[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
iluminare corespunzatoare acvariu plantat  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Stimati tovarasi si prietini.... smilie
De la capat.
Am un acvariu juwel 80 care are un singur neon Osram Lumilux Cool Daylight de 18 w/865. Buuuunnnn.
1. Este bun pentru plantele mele acest neon ?
2. Din calcule ar reiesi ca mi-ar trebui aproximativ 98watti, cum puiii mei sa bag inca 80 de watti sub capacul ala amarat de la juwel ?
Stiu ca nu am cum . Problema as vrea sa o rezolv cu inca un neon pe care vad eu cum il montez, am mai montat unul pe un capac de juwel 60, dar nu stiu de care ,ma doare capul de cand caut, cate calcule am facut , cu lumicsi, cu puteri sau altele
Cine poate sa imi spuna ce neon ar fi cel mai indicat pentru a-l suplimenta pe cel existent?
Ca plante am :cabomba ; lilaeopsis nov. zelandiae ; acorus pussilus;echinodorus;anubias ; blyxa japonica; glossostigma elatinoides.
cele boldate sunt mai mititele si nu as vrea sa raman fara ele, pentru ele as vrea sa mai pun un neon.
Ofer recompensa pentru ajutor :

nimeni nu s-a nascut invatat, dar multi au murit prosti
[Email] [Yahoo!]
catalin cirstea
Member
[Avatar]

IP:

t5 24w
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

popey wrote:Am un acvariu juwel 80 care are un singur neon Osram Lumilux Cool Daylight de 18 w/865.

Spune-ne ce dimensiuni are acvariu ca io habar n-am si mi-e lene sa caut.

Poze: smilie ... Poze cu plante
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

Schimba tubul existent cu unu de la osram t5/24w care este un pic mai scurt ca lungime si deci incape .Demonteaza capacul de la acvariu si schimba droserul cu unul de 36w de la lohuis .De la nevertebrate.ro cumperi un set de socluri T5 fixare capat .La bornele de lagatura ale soclurilor bagi 2 bucati de sarma de cupru rigida de 2mm diametru.Scurtezi sarmele pana ajungi la lungimea tubului t8,distanta dintre bornele soclului t5 este la fel ca cea dintre picioarele tubului t8.Peste soclurile T5 cu fixare capat infasori banda izolatoare de PVC pana ajungi la grosimea tubului t8,si astfel ai un tub t5 cu doua socluri adaptoare ce se potriveste ca distanta in capacele cu tuburi t8 si socluri cu protectie la apa. Atasez o fotografie pentru ca am realizat montajul ca sa poti intelege mai bine,nu am avut sarma de 2mm si am facut cu 1.5 mm si fara banda izolatoare ca nu avea rostul sa o stric pe o fotografie,Vezi ca trebuie sa infasori banda PVC pana ajungi la diametrul tubului t8 care este de 26mm.Tot cu acest tip de socluri t5 poti sa montezi si al doilea tub in capac pentru ca setul are si cleme de fixare .Droserele electronice de la lohuis de 36w merg perfect la tuburile t5/24w(am masurat cu un luxomertu de laborator intensitatea luminoasa si rezultatul era aproximativ identic cu al unui tub alimentat cu droser dedicat de la osram,nu pot spune nimic de spre temperatura de culoare pentru ca nu am avut cum sa o masor).Sper ca sfatul meu sa-ti fie util.
[Thumb - 04032010045.jpg]

[Thumb - 04032010044.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 04/03/2010 22:43:14

[Yahoo!]
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

98W?? De ce?Sunt setupuri celebre deja cu plante pretentioase si au 0,6W/l .Sigur te-ai descurca cu 2 tuburi de 24W iar cu 3 ar fi chiar visu nebunului . Trebuie sa gasesti o posibilitate sa montezi tuburi in capac,lipite legate cu sarma,cu cleme de teava de pexal...Nu vei avea loc si de reflectoare,dar poti cumpara de la depozitele de materiala de constructii banda adeziva tip oglinda.Atentie la 3 tuburi t5 va trebui si o fertilizare pe masura!
[Email]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: