[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
caras cu probleme  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
Lola
Junior member
[Avatar]

IP:

Hello again,
din pacate saracutzeul nu a mai rezistat...a decedat, insa astept raspunsul vostru oricum, deoarece trebuie sa invat din greseli...sper ca restul sa fie ok cu toate ca nu da niciunul semn de vreo boala, dar cine stie.

Cu 10 minute mai devreme in Rai, sau cu 10 minute mai tarziu acasa?
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Ai ENORM de multi pesti pentru ace acvariu !!!

Carasii se tin singuri pentru ca in general sunt cipupiti de inotatoare de alti pesti, fugariti, stresati, nu apuca sa se hraneasa cum trebuie din cauza lor, etc. Au nevoi diferite fata de pestii tropicali. Si chestia cu 50l / caras NU este o abureala...daca vrei sa iti traiasca si sa ii vezi mari va trebui sa o respecti. Altfel ti se vor imbolnavi si vor muri mereu. Hotaraste-te ce anume vrei sa tii : carasi sau alti pesti ? Daca vrei carasi tine doar 2 pui si da restul carasilor si ceilalti pesti. Daca vrei pesti tropicali da toti carasii, da si pangasiusii pt ca se fac FOARTE MARI (mai exact atatde mare : http://www.youtube.com/watch?v=rjFoQPJqz3w) si nu are ce cauta in acvariul tau de 100l... Apoi va fi cat de cat ok si se va putea stabiliza acvariul.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
Lola
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu am spus ca este abureala, eu sunt constienta de lipsurile acvariului meu, insa nu pot sa vad doar 2-3 pesti in acvariu. Stiu cat se fac pangasius , la fel si rhineloricaria, insa la o dimensiune putin mai mare ii donez unui nene care are petshop, el ma ajuta sa elucidez diverse mistere. Pana acum ti-am spus nu am avut probleme cu ei, si stiu ca din lipsa de spatiu nu cresc la dimensiunile lor normale...insa nu pot sa ma abtin, in rest respect toate regulile...

ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Imi pare rau ca nu realizezi faptul ca TU CHINUI amaratii aia de pesti ... Pacat de ei, gandeste-te ca ei nu pot face nimic ca sa isi faca viata mai usoara. Insa tu le-o poti oferi daca realizezi ca pesti mai putini inseamna pesti care duc o viata decenta macar, daca nu buna. Si oamenii supravietuiesc la inchisoare, cate 7-8 intr-o celula... insa iti imaginezi ce viata duc ?!?

kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Lola wrote:Nu am spus ca este abureala, eu sunt constienta de lipsurile acvariului meu, insa nu pot sa vad doar 2-3 pesti in acvariu. Stiu cat se fac pangasius , la fel si rhineloricaria, insa la o dimensiune putin mai mare ii donez unui nene care are petshop, el ma ajuta sa elucidez diverse mistere.
...insa nu pot sa ma abtin, in rest respect toate regulile...

Ca sa ajunga la o dimensiune un pic mai mare trebuie mai intai sa traiasca Exista solutii sa nu vezi doi trei pesti in acvariu, pesti mai micuti din care poti tine un adevarat card. Sunt frumosi carasii, superbi, mi-ar place sa am ... dar pentru ca nu le pot oferi conditiile ma multumesc cu pestiuci mai mici. Sa nu te superi pe mine/noi ca te certam dar nu te poti astepta sa fie cineva de acord cu tine cand vrei sa insisti in greseala.
Da, am vazut 2 carasi crescuti in acvariul de 35 litri, fara substrat, fara plante, le schimbau aproape zilnic mare parte din apa. Ce e drept s-au facut cat doi purcei, dar nu as avea nici rabdarea si nici taria sa fac asta. Erau de fapt doi porci tinuti la ingrasat...
O zi faina si ape limpezi tuturor.

This message was edited 1 time. Last update was at 31/07/2010 00:33:56

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
Lola
Junior member
[Avatar]

IP:

Mercic mult, stati linistiti ca nu am de ce sa ma supar ...stiu ca pt un moft de-al meu de a avea mai multi pesti in cam chinuiesc pe ei...incerc sa ma conformez dar treptat...nu pot brusc ...:d
Se pare ca este ceva grav in acvariu, deoarece dimineata am mai gasit un neon cu cracisorii in sus, probabil am luat ceva la ultima achizitie facuta...ce fac...trebuie sa isi revina intai si pe urma vedem pe unde ii "marit".
Am schimbat 25% de apa, intentionez sa fac si maine aceeasi miscare, astfel incat sa scap treptat de baktopur-ul pe care l-am pus in apa...
Offf...sunt f trista.

ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Vor continua sa moara daca nu dai carasii si pangasiusii. Filtrele nu pot face fata la tonele de mizerie care se descompune si astfel rezulta in apa amoniac si nitriti care sunt FOARTE toxici pentru pesti. Apa iti pare curata pentru ca acele substante sunt incolore si inodore, insa daca ai cumpara de la pet-shop teste de amoniac si nitriti te-ai speria ce valori ai gasi acolo. Si inca o chestie...multe medicamente decicleaza, adica omoara si bruma de bacterii benefice din acvariu care transforma amoniacul si nitritul in nitrat, acesta nefiind toxic pentru pesti decat in cantitati foarte mari. Din aceasta cauza e bine ca tratamentele sa se faca intr-un acvariu separat.

Lola
Junior member
[Avatar]

IP:

Tot in acea zi am gasit 2 neoni cu burtile fff umflate, ASTA clar este infectie, i-am scos de acolo , iar dupa cateva ore au murit.
Este clar o bacterie.
Azi vad ca sunt toti ok...va mai tin la curent.
PS:neonii aveau si eu 1 an si ceva..
Deci chiar si in conditiile din acvariul meu pestii mei nu mor pe capete cum probabil ar fi normal dupa cum spuneti, ci traiesc destul de multicel, adica de la 1 an in sus.
Evident cu mici exceptii!

m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Desi tu zici ca e infectie clar, nu te intreb de ce esti asa sigura, o luam de buna. Din ce cauza zici tu ca a aparut? Sau cand crezi tu ca apare , la modul general o infectie? Cand organismul pestelui e slabit, cand pestele e stresat, etc... Nu? Si cand se intampla toate astea? Pai in primul rand cand chimismul apei nu corespunde cu nevoile pestelui. La tine pot sa bag mana in foc ca nu cores9punde din cauza suprapopularii. Tratand infectia aia de care zici tu nu tratezi decat efectul, nu cauza. Poti sa il lasi asa, sa nu faci nimic si poate ca mama natura o sa rezolve problema, imputinant din locatari pana la un nivel la care concentratia de amoniac va fi destul de mica pt ca pestii sa nu fie afectati. Sau poti sa le salveti viata si sa ii donezi pana mai ai ce... Alegerea ta...
Lola
Junior member
[Avatar]

IP:

Stai putin, nu am spus ca este ok ce am in acvariu...sa ne intelegem, inca de la bun inceput am spus clar ca imi cunosc foarte bine minusurile!
Eu cred ca am capatat bacteria/virusul la ultima achizitie...prima (si ultima) data cand am cumpart pestisori din piata...
Vreau sa ii las sa isi revina, ca si daca ii donez nu pot sa ii duc bolnavi, un peste bolnav se cunoaste...
PS:si astazi toti sunt bine..
Daca merg asa pana la sf saptamanii...luam din ei, ii donam, dupa care facem planul de bataie cu plantutele..

m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Tocmai asta e problema pentru ca s-ar putea ca cei afectati sa nu isi mai revina deoarece factorul de stres si implicit de imbolnavire este inca prezent... Cam cruda situatie... dar macar ai vazut unde se ajunge daca anumite reguli nu sunt cat de cat respectate... Totusi daca carsaii si pangasiusii sunt ok, doneaza-i cat mai repede... Sau toti pestii dau semne de imbolnavire?
Lola
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu, acum sunt toti ok!
A murit un caras si 3 neoni atat.Restul nu dau semn si nici nu par ei a avea ceva, se joaca non-stop , iar la mancare ce sa spun BUCURIE MAXIMA.
Din cand in cand le mai dau salata verde si mazare fiarta...dezmat!
Azi le-am dat mazare si este "bataie" pe ea...cei 3 melci stau in cate un colt cu cate o jumatate de bob, sanitarii si-au tras si ei cate o bucatica in diverse ascunzatori, iar carasii ar fi in stare sa muste si din sticla pt o bucatiza de mazare.
Cand le dau salata, nici bine nu o arunc in apa ca in cateva secunde este devorata!
Daca erau bolnaviori banuiesc ca nu se mai bucurau asa de mult de papica..corect?

This message was edited 2 times. Last update was at 02/08/2010 14:40:56

ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Du carasii si pangasiusii la nenea ala de la pet-shop. Roaga-l sa iti dea in schimb pe ei plante sau mancaare pentru pesti, etc. Si NU mai cumpara alti pesti ...pana nu se stabilizeaza acvariul si pana nu vezi ca macar 1 luna de zile toti pestii care iti raman sunt ok.

Lola
Junior member
[Avatar]

IP:

Ne-am hotarat sa tinem carasii si atat!
Maine ma duc la magazin sa ii duc si sa tratez pt plante, cu toate ca sunt cam 3-4 plante care rezista carasilor!
Va tin la curent cu tot ce se mai intampla.
PS: In continuare pestisorii sunt bine..

ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Hmm .... 9 carasi ori 50l apa...oare cat e rezultatul ? Ii condamni la moarte pe majoritatea! Ce nu vrei tu sa raresti va rari natura care isi va urma cursul si in acvariu. Vor trai probabil 2-3 cand vor mai creste...daca vor trai si ei. Si iti vei aminti atunci tot ce ti-am scris noi aici. Eu nu mai insist ...vad ca nu are rost. Le doresc multa bafta la pestisori, vor avea nevoie.

PS Sunt multe specii de plante care rezista cu carasii in acvariu.

m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Lola wrote:Ne-am hotarat sa tinem carasii si atat!

E clar ca nu ai citit linkurile de mai sus. Cel putin ala cu numarul pestilor raportat la volumul de apa... Vii si ceri sfaturi, dar de facut faci tot cum vrei tu. Atunci la ce mai ceri pareri, daca oricum nu le urmezi? Treaba ta. In fond si la urma urmei sunt banii tai, pestii tai, acvariul tau. Ar fi frumos totusi sa vezi si tu un peste murind de batranete...
Lola
Junior member
[Avatar]

IP:

m_3, nu as vrea sa te supar in niciun fel, bineinteles ca am cerut sfaturi sa le pot urma...sau cel putin asa ar actiona un omusor normal!
In primul rand, link-urile de mai sus le-am recitit, citesc fff mult despre acvaristica, insa strict referitor la ce imi trebuie, nu cunosc domeniul f bine, insa ma informez in permanenta.
Nu am intrat pe forum just for fun, ci pentru sfaturi si opinii.
Cat despre viata din acvariul meu, asa cum am spus mai sus totul se face treptat, nici un lucru brusc nu duce la un rezultat bun pt nicio parte.
Astazi spre exemplu am donat la magazin tot ce insemna pesti mici ...am pastrat doar caraseii.
In mom de fata caraseii nu depasesc 2-3 cm, deci 8 carasei cat am eu zic ca nu stau inghesuiti, bineintele ca in momentul in care vor mai creste voi mai dona din ei. Daca sunt ok, la sf saptamanii viitoare incepem si bagam cate o plantuta sa vedem daca rezista (evident cele 3 specii de plante despre care se spune ca rezista carasilor).
Nu stau cu mana in buzunar la probl lor, ci tot timpul stau la observatie si la ingrijit.

interceptor
Junior member

IP:

am revenit acelasi peste ..dupa 4 luni cred.
deci nu mai vrea sa manance,a slabit,sta retras intr un colt,mai inooata din cand in cand de ici colo,respira repede sta numai la suprafata,mai se duce si mai jos,dar f rar,,,,este slabit rau..coditele si aripioarle sunt cam franzurate,si parca s au mai micsorat.si au aparut pe cozi si innotatoare niste dungulite maronii...
[Thumb - Fotografie2003.jpg]

[Thumb - Fotografie2012.jpg]

[Yahoo!]
Lola
Junior member
[Avatar]

IP:

Asa am patit si eu, insa din pacate eu am pierdut carasul bolnavior.
Ce poti sa mai incerci sa faci..tratament cu sare atat in bazin (1 lingura la 10l) cat si bai individuale (1 lingura la 5l), dar si tratament individual cu Baktopur direct (bai concentrate).
La cum spui ca se prezinta nu stiu daca va rezista la tratamentele soc, adica la baile scurte de 20-25 de minute cu ce am spus eu mai sus, dar poti incerca.
Da-i mancare usora (fulgi speciali pt ei; mazare fiarta si decorticata; salata verde maruntita ff bine) si incearca sa ii asiguri temperatura optima.
Tine-ne la curent.
Insanatosire grabnica.
PS: caraseii mei sunt ok acum ...zburda prin acvariu si papa ca niste purcelusi!

interceptor
Junior member

IP:

nu cred c ao sa scape.cu bactopul direct i am facut bai
a rezistat si incepusera sa se micsoreze negii aia.
insa dupa 3 saptamani a aparut prob asta a slabit..nu mai are inotatoarele asa frumoase.are niste pete maronii pe el.si cred ca o se duca in alta lume .unde poate o sa fie mai fericit ca noi.
azi ma duc l ahornbac sa cumpar niste chestii
nu stiu daca voi reusi sa l salvez.insa o sa regret ca s nepriceput

restul sunt toi ok
nu are nici unu nici o grija
asta nu vrea sa manance.nici un fulg
o sa i dau mazare fiarta si fara coaja
[Yahoo!]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: