[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
betta+scalari  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ashavodaz
Member
[Avatar]

IP:

sunt compatibile cele doua specii, sau cand mai cresc incep sa isi rupa fulgii(solzii ?)
dar eventual scalari + gurami+betta?
10x
hans
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu merg. S-a mai discutat acest subiect pe forum. Foloseste butonul search.
ashavodaz
Member
[Avatar]

IP:

am folosit search si pe forum si pe site cuvintele cheie "betta" si "compatibilitate" iar rezultatele nu au fost nici pe departe cele dorite...
deci nu sunt compatibili,
10x
ashavodaz
Member
[Avatar]

IP:

da sunt stupid rau tare , parca abia acum caut shi eu pentru prima oara pe net . cu cuvintele cheie "betta" si "scalari" am gasit ce imi trebuia. exemplu:
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=1555
unde mg_cmt, a zis ca va tine o perece de betta si una de scalari, in acelasi acvariu...
10x foarte mult, si scuze de prostia mea :-)
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Eu am toate cele trei specii in acvariu de peste 2 ani si se inteleg. E adevarat ca acvariul are 400 de litri...deci spatiu suficient. Iti recomand, insa, numai o singura pereche de betta alaturi ceilalti.
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

alina_g wrote:Eu am toate cele trei specii in acvariu de peste 2 ani si se inteleg. E adevarat ca acvariul are 400 de litri...deci spatiu suficient.
Si eu am vazut la cineva Betta impreuna cu scalari si au trait o gramada de vreme in pace si prietenie . In schimb la mine, inotatoarele scalarilor erau varza .

Poze: smilie ... Poze cu plante
mg_cmt
Member

IP:

deci de cand tin scalari cu betta nu am avut niciodata probleme cu ei
[Email]
ashavodaz
Member
[Avatar]

IP:

Si eu am vazut la cineva Betta impreuna cu scalari si au trait o gramada de vreme in pace si prietenie . In schimb la mine, inotatoarele scalarilor erau varza .

deci sa inteleg ca e si in funtzie de noroc
ashavodaz
Member
[Avatar]

IP:

chestia e ca in acvariul meu (70x30x50) am numai guppy (si doi sanitari). acum eu as vrea sa cam renuntz la guppy si sa imi pun 6 pui de scalari (mai mici decat o moneda de 10 bani) si vro 4 pui de betta (foarte mici si ei, caci abia au 2 saptamani decat au aparut pe lumea asta). dupa ce cresc am sa ii raresc si am sa pastrez numai 1-2 parechi de scalari si 1 pereche de betta (poate, dar doar poate am sa imi mai iau acum si vro 4 gurami, tot la fel, foarte mici (cam juma de centimetru ) si pe care poate ca am sa ii raresc si pe ei. zic poate ca mie sincer nu imi plac gurami, deci sigur renuntz la ei ). intre timp am sa mai pastrez si vro 2 femele +1 mascul mai solid de guppy, pentru a produce putzina mancare pt canibalii de mai sus. stiu ca nu e deloc frumos, dar...

ps. tre sa spun ca acum am in acvariu o caruta mare tare de pui de guppy care au vro 2 luni, si au niste culori pe ai, si sunt de o frumusetze ...
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

MARELE ALB wrote:
alina_g wrote:Eu am toate cele trei specii in acvariu de peste 2 ani si se inteleg. E adevarat ca acvariul are 400 de litri...deci spatiu suficient.

Si eu am vazut...da nici eu nu cred ca e chiar ok. E drept mai depinde si de indivizi.
De obicei betta se apropie "miseleste" de ariopioare si ataca brusc ..atrasi de flendareala ramificatilor de la extremitati lor ce le aduce aminte probabil in "mintea lor de betta" de fro` mancare vie ...gen tubi.

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
ashavodaz
Member
[Avatar]

IP:

Si eu am vazut...da nici eu nu cred ca e chiar ok. E drept mai depinde si de indivizi.
De obicei betta se apropie "miseleste" de ariopioare si ataca brusc ..atrasi de flendareala ramificatilor de la extremitati lor ce le aduce aminte probabil in "mintea lor de betta" de fro` mancare vie ...gen tubi.

sincer, sper ca daca ii iau de mici (dupa cum am si spus mai sus), si mai ales daca am sa ii hranesc cu tubifex+artemie+purici de balta (toate astea cumparate de la magazin si cine stie de cat timp moarte ) poate ca nu or sa mai aibe instinctul ala de a ataca toate aripioarele din acvariu (nu de alta, dar poate se obisnuieste cu ele...)

vorba aia, ce naste din pisica, soareci mananca, insa motanul meu , crescut la bloc, nemancand decat mancare pentru pisici, el nu stie ce e aia soarece... am facut proba, am pus un soarece viu la botul lui, si el a inceput bucuros sa se joace cu el, la fel si cu o pasarica... nici pe departe sa bage ghearele, iar sa isi infinga coltzii, nici atat.... :o
mg_cmt
Member

IP:

sper sa nu ai probleme...si mai ales ca ii iei de f mici este putin probabil sa se ciondaneasca
[Email]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

... din pacate acvariul tau este prea mic pentru a face experimente de genul celui de mai sus ... acolo incape decent numai o pereche de scalari + cativa corydoras + 1 ancistrus ...

... agresivitatea pestilor creste invers proportional cu marimea acvariului si asta nu este un lucru negociabil ! ... acest aspect este valabil pentru toate speciile de animale si este conditionat genetic [ lupta pentru spatiul vital ] ...

... la colega noastra alina_g pestii convietuiesc oarecum fericiti [ nu tre' sa scapi din vedere faptul ca bazinul ei are 400 de litri ] insa la tine n-o sa fie aceeasi situatie ...
... cat despre motanul tau si instinctele sale "amortite", ia inchide-l cateva zile intr-o cutie meschina, impreuna cu soricelul ala ... ai sa vezi ca, de nervi, are sa-l "ia in gheare", dupa care, ce surpriza placuta , o sa-l haleasca ... garantat ! ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

ashavodaz wrote: si vro 4 pui de betta (foarte mici si ei, caci abia au 2 saptamani decat au aparut pe lumea asta).

La 2 saptamani inca te mai uiti cu lupa la ei... Parerea mea e sa nu-i muti langa alti pestani, ca ramai fara ei. Lasa-i sa mai creasca.
[Yahoo!]
ashavodaz
Member
[Avatar]

IP:

La 2 saptamani inca te mai uiti cu lupa la ei... Parerea mea e sa nu-i muti langa alti pestani, ca ramai fara ei. Lasa-i sa mai creasca.

foarte adevarat, insa lafel se intampla si cu ultimii mei pui de guppy, care au 4 zile si care stau binemersi in maternitate

mai am o intrebare, mai mult din curiozitate... eu am citit tot aici pe forum, nu mai stiu unde, cum ca nu e bine ca membrii unei perechi sa fie frati. e valabil si pentru betta, scalari si gurami? (la guppy stiu ca nu e valabil )
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

... aha, ai citit bine ... asa e, la guppy e bine sa nu fie frati, la betta poa' sa fie frati, da' vezi sa nu cumva sa fie surori, iar la scalari ai de grija la verisoarele de gradu' II, ca astea ie cele mai pacatoase ... gouramii au depasit mentalitatile astea, asa ca n-au interdictie la nimic, viva la revolucion ! ...

PS : ... este de dorit ca masculul sa aiba alta ascendenta decat femela ... astfel se evita consangvinitatea si scad sansele ca pestii rezultati [ in urma unor asemenea inmultiri ] sa aiba tare genetice ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

dar tetrazona merg cu betta???
are prietena mea 4 tertazona, 2 cory si vreo 3 guppy, (acvariu de vreo 80 litri) si vrea neaparat o pereche de betta sau macar un mascul de betta. eu n-am stiut ce sa-i zic, care pe care o sa fie...dar am banuit ca tetrazoanele or sa-l ciupeasca de aripioare pe saracu betta

fuga prin porumb face porcul mai mistret
[Email] [Yahoo!]
eflorian
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut. Eu am intr-un acvariu de 120 litri pe langa alti colocatari si 10 tetrazone ,9 neoni si 4 betta (1 mascul si 3 femele) . Nu am vazut nici-o data ca tetrazonene sa-mi atace colocatarii , ci doar o frumoasa harjoneala intre ei
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: