- Furtunul ala prin care se scurge mizeria din pompa... din ce vad io, e d-ala de 8mm.
- Mi se pare insuficient. Mi-e teama ca mizeria "grea" n-o sa se scurga la vale si-o sa faca dop.
- Furtunul ala prin care se scurge mizeria din pompa... din ce vad io, e d-ala de 8mm.
- Mi se pare insuficient. Mi-e teama ca mizeria "grea" n-o sa se scurga la vale si-o sa faca dop.
IP:
koala wrote:Carcoteala:
A fost pus la repezeala ca nu aveam unul potrivit.E schimbat de ieri.
Domnu Cristi, m-am uitat peste tot topicul si nu am gasit o poza reala cu sumpul si ce ai tu acolo. Cand sheruiesti cu noi o poza cu uzina de sub acvariu?
Oioioi ce monstru!
Sa-l folosesti sanatos! Oare cum pot face sa pun si eu mana pe un astfel de skimmer? Ai renuntat la matrix/denitrate sau nu ai folosit din start?
This message was edited 1 time. Last update was at 16/04/2014 08:50:26
In sistemul Zeovit nu se mai folosesc alte medii de filtrare in afara de zeolit, decat carbune activ.
Zeolitii elimina amoniacul chimic, care astfel nu mai apuca sa intre in ciclul azotului si de asta si
nivelul de nitrati e foarte mic si practic nu ai nevoie de solutii de denitrificare. E o alta filozofie
de filtrare.
Cristi, din experienta ta, care metoda e mai scumpa si care e mai automata?
Am inteles ca tot trebuie sa mesteci in reactorul de zeoliti si ca tot trebuie puse bacterii si alte solutii minune...
IP:
Horatiu,
Pana acum eu am bagat doar elementele de baza in principal:zeoliti,zeostart3,zeobak si carbon activ.
Ca sa-ti faci o idee:
10ml Zeobak(60-70lei) - ma tine 3 luni.
1L carbon activ(tot cam 60lei) - ma tine 3 luni (folosesc 300ml),schimbat lunar.
100ml Zeostart3 (nu mai stiu exact cat e dar nu sare de 100lei) - ma tine vreo 7 luni dupa calculele mele.
1L zeoliti(60lei)(mai nou vad ca pungile au 1,2L) - ma tine pret de 2 schimburi.
Multi dintre aditivi ii aditionezi la nivel de picaturi.Sunt intr-adevar si cei pe care ii pui la ml.(K-Balance,B-Balance,Extra,CoralSnow,etc.) dar nu e musai.Am vazut sisteme zeo care merg foarte bine doar cu elementele de baza si schimb de apa plus niste aditii de aminoacizi.
Costul depinde de cat de mare e sistemul,la cateva sute de litri se vede.La zeovit tot ce poti automatiza e reactorul si aditia de Zeostart3.Reactorului ii montezi o pompa (puternica) pe timer care sa agite zilnic zeolitii timp de un minut iar Zeostart3-ului ii faci o dilutie cu apa de osmoza si-l pui pe dozator.In rest nu prea ai ce automatiza din pacate,tre' sa stai langa el,sa dozezi zilnic aditiile,sa mesteci in zeoliti daca nu e pe automat.
Sistemele clasice sunt mult mai usor de automatizat.
This message was edited 1 time. Last update was at 16/04/2014 16:01:36
IP:
Cristi am vazut pe Zeovit ca ti-ai facut ceva modificari la reactor. Urmeaza sa imi ajunga si mie (dupa nenumarate probleme cu englezoii, au uitat sa trimita comanda, cand au trims au trimis altceva, de o luna si ceva astept ) ).
Care a fost scopul modificarilor?Ce nu ti-a placut la functionarea reactorului?Sa stiu la ce sa ma astept.
Mersi
Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live!
IP:
Scopul a fost sa fortez apa sa treaca prin pietre,sa inchid spatiul dintre cei doi cilindri.Nu e el foarte mare, dar iti fuge apa printre cei doi si nu prea poti sa iti dai seama cat flow trece exact prin zeoliti.
3 inele lipite unul peste altul si apoi bagate jos in reactor.Primele 2 de jos taiate ca sa intre peste teava de intrare a reactorului.Inchid perfect spatiul dintre cei doi cilindri.
Diametru exterior la inele e 83,8mm (asa le-a taiat Masteru' daca retin eu bine) si cel interior e de 77mm.Intra la marele fix in reactor.
This message was edited 1 time. Last update was at 17/04/2014 13:37:37
IP:
Zsido wrote:P?cat ...da ma Cristi nu ai putut sa ridici un pic camera sa vedem ce ai prin bazin Sau e secret???
Ce sa am prin bazin mai Levi,nu am decat neshte betze de corali...da-i 'reaku. O sa-i pozez cand oi avea si aparat,ca asta saracu' sta si se uita ca broasca la polizor cand da de lumina albastra.