[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ce au plantele?  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
babanukriss
Senior member
[Avatar]

IP:

am si eu o intrebare ce ma doare... in urma cu 3 luni am reusit sa achizitionez un acvariu de 120 de litri , toate bune si frumoase am pus substrat, apa ,plante multe si frumoase nu le stiu denumirea am lasat la ciclat si acuma 1 luna au inceput sa imi paralizeze vreo 3 4 pesti iar cineva mi-a dat un sfat sa pun o lingura mare de sare mare la 10 l de apa si surprize ce sa intamplat in momentu de fata mai am 2 plante si alea sfrijite oare sa le fi afectat sarea?? chiar sunt curios nu mai am plante si e urat si pentru pesti in magazine sunt scumpe si prima oara vreau sa stiu ce este de facut inainte de a cumpara altele si in caz de este cineva in brasov care vinde pachete de plante sau donatie sa lase un pm sau raspuns aici , astept un raspuns v-a multumesc luminozitate este ...2 neoane de 18 w plantele sunt urmatoarele; vallisneria nana , cred ca una era certhopyllum demersum , egeria densa iar restu nu le stiu denumirea pe care le-am avut imi pare rau , dar sper ca e de ajutor si atata... si in legatura cu fertilizarea nu folosesc nimica astept un ajutor pentru asta ca nu ma descurc

This message was edited 1 time. Last update was at 27/01/2012 14:37:38

Ai bani, mananci..!!! Nu ai bani, nu ti-e foame...!!!
[ICQ]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

PAna nu ne spui despre ce plante discutam, cam greu sa ne dam cu parerea. De asemenea, lipsesc elementele legate de lumina si fertilizare. In plus, daca printre acele plante se numara si cateva mai sensibile, riscul ca sarea sa le fi distrus este destul de mare.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

12 linguri mari de sare in 120 de litri de apa, asta e problema. Inca un pic si puteai spune ca ti-ai pus muraturi. Plantele ce le-ai enumerat sunt din categoria celor fara prententii deosebite, deci daca le-a mers bine pana cand ai inceput sa pui sare, iar pe urma au inceput sa se topeasca, e destul de logic care a fost cauza. Persoana care ti-a dat "sfaturi babesti" nu a facut bine deloc. In primul rand cand pestii sufera de o anumita boala, nu se trateaza cu sare. In al doilea rand, trebuie sa le amenajezi un acvariu carantina in care sa ii tratezi in functie de ce boala sufera(iti poate fi de mare ajutor jblonlinehospital- un site pe care poti compara simptomele pestilor tai cu ceea ce scrie acolo ca sa identifici boala), sau sa aplici tratamentul direct in acvariul in care ii ti, dar daca procedezi asa poti creea alte probleme, cum ar fi sa deciclezi acvariul.

Legat de plante, arunca un ochi la sectiunea vanzari de pe forum, o sa gasesti multe anunturi, la preturi rezonabile si de o calitate superioara celor din magazin.

Bafta!

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
babanukriss
Senior member
[Avatar]

IP:

mersii frumos chiar sper sa gasesc ceva bun si sa nu mai fac aceeasi greseala ....

Ai bani, mananci..!!! Nu ai bani, nu ti-e foame...!!!
[ICQ]
babanukriss
Senior member
[Avatar]

IP:

se poate inchide , multumesc

This message was edited 1 time. Last update was at 28/01/2012 18:02:13

[ICQ]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: