[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Jurnal incepator  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
niku
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu sunt chiar un incepator,am mai avut acvarii cand eram mai mic si mai stiu si eu cate ceva despre pesti chiar daca atunci nu stiam de ciclarea acvariului,Co2 etc. am un acvariu de 40 de litri de 1 luna si am inceput ciclarea acum 3 saptamani cand am cumparat plantele,am luat cam multe plante la 40l(51x24x32).
marislea hirsuta,Vallisneria gigantea,egeria najas,najas guadalupensis,ceratpteris,echinodorus tennelus,echinodorus cordifolius,christmas moss, Rotala rotundifolia,Egeria Densa,Ludwigia repens rosii,Hygrophila difformis,HC.n
din toate plantele am probleme doar cu HC care cred ca e mancata de melci,in rest toate au crescut,facut "pui",frunze noi..unele plante scot bule din frunze.
lumina: un phillips 865 de 18W merge din prima zi cam 12 ore pe zi(nu cred ca fac bine)
substrat si fertilizanti:jbl aquabasis plus + nisip 2-4mm(hornback)+7balls jbl +ferropol(saptamanal 5ml) si mai am si o instalatie(DYI)Co2
image (scuzati calitatea pozei,numa cu telefonul mobil pot sa fac poze )
in acvariu mai locuiesc 8 melci pomaceea(2 o sa ii dau sambata)+3 cory albino+un hoplo(care l-am primit de la un prieten care il tinea intr-un acvariu de 15l de 2 ani,are cam 7 cm) si vreau sa mai bag 2 moly velifera si (probabil)niste creveti.
am cumparat si niste teste de la jbl si m-am jucat eu ce m-am jucat si m-am prins cum merg...
No2=0,1-0,2
No3=1
Ph=7-7,5(nu prea inteleg cum e cu ph-ul,daca ma uit de sus vad un verde mai aproape de 7 dar daca pun recipientul ala fata in fata cu ochiul se vede un verdele de la 7,5)
Kh=6(la a sasea picatura s-a facut galben)
Fe=0,05-0,1
si ca am niste probleme
1.am alge,cam vreo 3 tipuri de alge:Green Spot Algae, niste alge pe unele plante gen elgeria densa care iti da iluzia ca au frunzele "pufoase"si ca sunt pline cu excremente de la pesti..nici nu stiu cum sa explic... http://www.gwapa.org/articles/algae/images/diatom.jpg
cam asa ceva..dar la mine nu e chiar asa grav.mai sunt niste alge de culoare neagra care chiar seamana cu firul de par si le-am vazut doar pe o planta... Hygrophila difformis.
din cate am auzit eu,la inceputul ciclarii poti avea si alge si sa nu disper ca o sa treaca...e corect?deja green spot a cam acoperit geamul din spate si lateralele(ocupa si in fata dar am dat cu magnetu ala din poza).
2 dupa cum am spus,vreau sa bag si niste creveti in acvariu(nu acum)se pot tine impreuna cu velifera si cu hoplo?
3 ma gandesc sa mai tin o vreme hoplo,fac bine?
multumesc ca ati citit cele de mai sus si astept raspunsuri.
[Yahoo!]
niku
Junior member
[Avatar]

IP:

niku wrote:
1.am alge,cam vreo 3 tipuri de alge:Green Spot Algae, niste alge pe unele plante gen elgeria densa care iti da iluzia ca au frunzele "pufoase"si ca sunt pline cu excremente de la pesti..nici nu stiu cum sa explic... http://www.gwapa.org/articles/algae/images/diatom.jpg
cam asa ceva..dar la mine nu e chiar asa grav.mai sunt niste alge de culoare neagra care chiar seamana cu firul de par si le-am vazut doar pe o planta... Hygrophila difformis.
din cate am auzit eu,la inceputul ciclarii poti avea si alge si sa nu disper ca o sa treaca...e corect?deja green spot a cam acoperit geamul din spate si lateralele(ocupa si in fata dar am dat cu magnetu ala din poza).
2 dupa cum am spus,vreau sa bag si niste creveti in acvariu(nu acum)se pot tine impreuna cu velifera si cu hoplo?
3 ma gandesc sa mai tin o vreme hoplo,fac bine?
multumesc ca ati citit cele de mai sus si astept raspunsuri.

ma ajuta si pe mine cineva?va rog??
[Yahoo!]
Claudiu Truta
Member

IP:

In primul rand, lumina nu e dozata corect. La inceput, se merge cu 6 ore/zi, dupa 2 saptamani cresti la 8 ore su dupa o luna poti merge pana in 9-10 ore.
12 ore/zi e limita superioara. O durata atat de mare se foloseste doar in cazul in care plantele o cer si nu ai alge deloc.
La maturizarea acvariului orarul este asa:
1. prima repriza 4-5 ore
2 pauza 2-4 ore (in timpul pauzei sa nu fie bezna in camera)
3 a doua repriza 4-7 ore
Cu fertilizarea ar fi trebuit sa o iei usor. 7 balls se folosesc dupa minim 6 luni de la setarea acvariului, iar ceilalti fertilizanti se folosesc in proportie de maxim 50% din indicatiile producatorului. Algele au aparut si din cauza faptului ca ai aruncat cantitati uriase de fertilizanti (in special micro), in conditiile in care plantele consuma putin, fiind in perioada de inradacinare.
Nu spui nimic de PO4. Observ ca nici ciclarea nu s-a terminat, motiv pentru care algele au avut NH4 si NO2 la discretie. Cu lumina aia le-ai pus lingura in mana si le-ai poftit la masa.
Se mai pune si problema schimburilor de apa care trebuie sa fie inte 25 si 50% saptamanal. Eu personal iti recomand sa te apropii de 505 daca nu creezi dezechilbre prea mari
niku
Junior member
[Avatar]

IP:

berberul wrote:In primul rand, lumina nu e dozata corect. La inceput, se merge cu 6 ore/zi, dupa 2 saptamani cresti la 8 ore su dupa o luna poti merge pana in 9-10 ore.
12 ore/zi e limita superioara. O durata atat de mare se foloseste doar in cazul in care plantele o cer si nu ai alge deloc.
La maturizarea acvariului orarul este asa:
1. prima repriza 4-5 ore
2 pauza 2-4 ore (in timpul pauzei sa nu fie bezna in camera)
3 a doua repriza 4-7 ore
Cu fertilizarea ar fi trebuit sa o iei usor. 7 balls se folosesc dupa minim 6 luni de la setarea acvariului, iar ceilalti fertilizanti se folosesc in proportie de maxim 50% din indicatiile producatorului. Algele au aparut si din cauza faptului ca ai aruncat cantitati uriase de fertilizanti (in special micro), in conditiile in care plantele consuma putin, fiind in perioada de inradacinare.
Nu spui nimic de PO4. Observ ca nici ciclarea nu s-a terminat, motiv pentru care algele au avut NH4 si NO2 la discretie. Cu lumina aia le-ai pus lingura in mana si le-ai poftit la masa.
Se mai pune si problema schimburilor de apa care trebuie sa fie inte 25 si 50% saptamanal. Eu personal iti recomand sa te apropii de 505 daca nu creezi dezechilbre prea mari
bine ca mi-ai zis...macar nu o sa mai fac aceleasi greseli cand o sa iau bazinul de 160l...teste ptr NH4,PO4 nu continea setul care l-am luat eu producatorul spune ca 7 balls nu contine PO4...cred ca algele au aparut din cauza celorlalte elemente.
si acum ce as putea sa fac cu ele...sa las timpul sa treaca?sau sa cumpar niste tratamente ptr alge...
si inca ceva,nu am inteles ce ai vrut sa zici cu "505"am cautat pe google si am gasit un filtru bio dar nu cred ca la asta te-ai referit..."
mersi ptr raspunsuri in orice caz.

This message was edited 2 times. Last update was at 01/05/2010 00:52:29

[Yahoo!]
Claudiu Truta
Member

IP:

Scuze, era 50% si ma refeream la schimbul de apa saptama.. Era foarte tarziu si a fost ultima interventie inainte de culcare. Bilele le lasi acolo, ca acum nu mai ce face. Daca vei incerca sa le scoti, vei tulbura toata apa. Incearca sa faci cateva schimburi de apa zilnic si se vor elimina di fertilizanti. Ar trebui sa incepi sa citesti putin si despre fertilizarea cu macroelemente, iar dupa ce simti ca stapanesti informatiile, sa te apuci de treaba. Dar la inceput fara fapte de vitejie

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: