BogdanHojbota wrote:Aici il rog pe Sandu daca ii permite timpul sa ma lumineze caci stiu ca este fan Dupla cat si pe restul detinatorilor de ph controlere Dupla
Iti raspund asa sa nu zici am ceva cu tine si nu vreau

...pasionat sunt, da nu sunt reprezentanta Dupla pe Romania si nici Internationala. Iti scriu asta nu ca sa-ti dau peste nas...ci ca sa incerci si la ei, pentru ca evident ei sunt mai in masutra ca mine sa-si cunoasca produsele.
Totusi fiindca am fost atentionat ca am o intrebare adresata direct catre mine si s-a nimerit sa fiu p`acilea....:
Dupla PH control 300

cam vechi...de fapt mai vechi ca asta nu erau decat ale cu VU-metre de pe a inceputul anilor 80
Asta-i un soi de precursor al lui Dupla pH Delta. Partea proasta este ca datorita vechimii nu-ti mai pot da un manual. In general cei de la Dupla au pdf-uri cu manualele produselor lor. Civilizat altfel...da` nu fac istorie ilustrata pdf
Am cautat o poza, am gasit una ...cam mica, dar nu conteaza, e clar ca nu am lucrat cu modelul asta. Totusi daca poza corespunde cu realitatea pare sa aiba 3 butoane importante. Iti spun cam cum ma taie capul, desi de obicei mie imi place sa spun asa din experienta...nu din presupuneri.
Butonul central are mai multe gradatii gradatii. Tu esti interesat de gradatia 4 si de gradatia 7...punctele de calibrare normale ale unei sonde pentru apa dulce.
Mai ai 2 butoane mai mici de fine-tuning unu` in stanga unu` in dreapta butonului central. Un buton (banuiesc stanga pt 4 si unu dreapta pentru 7...poate invers tinand cont de faptul ca ei iti recomanda calibrarea incepand cu 7).Banuiec ca nu il iei pt marin ca atunci se face cu calibrare la pH 9...parca
Scufunzi sonda in solutie de calbrare de 7
invarti de butonul central il fixezi pe 7 iar din butonul mic aferent invarti sus-jos pana iti arata pe display 7
speli sonda
repeti operatiunea de mai sus pentru pH 4
...si cam asta ar fi.
Atentie tot ce ti-am zis este pura presupunere...dar de principiu ar trebui sa tina. Lucrurile nu au evoluat esential ca mecanism. Faptul ca jucaria mai functioneaza este o dovada in plus ca e una fiabila. Ideea e ca din butonul mare central sa reglezi valoarea dorita si apoi din amandoua butoanele mici sau doar din unul prin invartiere trebuie sa dea valoarea setata.
Sonda trebuie sa fie compatibila.Cele de la dennerle sunt bune. Durata de viata a unei sonde este insa cam de un an...un an si ceva nu stiu vechimea sondei "noi". Nu vad cum ar putea intra in interferenta cu droserele...nu sonda. Incearca sa schimbi prizele sau sa distantezi controlerul...poate e o chestie de camp electrostatic...nu stiu asta nu-i specialitatea mea si nu vreau sa ma pronunt aiurea.
Bafta si daca l-ai reglat scrie-ne si noua ca sa raman scris si pentru altii cum se face la acest model din experienta ta, nu din presupunerile mele