[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Zona crepusculara in acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
elena pilat
Junior member
[Avatar]

IP:

salut,

tot eu va derajnez, omul cu beta bolnav. S-a facut bine, multumesc tuturor pentru sfaturi.
de bucurie am cumparat 6 zebre mititele, sa avem mai multa viata in acvariu, pentru ca rezidentii se cam plictiseau. asta s-a intamplat acum aproape 2 saptamani. ieri am observat ca o zebra lipseste (nu i-am gasit nici macar cadavrul), iar 3 din cele 5 ramase sunt chioare. le lipseste cate un ochi. parca cineva l-ar fi "supt" din craniu. am ramas trazniti. zebrele sunt foarte rapide, mi-e greu sa cred ca beta, care este lent si pretentios in miscari ca un paun, ar putea sa le "soarba" ochii. e sinistru de-a binelea!!!!
mai mult, acel xipho despre care spuneam ca se descarneaza nu isi revine. i-am facut tratamente cu baktopur si cu antibiotice. sigur nu e boala aceea despre care am citit peste tot, pentru ca aripioarele sunt intacte. deci cineva il mananca de viu. l-am tot urmarit pe beta insa niciodata n-am vazut la el semne de agresivitate. e teritorial, intr-adevar, insa ii atentioneaza mai mult prin miscari, nu l-am vazut sa ciupeasca. Dileala totala!! cred ca pe xipho va trebui sa-l eutanasiez (de cateva zile ne gandim la o metoda rapida si cat mai putin traumatizanta), dar mi se rupe sufletul.
ce ma fac? a mai intalnit cineva vreo situatie similara - ochii mancati?
FlyingDutch
Member
[Avatar]

IP:

Parerea mea e ca sunt in continuare bolnavi si au o infectie. Pop eye este un simptom si nu o boala in sine. Apare in stadii avansate.
In plus exista si posibilitatea sa nu se recupereze total.
Mai cauta pe net si insista.

Succes!

acvariu 54L
elena pilat
Junior member
[Avatar]

IP:

da, am citit... insa cum mi-as putea da seama daca este boala? nu exista nici un simptom (lipsa pofta de mancare, miscari lente, stat pe fundul apei, etc...). plus ca ceilalti n-au nicio treaba. sunt bine sanatosi, mulinezii au facut pui, xiphoizii ceilalti sunt ok. plus ca kipho ala descarnat are problema asta de peste 2 luni. nu ar fi murit pana acum?? am tratat si acvariul, am schimbat sursa de apa, pisici, am facut cam tot ce ar fi trebuit; nu le dau mancare din balta, doar industriala, din'aia la 14 lei un borcanel...

mi-am cam prins urechile... credeam ca iti iei cativa pesti si te uiti la ei si te pozitivezi brusc. si cam atat...
Maab
Membru de baza
[Avatar]

IP:

buna, pai daca era asa usor cu "pozitivismul" asta mureau de foame dr., politicieni...

De multe ori, e o obraznicie sa nu fii obraznic. (Nicolae Iorga)
[Yahoo!]
elena pilat
Junior member
[Avatar]

IP:

asa e, hahaha
totusi e sinistru sa privesti in fiecare seara la niste chiorastenii...plus ca mi-e mila (desi cred ca pestii n au receptori de durere)
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nu pot decat sa recomand schimbarea de apa ... 20%, cat mai repede ... cateva zile la rand.
E clar ca e ceva in neregula in acvariu.

E suficient sa fie bolnav unul (una din zebre), si celelalte au mancat-o si s-au imbolnavit si ele.

Ar trebui sa cumperi niste teste de calitatea apei (macar sa ai idee ce se intampla, chiar daca poate pentru pesti nu mai poate fi facut mare lucru). NH3, NO2/3, PH .. pentru inceput.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
Alexandru Bazavan
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca este o boala atunci clar nu prea mai ai ce sa ii faci.Dar totusi tind sa cred ca de vina este betta.Din cate stiu eu ei se tin singuri sau(aici depinde foarte mult de firea pestelui) cu specii linistite cum ar fi neoni.Zebrele sunt mai zapacite din fire si cred ca el le-a aranjat.

Incearca totusi pe JBL online hospital poate identifici boala.

This message was edited 1 time. Last update was at 25/11/2011 18:24:43

Comentariu in acvariu
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/18880.page
Betta:o noua pasiune
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23023.page
Un nou proiect: 30 de metri cubi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/24920.page

[Email] [Yahoo!] [MSN]
elena pilat
Junior member
[Avatar]

IP:

Ok, de unde cumpar testele? sunt ca niste esantioane de ph? cum arata? niste aparate? sorry, sunt aeroplan...

au mancat-o cu totul??? cu coloana vertebrala??? cu craniu?? yeak. cine stie ce fac astia noaptea si eu nu stiu...
multumesc.
o sa schimb apa zilnic o perioada, chiar o sa o fierb.

scary movie!
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

Sa nu fierbi apa... doar las-o sa stea la declorinat cel putin 24h si poti sa faci schimburi mici si la 3-4 zile daca ai probleme cu apa.
Te-ai gandit la posibilitatea ca sa fi cumparat pestii bolnavi?
Testele ar trebui sa le gasesti la petshop sau pe site-uri care vand produse pentru acvarii.

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
Alexandru Bazavan
Senior member
[Avatar]

IP:

Mai e inca un lucru de mentionat.Daca iei teste nu lua din alea gen "10 in 1" pentru ca nu faci nimic cu alea.Cumpara teste dedicate.

Comentariu in acvariu
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/18880.page
Betta:o noua pasiune
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23023.page
Un nou proiect: 30 de metri cubi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/24920.page

[Email] [Yahoo!] [MSN]
FlyingDutch
Member
[Avatar]

IP:

Eu nu cred ca e beta, avand in vedere ca le lipseste cate un ochi la fiecare zebra. Doar nu o fi avand un fetish
Probabil ca pestii erau deja bolnavi cand i-ai cumparat.

Dupa cum ziceam pop-eye e simptomul.

Uite un link despre asta http://www.fishyfarmacy.com/fish_diseases/eyes.html.
Nu stiu ce e cu substantele alea recomandate, dar ca sa-ti faci o idee macar despre care ar putea fi cauza.

acvariu 54L
elena pilat
Junior member
[Avatar]

IP:

multumesc. sa le fi cumparat asa? sa nu fi observat? mai stii...

bun, o sa iau testele, nu fierb apa si va tin la curent. la betta nu a revenit pop eye. si nici un alt peste nu a avut. zebrellor pur si simplu le lipsesc ochii. in locul globului este gaura. si parca acum, cand ma uit mai atent, parca au si mutrita cam strivita... nu stiu cum sa descriu, parca ar fi primit un pumn din lateral. nu am vazut descrierea asta la nicio boala. ele sunt si micute, sunt pui si se misca permanent, mi e greu sa vad detalii.

ne auzim.

viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Am cautat pe net un pic - zebra missing eye - si se pare ca pot fi 2 chestii:
a) daca e inflamat locul, sau ceva pufos acolo, e posibil sa fie o infectie.
b) Daca e curat, si doar ochiul nu mai e, se pare ca se mai intampla la pesti - fara un motiv anume. Am citit cateva pagini, un nene zice ca la guppi se mai intampla.

Deci nu stiu ce sa zic.

Pestii da, mananca pestii morti. Daca il gasesti a doua zi, a treia zi, poate il mai recunosti, dupa aceea nici o sansa ...

Sunt curios ce valori de NO3/2 ai .. Nu uita si de Sera Aqutan (pentru tratat apa inainte sa o pui in acvariului). Le cumperi de la orice magazin de acvaristica ... de unde ai luat si pestii, de exemplu.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
FlyingDutch
Member
[Avatar]

IP:

viulian wrote:
b) Daca e curat, si doar ochiul nu mai e, se pare ca se mai intampla la pesti - fara un motiv anume. Am citit cateva pagini, un nene zice ca la guppi se mai intampla.

La toti 5 sa se intample ? Eu zic ca e cam mult

@elena incerca pe baza tabelului ala sa-ti dai seama cum arata exact ochiul inainte sa-i cada/dupa si vezi care era cauza.

acvariu 54L

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: