare de 60l, poate n-ar fi rau sa ai in vedere un filtru extern.

De asemenea, legat de substrat, cu care vad ca ai o mare problema - iti mai recomand cu caldura sa citesti articolul Linia de fertilizare JBL.

Succes!

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: