[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariu chel- plante zob  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
kid
Member
[Avatar]

IP:

dupa cum stiti am avut alga ului si nu am reusit sa scap de ia decat cu apa oxigenata. Acvariu arata destul de chel acum. Plantele au inceput sa creasca destul de repede dupa sfarsitu tratamentului...dar a aparut o noua problema. Foarte multe frunze au inceput sa faca pe margini (pentru inceput) si apoi pe frunza niste pete maroni. Treaba care nu am mai patit-o pana acum. Deci ceva nu merge bine in acvariu.
Dupa cate am mai citit pe aici tratamentul cu apa oxigenata cam afecteaza cultura de bacterii din acvariu si ciclarea acestuia. Pesti in schimb nu au nimic. Ceva lipseste in acvariu si dauneza la plante.
Eu cred ca este lipsa de Fe (posibil si alte lipsuri). Ce ma sfatuiti sa adaug/fac pt a echilibra acvariu si pentru plante.
Este posibil ca dupa acest tratament substratul sa nu mai fie bun? sa fi expirat resursele din el? Trebuie schimbat? si cam ce as putea adauga in apa (dar ceva ieftin pt ca pe moment nu dispun de un job)

multumesc anticipat

Dalles edit: ti-am modificat putin titlul. Pe viitor iti recomand mai multa grija la alegerea cuvintelor "plastice".
[Yahoo!]
kid
Member
[Avatar]

IP:

+ am mai citit ca poate dupa vo' cateva saptamani poate isi revin singure...dar am dubii la metoda asta.
lumina au destul si temperatura este pe la 24-25 grade.
[Yahoo!]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

kid wrote:...Eu cred ca este lipsa de Fe (posibil si alte lipsuri)...

De unde stii ca lipseste Fe? Ai facut testul? Ai facut vreun test de apa?
Pe orbeste nu-ti poate da nimeni un sfat intemeiat.

PS: daca ti s-a deciclat acvariul, probabil ca ai multi nitriti in apa.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
kid
Member
[Avatar]

IP:

scuze de titlu dalles
Nu am facut teste ca dupa cum ziceam nu stau prea roz cu banii pe moment si nu am mai avut brobleme pana acum.
Lipsa de Fe am zis ca este posibil sa fie... deoarece citisem un topic de pe vechiul forumul foarte asemanator cu ce patesc eu acum (dar sincer l-am citit acum niste luni si nu mai tin minte exact).
Legat de deciclat am dubii. Pesti sunt in forma buna, apa este 'cristal', deci am dubii ca este deciclat.
Mai multe informatii legat de teste nu am cum sa dau cu parere de rau pt mine cu problema, cat si pt voi care va dati cu parerea.
sorry
[Yahoo!]
kid
Member
[Avatar]

IP:

oricum in topicul ala concluzia finala era lipsa de fe.
[Yahoo!]
kid
Member
[Avatar]

IP:

ok
sunt depasit complet si cred ca in prag de quit.
Dupa ce au disparut algele aceelea 'firisor negru' a mer acvariul bine...dar nu mult timp. Azi am vazut ca iar a aparut 'firisor negru', pe peretii acvariului au aparut niste punctulete albe mai ales pe langa filtru (care se prelungesc cu cate 2-3 firicele tot albe, nu mai mari de un mm) si tot pe pereti aceea alga verzuie-maronie care apare de obicei in acvarii dar a aparut in disperare.
Plantele dupa ce ca tocmai au fost curatate de alge si tunse bine acum iar sunt napadite.
Nu mai am idee de tratament decat la modul cu golitul acvariului si spalat bine cu apa oxigenata si altele, schimbatul nisipului etc. Destul de probabil donatul viviparilor si ramasul cu scalarii care deja au mai crescut si neoni.
Mai trist este ca nu am unde sa tin 3 sapt cat dureaza ciclare pestii decat intr-un acvariu de 30l.
[Yahoo!]
pandacul
Junior member

IP:

si eu am avut probleme cu alga asta.Am pus din greseala apa oxigenata 10% in loc de 3% de au ramas sanitarii fara mustati!Da alga a reaparut ca si la tine.Am scapat de ea cu schimburi dese de apa si REDUCEREA PERIOADEI DE ILUMINARE(scuze nu tip)la 8h pe zi.Succes!

pindacul
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Nu vad nicaieri detalii despra acvariu: marime, pesti, lumina .......

Poze: smilie ... Poze cu plante
kid
Member
[Avatar]

IP:

Acvariul 100l cu substrat nisip cu putin pietris (cat bobu de orez), filtru aquael fan3, incalzitor aquael 100w, lumina 2 tubuir philips
tld830 de 18w ficare. Pesti cam 20 vivipari + 2 scalari care au inceput sa creasca (1 are deja ochii portocaliu spre rosu de 1-2 sapt) banuiesc ca ajunge la maturitate. Mai am si 3 melci.
Restul povestii cred ca o stiti cu alga cea pacatoasa.
Acum vin intrebarile:
1. ar fi bine sa inlocuiesc nisipul?
2. este prea multa lumina?
3. este ok cati pesti sunt pe moment? mai merge asa o perioada? pana reusesc sa fac acvariul mai mare
In acvariul mare daca reusesc sa-l fac voiam sa pun doar scalari si neoni.
4. pe filtru exista portiuni de verde-inchis-negru de o alga (banuiesc) care se mai pune si pe bolovanei incet. Este daunatoare si asta? sau face parte din algele care se gasesc in orice acvariu care merge bine.
Si pana la urma cu alga ului e nenorocire. a dat din nou. Nu cred ca pot scapa de ea fara sa fac o ciclare noua a acvariului cu tot ce cuprinde (golit, spalat, alt nisip, etc). Nu vrea sa moara. Pana la urma este vorba de estetic, pt ca de tinut in frau am reusit dar nu sa dispara de tot. Banuiesc ca in cantitati mari face ravagii intr-un final.
Astea fiind intrebarile, sper sa nu va stresez cu ele.

Ps. persista punctuletele acelea albe cu 2-3 antenute pe filtru si pe langa el
[Yahoo!]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

1. Nu inlocui nisipul. Era bine sa fie NUMAI pietris, dar nici nisipul nu e o greseala capitala. Cand o sa-ti faci acvariul ala nou, de care vorbesti, sa ai grija la capitolul asta.
2. Eu zic ca, dimpotriva, e insuficienta. Cum iti arata plantele? S-ar putea sa nu poata procesa suficient de multe substante din apa, si atunci algele profita de ramasite.
3. Cu ingaduita... e OK. Dar ai grija ca viviparii se inmultesc in progresie geometrica si luna viitoare s-ar putea sa nu mai ai 20, ci 40. Cu scalarii si neonii e o idee buna, dar sa fii atent ca scalarii sa fie pui, iar neonii adulti. Altfel, neonii vor disparea in 24 de ore.
4. Daca arata ca niste pete verde inchis, atunci pot fi diatomee. Sunt semn ca acvariul e pe cale de stabilizare si vor disparea de la sine la un moment dat. Daca arata ca o panza fina verde inchis, sunt cyanophyte si indica o apa de proasta calitate.

Nu iti recomand o noua ciclare. Incearca sa remediezi ce merge prost. Iti propun sa faci niste teste de apa: pH, kH, GK, NO2 si NO3 cel putin. N-ar strica si niste teste de Fe si NH3/NH4.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: