[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
un nou membru printre voi :)  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
robi_nemeti
Unripe member

IP:

Buna ziua.

Ma numesc Robert Nemeti, sunt din Cluj si sunt un pasionat al acvaristicii.
Nu sunt bun la autocaracterizari, de aceea am sa descriu pe scurt rodul pasiunii mele.

1. Primul proiect, inceput anul trecut a fost un acvariu mai micut si mai usor de intretinut.

Descriere

Acvariu
Home Made, capac la comanda

Dimensiuni : 50 x 25 x 32
Volum: ~ 37 litri utili
Mediu Filtrant: Filtru Intern Aqua Pro
Filtre Folosite: Standard JBL
Incalzitor: Hailea CB 8300
CO2: NU
Iluminare: Neon T8 Osram Cool Daylight 15W

Amenajare

Substrat fertil : NU
Substrat: Nisip cu granulatie 1 - 3
Plante: rotala macrandra
hydrocotyle leucefala
valisneria giganteea
valisneria americana
ludwigia glandulosa
hygrophila corymbosa 'siamensis'
ceratopteris cornuta

Pesti
Dwarf German Ramirez 2 perechi
Neoni albastrii ~ 13
Sanitari Corydoras 2

Melci
Pomacea 2
Poze:

image image image

image image image

2. Al doilea proiect, este practic un nou setup, folosind continutul primului acvariu.
Acesta a fost realizat saptamana trecuta, momentan aflandu-se in ciclare. De aceea veti observa si filtrul vechi in functiune in pozele ce urmeaza.

Acvariu:
Home Made

Dimensiuni: 80 x 35 x 40
Volum: 112 litri
Mediu Filtrant: JBL Cristal Profi E700
Filtre Folosite: Standard JBL
Incalzitor: Hailea CB 8300
CO2: NU

Iluminare: Suport suspendat Resun Super Thin Double Lamp DL - 20R
1 Neon Osram Cool Daylight T8 18W
1 Neon Osram Flora T8 18W

Amenajare
Substrat fertil: NU
Substrat: Nisip Hagen cu granulatie 1 - 3
Plante: rotala macrandra
hydrocotyle leucefala
valisneria giganteea
valisneria americana
ludwigia glandulosa
hygrophila corymbosa 'siamensis'
ceratopteris cornuta

Pesti

Dwarf German Ramirez o pereche
Neoni albastrii ~ 13
Sanitari Corydoras 4

Melci
Pomacea 2

image image image

Despre acest proiect voi mai reveni cu detalii.

3. Al treilea proiect, este un acvariu de 10 litri, in care face baie linistit un Betta Splendens, el fiind "crocodilul sef" de pe biroul meu.

Va multumesc,
Robert Nemeti
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Huuu-haaaaaa. Spune un actor celebru intr-un film celebru Asta ca o apreciere la acvariile tale. Imi plac amandoua si par foarte curate si ingrijite, chiar daca sunt low cost/maintenance.
Si nu in ultimul rand,
Bine ai venit

P.S.
De ce nu ai optat pentru o fertilizare cat de cat si un pic de CO2 pentru noul setup?

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit !
Regula nr. 1 a forumului (pentru horticultorii subacvativi ): Rotala macandra ! Daca n-ai, iti cumperi...cu timpu' vei intelege tu motivul.
Regula nr. 2: daca te vei indragosti de ciclide, acvariu de peste 300 litri si...discutam.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
robi_nemeti
Unripe member

IP:

alber wrote:Huuu-haaaaaa. Spune un actor celebru intr-un film celebru Asta ca o apreciere la acvariile tale. Imi plac amandoua si par foarte curate si ingrijite, chiar daca sunt low cost/maintenance.
Si nu in ultimul rand,
Bine ai venit

P.S.
De ce nu ai optat pentru o fertilizare cat de cat si un pic de CO2 pentru noul setup?

Momentan din punct de vedere financiar . Am sa optez in curand la o "bomba" de CO2 pentru a vedea cum se comporta mediul.
Am incercat fertilizarea cu bomba de CO2 in acvariul mic si nu a mers. A fost reglat "ca la carte", dar totusi au inceput pestii sa se simta rau, ceea ce ma determinat sa renunt pentru moment.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

minnardy wrote:Regula nr. 1 a forumului (pentru horticultorii subacvativi ): Rotala macandra ! Daca n-ai, iti cumperi...cu timpu' vei intelege tu motivul.
.
Are. Dar problema este alta. Nu are conditii sa o cresca. Iar asta poate fi o crima de lezFaraon
robi_nemeti wrote: A fost reglat "ca la carte"

Ce inseamna asta?
Pesti nu aveau voie sa o ia razna decat din doua motive. Ori la inceput ai scazut prea rapid Ph-ul, ori chiar dadeai prea mult CO2.

This message was edited 1 time. Last update was at 03/02/2010 00:12:24

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
robi_nemeti
Unripe member

IP:

minnardy wrote:Bine ai venit !
Regula nr. 1 a forumului (pentru horticultorii subacvativi ): Rotala macandra ! Daca n-ai, iti cumperi...cu timpu' vei intelege tu motivul.
Regula nr. 2: daca te vei indragosti de ciclide, acvariu de peste 300 litri si...discutam.

)) 1. am uitat sa trec rotala macandra.. am o tulpina cu un puiut ... astept sa se inmulteasca )
2. ciclidele imi plac, insa nu imi place acvariul neplantat. Acvariul este pentru relaxare si nu il concep fara verdeata.
Am un prieten care creste ciclide, sunt pesti senzationali, atat ca si colorit cat si ca si comportament.
Stand in camin, nu am conditii pentru un acvariu adevarat de ciclide si daca vreodata am sa imi fac unul, va trebui sa fie in paralel cu un acvariu plantat ;))

By the way si prietena mea e mare acvarista, cu acvariile ei separate... deci pe viitor in casa nou, va fi ceva bataie pentru pasiune )
robi_nemeti
Unripe member

IP:

alber wrote:
minnardy wrote:Regula nr. 1 a forumului (pentru horticultorii subacvativi ): Rotala macandra ! Daca n-ai, iti cumperi...cu timpu' vei intelege tu motivul.
.
Are. Dar problema este alta. Nu are conditii sa o cresca. Iar asta poate fi o crima de lezFaraon
robi_nemeti wrote: A fost reglat "ca la carte"

Ce inseamna asta?
Pesti nu aveau voie sa o ia razna decat din doua motive. Ori la inceput ai scazut prea rapid Ph-ul, ori chiar dadeai prea mult CO2.

pai neavand test de PH la acel moment, nu ma pot pronunta despre asta,
dar datorita comportamentului pestilor, care respirau mult mai repede, tin sa cred ca numaratorul meu de bule, nu era prea eficient. (a fost facut dintr-o perfuzie)
LUPmic
Senior member

IP:

[Email] [Yahoo!]
orly
Member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit !
Ape limpezi si pesti sanatosi .

Rabdare si tutun 0722.731.565
[Yahoo!]
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Incearca totusi CO2,nu vei mai renunta,plantele iti vor fi profund recunoscatoare si inca ceva :poti creste un frumos buchet de RotalaM.,astfel vei sta in dreapta zeilor hranindu-te cu nectar si ambrozie ,Dupa cum vezi prea multa lume ti-a mentioat Rotala asa ca "crede si nu cerceta!"
[Email]

Forum Index » Despre noi
Go to: