[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ajutor  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
rocket1992
Junior member
[Avatar]

IP:

buna ma numesc maris bogdan si sunt din cj.
am un acvariu de 20 L si as dorii sa stiu ce fel de pesti sa pun in el asa pt inceput.
am mai avut un acvariu de 300 L si acolo cam puneam tot felu de pesti dar aici in asta ii mai mic spatiu si as dori asa pt inceput cam ce sa pun in el va rog ajutatima..
[Email] [Yahoo!]
rocket1992
Junior member
[Avatar]

IP:

acvariul meu are 20 de L
am luat pietris pe care l-am spalat inainte de al pune in acvariu
am lasat apa 3 zile si apoi am puso in acvariu si am mai pus ceva substanta pt dezifectare
am un termometru incalzitor cu termostrat
si cand am cumparat acvariu avea un sistem la el care trage apa o duce deasupra acvariului (adica deasupra acvariului este un capac facut misto cu instalatie de lumina si chesta asta) care aduce apa din acvariu acolo sus unde curte printr-un robinet mic pe un burete si apoi apa care curge din burete merge pe un canal un pic un dreapta si curge ca si o cascada si care zice ca da oxigen apei
doresc acuma sa imi iau plante si apoi pesti
ii bine ce am sau mai trebuie va rog ajutatima
[Email] [Yahoo!]
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

in primul rand salut
in al doiea ,te rog exprimate logic!
in al 3lea rand,treceti locatia si apoi treci si pe la rubrica despre noi,sa stim cu cine avem onoarea.
sistemul ala se numeste filtru hang-on,filtru care este bun pentru acvarii mici cum e al tau.
ce substante ai pus in apa?
apa nu se lasa doar 3 zile...
pentru inceput,ai de citit ceva,mai exact astea:
http://www.acvariu.ro/ghid-incepatori
http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati
numai bine
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Cred ca este vorba de un sistem de filtrare integrat in capac, nu de un HOB...

.
[Email] [Yahoo!]
rocket1992
Junior member
[Avatar]

IP:

ok inteles ce mi-ai zis dar as vrea sa stiu cam ce fel de pesti as putea sa pun in el
solutia se numeste safe water o solutie asa mai albastra ii buna
[Email] [Yahoo!]
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

eu cred ca poate te referi la tetra aqua safe....e bun la declorinat si scos metale grele din apa,atat!nu iti recomand sa bagi pesti de acum.

orice acvariu trebuie sa stea la ciclat 2-4 saptamani,citeste al doilea articol de mai sus cu atentie!
acvariul tau fiind de volum mic iti recomand ciclarea fara pesti,cu jbl filter start si cu mancare de peste.
vei avea nevoie de un test de apa ca sa stii cand este momentul ideal sa bagi pestii.

20l inseamna ca nu poti tine mare lucru in el,mai ales ca volumul net este undeva la 17-18 litrii.
4 guppy sau platy,o pereche de gurami pitici,sau un betta ar fii optiunea cea mai recomandata in raport volum/cerinte,sunt pesti pentru orice incepator.
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit pe forum. Ai cam fusarit primele posturi, banuiesc ca ai fost cam emotionat sau stiu eu....In fine, din ce am inteles ai un acvairu de 20 de litri, pe care vrei sa il populezi cu ceva pesti. Ia aminte la ce ti-a spus flyer01, citeste atent articolele mentionate de el, pentru ca o sa iti largeasca orizontul in ale acvaristicii. Cateva plante poti cumpara ca nu strica, dar pesti, doar dupa ce ai ciclat frumos acvariul. Personal iti recomand un betta, guppy o sa aiba nevoie de spatiu mai mult pe parcurs, dupa ce o sa apara si puiutii. Eventual poti lua doar masculi, dar nu prea are farmec asa, parerea mea. Betta in schimb e un peste cu personalitate si o sa te bucuri de el, daca il ingrijesti cum trebuie.

Bafta!

This message was edited 1 time. Last update was at 25/01/2011 11:30:00

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
Andrei32
Junior member

IP:

Ai putea sa pui 2 red cherry si cam 8 neoni ar fi super si un pui de melc.Ar trebui si o planta frumoasa sau doua si dese.;)
[Email]
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

neonii au nevoie de spatiu... la ei nu prea se aplica doar regula 1cm/1L.

dupa cum spune si marius,betta chiar este un peste ok.e frumos,usor de tinut,nu face mizerie mare,deci ai putea sa mergi pe betta splendens.ca sa nu mai spun ca sunt `nspe zeci de varietati
Andrei32
Junior member

IP:

Pai deasta ca ei nu ating mai mult de 3-4 cm si daca ii ia de mici...si ia neoni rosii care-s mici...totul e ok
[Email]
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

au nevoie de spatiu pentru inot andrei.ca ii vedem prin bazine mici nu inseamna ca le si place.ei sunt pesti de card,au nevoie de spatiu mare de inot,acvariu plantat cat de cat bine,sunt pretentiosi la apa...
si asa,3-4 nu are niciun dumnezeu..se tin recomandat minim 6-8.
acum zic sa asteptam sa vedem ce zice si omu` nostru,ca el alege.
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Sincer nici 2-3 red cherry nu e prea ok, deoarece si crevetilor le cam place sa fie mai multi. Se observa un comportament mult mai activ la ei cand sunt multi, daca sunt putini stau ascunsi si nu prea incanta ochiul, parerea mea.

[Yahoo!] [MSN]
rocket1992
Junior member
[Avatar]

IP:

va multumesc foarte mult pt aceste sfaturi
imi sunt foarte utile
as putea sa pun in acvariu asa: un Ancistrus dolichopterus adica sanitar
doi xifo
2 betta
2 guppy
pot sa ii pun toti in acvariul pe carel am
uitati exact asa este acvariul meu.
Ce sfaturi imi mai puteti da va rog
[Thumb - Resun-Mini-Moon-350-Akvaryum-Seti__30457771_0.jpg]

[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Ia citeste articolul acesta si vezi cam cum sta treaba cu Volumul acvariului si numarul pestilor.

Si inca ceva - 2 betta nu au ce cauta impreuna in acelasi bazin. Exceptie - atunci cind se doreste imperecherea - 1 mascul + 1 femela, dar dupa ce au fost indeplinite anumite conditii.

Te rog sa iti treci locatia in My Profile.

This message was edited 1 time. Last update was at 25/01/2011 21:53:28

Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Acvariul e foarte frumos si estetic, sa te bucuri de el. Subliniez ce a spus Dolly mai sus, betta nu prea au ce cauta la un loc cu alti pesti. Eventual poti tine 2 femele, dar si aici pot aparea mai multe probleme.

1. Femela dominanta o va agresa mereu pe cealalta si credema intotdeauna o sa fie o femela dominanta in cazuri de genu asta.
2. O sa iti fugareasca alti pesti, cel mai probabil pe guppy, mai ales daca o sa ai masculi.

[Yahoo!] [MSN]
rocket1992
Junior member
[Avatar]

IP:

multumesc am citit despre volumul si nr pestilor da chiar ii foarte importat ce a scris acolo
deci as vrea sa pun asa doi xifo un sanitar 1 betta da femela si 2 guppy ce ziceti merge asa ca noh sa arata ma frumos acvariu
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Eu inteleg ca tii cont de aspectul si frumusetea acvariului. Dar trebuie sa ai in vedere si sanatatea pestilor. Prea multi intr-un spatiu mic inseamna un stres enorm => boli=> decese. Noi sfatuim oamenii cum e bine sa faca. Multi, pina nu dau cu capul de pragul de sus, nu ne cred. Iar cind ne dau dreptate, e prea tirziu.
Cauta informatii pe net despre pestii pe care vrei sa-i cumperi. Vei vedea ca betta ataca pestii cu inotatoare voalate, cum sunt si guppy.
Cine cumpara un peste doar dupa criteriul ca arata bine face o mare greseala. Inarmeaza-te macar cu un minim de informatii.
rocket1992
Junior member
[Avatar]

IP:

multumesc pt acest sfat acuma ma si pun sa caut despre pesti pe care vreau sa ii cumpar multumesc mult mult
[Email] [Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Mie sincer mi-ar surade un banc de neoni in acvariul ala+ un pleco( daca ai planuri pentru un acvariu mai mare pe viitor).

This message was edited 1 time. Last update was at 25/01/2011 23:04:36

[Yahoo!] [MSN]
rocket1992
Junior member
[Avatar]

IP:

multumesc pt toate sfaturile
astazi mi-am luat asa 3 xifo 2 guppy si 3 dar nu mai stiu cum ii cheama dar sunt toti mici si asa am vazut ca s-au acomodat cu acvariu
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Despre noi
Go to: