[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
EcoReef 30L  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
elven
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

kirucd wrote:Adica ai suficienta lumina si nu ai nutrienti

pai am atacat din toate directiile nutrientii:
1) skimmer tunze
2) stoc viu redus
3) np biopellets in reactor
4) phosguard in reactor
5) aditii de bacterii biodigest - prodibio
6) refugiu cu iluminare led 3400k in contratimp. am caleurpa in refugiu versiunea americana interzisa la ei deoarece este extraordinar de invaziva in special tipul asta de caleurpa.
7) hrana de calitate fara fosfati (grotech)

- singurul minus...osmozorul....e unul deala ieftin doar cu carbune si filtru de sediment....dar chiar nu am de gand sa investesc si pe partea asta.

My "Black Water" reef 300L
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/28045.page
image
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Adica niciodata nu e prea multa filtrare

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
elven
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

kirucd wrote:Adica niciodata nu e prea multa filtrare

sunt chiar tentat sa bag Nopox red sea dar in cantitate f mica....
am ceva cyano si diatome pe alocuri si tre sa sterg cam des geamul plus nisipul il greblez zilnic
inainte scapam usor cu nopox de algele astea dar acum sunt precaut ca am si biopelete si nu vreau sa fac vreun boom

totusi as incerca pt ca in trecut am scapat imediat de ele

My "Black Water" reef 300L
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/28045.page
image
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Teste am facut doar NO3 si NO2 care sunt zero, si pesti nu am ... deci de hranit nu prea.

Am sa verific apa, folosesc tot distilata, am o instalatie de laborator din sticla.

Am observat ca doar cei de sus s-au maronit si i-am mutat mai jos, poate s-au bronzat de la prea multa lumina
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

Vad ca nu ai putut sta departe de saratel .Multa bafta cu micutul.
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

In primul rand Sarbatori fericite la toti !

Am o curiozitate, dupa un mic schimb de apa ieri, astazi am apa albicioasa... cred ca am un bloom bacterian avand in vedere ca bazinul are 1 luna si 1 sapt.
Pana acum apa era cristal, am renuntat la carbon activ si perlon si dupa 1 sapt , astazi apa cetoasa.

Stoc viu am doar cativa melci, viermi, stelute si cativa corali, nu mai hranesc de o sapt (am introdus doar zeama de creveti tocati pentru a incepe ciclarea) si nu am facut nicio modificare decat schimburi de apa la 7 zile si sters geamurile.

Stiu ca este normal in perioada ciclarii, insa intrebarea e daca trebuie sa fac schimburi masive de apa sau las sa treaca de la sine tot....
mugurel
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu nu m-as agita, nu as mai hrani, bacteriile sunt o hrana valoroasa pentru corali...

Nici frumos pâna la douazeci de ani, nici cuminte pâna la treizeci si nici macar bogat pâna la patruzeci nu m-am facut. Dar si sarac asa ca anul acesta, ca în anul trecut si ca de când sunt, niciodata n-am fost…(Ion Creanga).
[WWW]
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Atunci nu ma ating de nimic, sper sa fie un semn bun ca perioada de ciclare se apropie de final.
Asta oare o fi safe? Este lung si sta in nisip, nu seamana cu viermii aia parosi...
[Thumb - IMG_2914.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 12/04/2015 20:28:48

mugurel
Senior member
[Avatar]

IP:

Tu il vezi mai bine, daca nu esti sigur, scapa de el ...

This message was edited 1 time. Last update was at 13/04/2015 07:25:08

Nici frumos pâna la douazeci de ani, nici cuminte pâna la treizeci si nici macar bogat pâna la patruzeci nu m-am facut. Dar si sarac asa ca anul acesta, ca în anul trecut si ca de când sunt, niciodata n-am fost…(Ion Creanga).
[WWW]
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Au trecut aproape doua luni de la start, teste nu am , schimburi saptamanale fac timp in care melcii s-au inmultit (e plin de euplica), niste gandaci pe care ii vad seara (probabil copepode), viermi...

Problema e ca dupa un bloom bacterian , acum am plin nisipul de bule de gaz (nitrogen zic eu), si periodic agit sa iasa la suprafata.

Diatomele nu au disparut, sunt prezente pe nisip si sticla.

Probabil perioada de ciclare nu s-a incheiat asa ca mai aman sa gazduiesc pestii inca o luna....
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Ieri am zarit niste pui de aiptasia si am incercat metoda cu apa oparita, care a functionat.
Am tras intr-o seringa cu ac gros apa clocotita si am injectat pese aiptasia, dupa ce s-a strans am tras-o in seringa de pe piatra.... aparent am scapat de ea si nu a mai apucat sa improaste spori prin apa.
Atentie insa sa nu opariti si alti corali din vecinatate.

Cred ca este o metoda mai buna decat diferite solutii care pot contamina apa.

Dar vedem in timp ...
mugurel
Senior member
[Avatar]

IP:

O poza cu vedere generala?

This message was edited 1 time. Last update was at 22/04/2015 09:38:17

[WWW]
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu am mai apucat sa stau cu telefonul si cu mana cealalta in acvariu , se racea apa... si asa in contact cu apa din acvariu trebuie intervenit rapid.
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

ceva de genu :
mugurel
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu aiptasia ma interesa, evolutia acvariului, da ...

[WWW]
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Ceva spectaculos nu am ce arata, isi fac loc diatomele, am pe geam si pe nisip destule alge maro ca un praf pe care le curat la 2 zile...

Coralii sunt ok, doar cei duri sunt maronii... nu am ce sa le fac, schimb apa si asteptam.
mugurel
Senior member
[Avatar]

IP:

aerosv wrote:Ceva spectaculos nu am ce arata, isi fac loc diatomele, am pe geam si pe nisip destule alge maro ca un praf pe care le curat la 2 zile...

Coralii sunt ok, doar cei duri sunt maronii... nu am ce sa le fac, schimb apa si asteptam.

Chiar de nu-ti vine sa crezi, e si asta un semn bun, asta e culoarea naturala a algae zooxanthellae, la polul opus sunt coralii super colorati, parasiti de zooxantelide, dar sunt cu un picior in groapa.
In acvarii noi (incercam sa) mentinem un echilibru intre aceste extreme ...

[WWW]
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Revin cu update, nimic spectaculos... am scapat de alge, bulele de gaz sunt inca prezente in nisip, melcii depun...
Xenia sta stransa si Mugurel ziceai ceva ca asta e semn bun si cand o duce bine indica valori mari de PO4... adevarat?

Am comandat NOPOX si Reef Energy A+B de la Red Sea si doi clowni... abia astept sa-mi vina.

Sper ca dupa aditii sa am si o crestere la corali.
mugurel
Senior member
[Avatar]

IP:

Sunt bune aditiile ... in special cele de noi corali ...

[WWW]
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

) bine zis, voi face si aditii de corali ...daca dau in bara cu zemurile de la RS.

Forum Index » Bazine mici si medii
Go to: