salutare si bine ai venit, sa le luam pe rand :
Bazin: proportiile din pct meu de vedere sunt aiurea daca te gandesti la 40h. mai degraba fa`l cub cu latura de 30, (uite
aici nano-ul care l-am avut eu plantat doar cu 2 specii de plante. Personal daca mi`as mai face acum un bazin nano pt plante l`as face de genu 30x30x20h sau 25h (coloana de apa mica, cu mult gazon si plante tip tufa - staurogyne / blyxa / etc)
Iluminare: Solar duo boy indiscutabil mai ales ca gasesti becuri mai usor iar preturile pt ele sunt mai decente decat la PL
Filtru : flow 60 este mic , prea mic pt volumul tau , iti trebuie o cascada mai puternica gen flow 200 care e la happy pets
3. Manado e frumos eu l-am incercat dar nu m-a convins, ai
aici un post detaliat al meu despre concluziile ce le`am tras,
Daca te hotarasti la manado vezi ca el nu este fertil la fel cum ti`a zis si colegul exp, vei avea nevoie de un substrat fertil si in loc de aquabasis iti recomand florapol care din pct meu de vedere e mai bun. E stric parere personala, iar in loc de manado quartz
Co2: daca vrei plante ar trebui sa il pui printre primele

fie sistem de butelie fie "bomba" cu drojdie care la volumul asta merge fara probleme
Plante:
Echinodorusii se vor face inalti, eventual pe spate iar tenellusu va avea tendinta sa se intinde in tot bazinu
Acicularis mergedupa cum vezi in postul de mai sus am avut si eu in cub
Ludvigia repens e cam maricica pt cub
Staurogine si gazon sunt un must-have daca faci cu co2
In loc de buturuga de vita de vie iti recomand sa mergi la dan(ieftinica din brick) are buturugi, sau bogdan cu petshopul tot din brick ala din mijloc pe lung, sau duminica la mihai in piata(mihai este ultimul baiat din seria cu tarabe, pe stanga are multa mancare si medicamente and stuff, tot la el gasesti si quartz si manado)
pesti ....ramirezii sunt deosebiti dar vor avea nevoie de un bazin mai mare decat ce vei avea tu ca sa o duca feriticti. Ti-as recomanda un banc de boraras brigittae, microrazbora galaxy , microrasbora erythromicron, endleri sau alti pesti de talie mica pentru a da bazinului o tenta de marime . Pe langa acestea merge si o "colonie" de red cherry
Cu respect
Ciprian
p.s. daca ai chef de lectura, uite
aici primul meu post pe forum cand eram cam la acelasi nivel la care esti tu acum, nu stiam mai nimic despre plante despre cum se cresc ce necesitati au, stiam doar ca vreau aquascape ca vreau multe plante cat mai mari cat mai frumoase si cat mai colorate. Este ca un mic indrumator cu sfaturi incredibil de utile de la cei mai batrani de pe forum, din postul acela vei putea urmari evolutia pana la
bazinul ce il detin acum