[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Filtru extern - 250 litri..  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ddaniel1983
Junior member
[Avatar]

IP:

buna ziua,

am ajuns in luna a 9-a de cand am un acvariu de 250 de litri. M-am chinuit pana acuma cu 2 pompe de aer din care am tras si 2 furtunase pe care le-am tras intr-un burete. CAm cu asa ceva mi-am curata eu apa pana acuma.M-am chinuit groaznic cu curatentie, si acum am decis sa imi cumpar un filtru extern foarte bun care sa mai imi usureze munca.

Va rog sa-mi spuneti care filtru ar fi cel mai indicat pentru un acvariu de dimensiunea 90 cm latime x 45 cm x 55 cm latime si sa -mi spuneti cum pot s ail comand si pe e site-uri sa intru ca sa il comand. In magazine, preturile sunt de obicei mai mari decat daca le-as lua diresct de pe net.

va multumesc.

Nu ma pricep la pesti, dar ma voi pricepe cat de curand.
[Email] [Yahoo!]
mihai86
Member
[Avatar]

IP:

acum depinde si ce ti tu in acel acvariu, ce fel de pesti ai? si cati ai? este un acvariu cu multe plante?
O canistra calitate-pret buna este JBL e1500 este undeva la 600lei, vine cu medii de filtrare din fabrica si isi face treaba bine, iti spun asta deoarece detin doua jbl e1500 si un jbl e900 si nu am avut probleme. Nu iti recomand Tetratec-urile ex, am avut 2 ex1200, ambele au curs...
Daca ai bani si vrei cel mai bun -> Eheim, ptr. acvariul tau Eheim 2028 este pe undeva la 900-1000 lei

Don't force it ... Get a larger hammer.
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

Foarte bune sant si filtrele de la Eheim eu am 2226 cumparat de pe forum sh care functioneaza de 4 luni fara interventie cu un burete pe sorbul de la intrare.
[Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

La cei 200 de litrii pe care ii ai iti recomand JBL e900.
Vezi ca la Reef ai un pret foarte bun
[Email] [Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca permiti sa intervin, vezi ca mai este un coleg pe aici care are un E900 la un acvariu de 160 litri brut si nu e multumit deloc de circulatie. Daca poti sa iti iei ceva cu un debit mai mare ar fi excelent, o sa iti dai seama in timp de treaba.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
zamfir
Junior member
[Avatar]

IP:

mihai_ghe wrote:Foarte bune sant si filtrele de la Eheim eu am 2226 cumparat de pe forum sh care functioneaza de 4 luni fara interventie cu un burete pe sorbul de la intrare.

subscriu.
dar foarte important ar fi sa descrii un pic acvariul tau....

„Societatea este astfel: Cel sarac munceste / Cel bogat îl exploateaza / Militarul îi apara pe amândoi / Contribuabilul plateste pentru toti trei / Vagabondul se odihneste pentru toti patru / Betivul bea pentru toti cinci / Bancherul îi excrocheaza pe toti sase / Avocatul îi însala pe toti sapte / Doctorul îi omoara pe toti opt / Popa îi îngroapa pe toti noua / Politicianul traieste de pe urma tuturor celor zece.”
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Pentru acvariul tau, daca alegi JBL iei e1500. Un filtru mai mic va pierde din debit in timp din cauza depunerilor de pe furtune. La 120 de litri am un e900
Este adevarat ca il gasesti si la Reef, mai ieftin ca oriunde. Au si o promotie la produsele JBL. Si da, am facut reclama

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

zamfir wrote:
mihai_ghe wrote:Foarte bune sant si filtrele de la Eheim eu am 2226 cumparat de pe forum sh care functioneaza de 4 luni fara interventie cu un burete pe sorbul de la intrare.

subscriu.
dar foarte important ar fi sa descrii un pic acvariul tau....

Dimensiuni 600x400x450,lampa Hagen 2x24w t5 osram 865 ,plantat mediu un pic cam suprapopulat dar eu sant multumit de evolutia lui.
Cum o poza face cat o mie de cuvinte pun si o poza.
[Thumb - 12112010240.jpg]

[Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

mihai_ghe cred ca era vorba de prezentat acvariul colegului ddaniel1983, plus ca tu zici ca ai un 2224 cu burete pe sorb iar eu vad in poza postata doar un eheim intern.

Aparte, planta aia centrala din potul ceramic e o Dracena si nu este planta aia nu creste submers. O fi rezistat ea pana acum dar din ce vad incep sa putrezeasca frunzelel asa ca iti recomand sa o scoti de acolo si daca o mai poti salva trage-o la ghiveci pe geam sau balcon.

LE. Vazui si tevile de tur si retur ale filtrului mai tarziu, Nu te dereanjeaza vizual acel filtru intern? Plus ca la volumul de apa e suficient cel extern.

This message was edited 1 time. Last update was at 13/11/2010 18:48:57

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

scificuss wrote:mihai_ghe cred ca era vorba de prezentat acvariul colegului ddaniel1983, plus ca tu zici ca ai un 2224 cu burete pe sorb iar eu vad in poza postata doar un eheim intern.

Aparte, planta aia centrala din potul ceramic e o Dracena si nu este planta aia nu creste submers. O fi rezistat ea pana acum dar din ce vad incep sa putrezeasca frunzelel asa ca iti recomand sa o scoti de acolo si daca o mai poti salva trage-o la ghiveci pe geam sau balcon.

LE. Vazui si tevile de tur si retur ale filtrului mai tarziu, Nu te dereanjeaza vizual acel filtru intern? Plus ca la volumul de apa e suficient cel extern.

Asa este era vorba de acvariul colegului ddaniel1983 dar am inteles prea tarziu asta.
Da planta este Dracena dar eu in nestiinta si graba mea am fost pacalit de vanzator .
Cand am realizat acest lucru am zis sa astept sa vad ce se intampla cu planta,am scris despra aceasta intamplare in alt topic.
Da filtru Eheim cam strica aspectul dar este si pe post de reactor de co2 si pe post de filtru mecanic curatat saptamanal.
In acvariul din poza nu am aspirat niciodata nu am substrat ci numai pietrisul al fin plin de melci de substrat.Acvariul este in functiune de 9 luni cu cele 2 filtre ,fac schimburi de apa de 50% la 5 zile direct de la robinet cu un dispozitiv cu pompa si furtun de 8 mm diametru,fertilizez cu pps pro si easy life si aceasta este toata intretinerea acvariului.
Estetica acvariului cam lasa de dorit dar pestii au toate conditiile sa se dezvolte si sa se inmulteasca.
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: