[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Intamplare crevete amano ( si nu e pescareasca!!!!!)  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
BogdanHojbota
Member
[Avatar]

IP:

Dragii mei,

De curand am fost martor la o intamplare cu un crevete amano care mi s-a parut foarte tare si tin neaparat sa v-o povestesc si voua.

Lunea trecuta un bun prieten din Iasi, mi-a trimis niste plante printre care si o tufa de microsorium, ambalata intr-un sac menajer, fara apa, planta fiind umeda asa cum trimitem toti. Coletul a fost expediat luni si dintr-o eroare de comunicare a ajuns la alt oficiu postal, de unde l-am ridicat tocmai vineri si l-am desfacut vineri dupa amiaza pe la 5 cand am ajuns acasa.
Cand am desfacut punga cu microsorium-ul, hop un crevete a sarit jos pe gresie. Mirat l-am luat repede in mana cu grija si mi-am dat seama ca e amano. Din instinct si din dorinta de a nu-l lasa sa treaca pe lumea cealalta l-am aruncat in acvariu unde supa 2-3 minute s-a dat la cautat frunzele blyxei de alge.

Deci, acest crevete a rezistat 5 zile fara apa, doar intr-un mediu relativ umed!!!! Incredibil din punctul meu de vedere! Cata rezistenta!!

old Consigliere
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Da, se pare ca au o rezistenta sporita. Si nu doar Amano.
Am lasat (din neatentie) un prapadit de RCS pe fundul unei galeti cu cateva picaturi de apa. Dupa o tundere masiva, plantele au stat in acea galeata pana ce le-am dat. Apoi, am golit galeata (culmea, rosie la culoare) de apa ce mai ramasese in ea. Prapaditu' a ramas pe-acolo nu se stie cum, si a supravietuit doar in apa ce s-a scurs de pe marginea galetii. Totul a durat doua zile, pana la urmatoarea folosire a galetii. Daca dura mai mult, se evapora picul de apa si pa. Marele lui noroc a fost de lene n-am spalat galeata dupa ce am golit-o, ci inainte de urmatoarea utilizare.
Imi place sa cred ca si in prezent, unul din crevetii din acvariu este "the one"

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

Intradevar erste un crevete foarte rezistent!

Pe mine m au uimit cum rezista fara nici un disconfort la temperaturi de 18 grade sau 30 .

De ce l ai trecut la marine? Parca doar o foarte mica parte din viata traiesc acolo,puiutii.

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
BogdanHojbota
Member
[Avatar]

IP:

Antoniot wrote:

De ce l ai trecut la marine? Parca doar o foarte mica parte din viata traiesc acolo,puiutii.

Din greseala, rog trecere la nevertebrate apa dulce.

old Consigliere
kyoshoy
Member
[Avatar]

IP:

O alta intamplare cu un crevete Amano.
Cu ocazia unui rescape, am scos din acvariu o cioata mare cu Microsorum pe ea, pe care am bagat-o intr-o cadita, peste care am turnat apa rece de la robinet (treaba asta se petrecea in octombrie). Cadita am lasat-o in cada vreo cateva zile. Peste 2 sau 3 zile, prin cada se plimba linistit un crevete, pe care l-am luat si l-am pus inapoi in acvariu.

Numai prostii au doar convingeri si nici o indoiala!
[Yahoo!]
petrutz2003
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu am patit cu melci de substrat ( Melanoides tuberculata )
Am schimbat substratul, pe cel folosit nu l-am aruncat (l-am pus la pastrare)
Dupa 5-6 luni am donat unui coleg substratul, in el ramasesera si cativa melci care nu i-am mai vazut
Si mi-a spus colegul cu pricina ca la el in acvariu s-au dezvoltat acesti melci, s-au inmultit chiar ...

https://youtube.com/@walstadmethodstepbystep?sub_confirmation=1

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: