Salut, numele meu este Dan, am 21 ani, stau in Bucuresti-Militari, sunt student (a se citi "buget limitat") si mi-a revenit pasiunea pentru acvaristica dupa vreo 10 ani de pauza.
Caut sa imi iau/fac/primesc un acvariu , undeva la vreo 60 L pentru ca cel cu care am inceput eu sa prind gustul "borcanelor" avea aproximativ 7 litri

Ai mei n-au fost niciodata incantati de animale de casa asa ca mi-au luat un acvariu mic sa scape de mine - si l-au utilat cu ce mi-a recomandat fata de la petshopul de cartier . O sa il caut in vechiul apartament pentru ca langa el o sa gasesc si :
- un minciog mic,
- o pompa bolborositoare care avea un switch de tare sau incet + un furtun lung cu un fel de regulator care gatuia furtunul cu o rotita + in partea care intra in bazin era un burete portocaliu
- o "maternitate" simpluta cumparata de la animax ( pentru ca am avut si pui de guppy, da?

)
- un termometru cu ventuza
- un furtun de vreo 2-3 m pentru schimbat apa ( cu diametru mic, imi amintesc faptul ca se mai infuda cu pietre mai maricele decat bobul de orez)
Dar nu caut sa il remobilez pentru ca e mult prea mic (cred ca o sa i-l dau prietenei mele sa creasca un hamster pitic in el)
O sa va spun pe scurt din istoria mea : chinuiam in micul acvariu vreo 7-8 guppy,4 xipho, 2 sanitari si un melc galben (care spala vitrina), mancau purici de balta uscati, apa le era schimbata cam la saptamana in proportie de 80%, cu apa statuta in sticle desfacute-moment in care spalam bine-bine si buretele, aveau pietris de pe santier pe fund si uneori niste plante care mureau constant.Lumina primeau ziua si cand intra cineva in camera

- totusi stateau in cea mai frecventata camera -sufrageria. Apa cam mirosea iar pestii mai topaiau pe covor pentru ca nu aveam capac.
ma informam din 2 carti vechiute de acvaristica, care aveau doar notiuni de baza -una cred ca o mai am si o sa o pozez pentru voi - din care invatam cum se numesc speciile, cum se inteleg cu alte specii si ce ma captiva cel mai tare, reproducerea

- asta dupa ce, prima data, mi-a nascut cu succes o guppitza intr-un bol pentru flori (era singura chestie care semana a acvariu din casa)
Nu imi amintesc exact cum am renuntat la acvariu, am impresia ca atunci cand m-am mutat din apartament l-am abandonat acolo. Nu sunt mandru de ce am facut dar eram si eu mic

Acum am citit mult, am internetul la indemana si citesc constant, ma plimb prin petshopuri si ma mai uita Domnul pe acolo, deci caut sa ma informez si sa nu mai repet greselile de cand eram mic.
O sa deschid un topic la Coltul incepatorului cu planurile si intrebarile mele legate de acvaristica.
Multumesc pentru ca ai avut rabdare sa citesti pana aici