[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Labeo Bicolor  XML
Forum Index » General info
Author Message
Zac
Junior member
[Avatar]

Joined: 15/12/2009 19:02:57
Messages: 76
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Salutare !

Am vazut ca pe acest forum nu sa prea discutat deloc despre acesti pesti Fabulosi. Am vazut prin poze si de la ce zic alti ca il tin numai singur ce se intampla daca sunt 4 sau mai mult se mai bat ? Se pot imperechea si sa faca pui ? Am vazut pe Youtube si la un Pet-Shop ca curata plante de praf e adevarat sau doar facea el doar asa cu gura ?

Poza cu Labeo Bicolorul unui fost coleg de liceu care are un acvariu de 1500 Litri in care are si deasta si multi alti pesti ( e de ieri poza )
[Thumb - 1100499.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 30/12/2009 15:02:09


Pleco
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

Joined: 06/07/2004 10:53:13
Messages: 4562
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Daca ai fi cautat si mataluta pe net, uite ce aflai:

"Specie din familia Cyprinidae, ale caror genuri existente sunt originare in cea mai mare parte din Asia si Africa. Prefera zonele inferioare ale bazinului. Sunt adesea incompatibili unul cu altul si trebuie chiar de tineri tinuti numai in cird, in bazine de cel putin 1m lungime. In cazul popularii cu numai 2-3 pesti, controversele pot fi atit de violente incit ele sa duca la pierderea animalului dominat. In cazul tinerii in cird cca.10 buc. lupta pentru dominatie ramine in limite normale. Numeroase pietre, radacini, ghivece sparte si tuburi trebuie sa ofere posibilitati suficiente de ascundere pentru fiecare peste. Plantarea va fi astfel facuta incit sa marcheze limite de teritoriu in jurul ascunzisurilor. Ca substrat este potrvit un nisip sau pitris mai marunt de riu foarte bine spalat. Un substrat care contine ca suport turba este favorabil dar nu obligatoriu. Fata de valorile apei, pestii sunt reletiv toleranti; valorile optime ar fi: duritate 2-15 GH, pH=6-7 si temperatura 22-26 grade C. O filtrare puternica si schimbul partial saptaminal de apa, care poate sa fie de pina la un sfert din capacitatea bazinului contribuie foarte mult la starea generala si de sanatate a pestilor. In bazinele foarte luminate pestii nu se simt bine avind tendinta sa se ascunda, pe cind in bazinele umbrite cu multe plante plutitoare pestii au cea mai intensa activitate. Labeo sunt omnivori; pe linga toata gama de hrana vie si uscata au nevoie neaparat (cel putin o data la doua zile) de hrana vegetala. Pestii rontaie cu mare placere mazare fina fiarta si congelata.
Imultirea este intotdeauna problematica, din cauza agresivitatii pestilor. Femelele cu icre mature sunt adesea atit de alungate de masculi ca sar din bazin. Bazinele foarte mari fara substrat sau cu un strat de turba, cu multe ascunzsuri si citeva plante in ghivece ofera cele mai mari sanse de succes. Apa din Bazinul de reproducere trebuie sa fie moale 2-5 GH, usor acida pH=6-6.5, filtrata prin turba, iar temperatura de 26-27 grade C. Acvariul trebuie sa fie intr-un loc linistit, pe cit posibil necirculat si chiar acoprite geamurile cu o pinza de culoare inchisa pentru a crea o stare de liniste pestilor. Cind depunerea icrelor este realizata trebuie ca adultii sa fie scosi din bazin si icrele pina la eclozarea larvelor sau chiar pina la inot sa fie tinute la intuneric.

Denumire stiintifica: Epalzeorhynchus bicolor (Smith, 1931)
sinonim Labeo bicolor
Origine: Thailanda centrala.
Dimorfism sexual: Linia burtii femelei este ceva mai rotunda, marginea din spate a inotatoarei dorsale formeaza cu linia spatelui un unghi drept. Linia burtii masculului este dreapta iar inotatoarea dorsala la capatul din spate este ascutita.
Conditii de crestere: Sunt cele aratate la descrierea speciei.
Reproducere: Pentru reproducere trebuie realizate conditiile de la descrierea speciei. Depunerea icrelor in cazurile cunoscute pina acum s-a facut in scorburi (ghvece sparte). Larvele eclozeaza dupa 48 de ore iar dupa alte 48-72 de ore pestisorii incep sa inoate in cautarea hranei. Pestisorii vor fi hraniti cu nauplii de artemia iar dupa 4-5 zile si cu mazare zdrobita.
Pestii existenti pe piata noastra sunt adusi din Moldova sau Ucraina unde sunt fortati sa se reproduca prin injectare cu hormoni
."

Cit despre curatirea frunzelor de "praf" .... Cine o avea praf in acvariu? Da' oare nu da si cu aspiratorul?

Ca are obiceiul de a curata cu gura frunzele late ale plantelor, geamurile acvariilor, precum si pietrele din bazin de algele verzi care se depun, asta-i alta treaba.

This message was edited 1 time. Last update was at 30/12/2009 15:27:42

Zac
Junior member
[Avatar]

Joined: 15/12/2009 19:02:57
Messages: 76
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Mersi foarte mult de pe ce site lai luat ? Mil poti scrie ? Si mai am niste intrebari daca se aleg ei o pereche restul nu trebuie dati ? si cand depune icrele nu le fecundeaza masculi ca zice sai scoatem ? Eu am reusit o singura data in viata sai reproduc acum 6 ani aveam 5 si sau ales o pereche si iam tinut si pe restul. Mi-a depus intrun acvariu comunitar de 300 Litri care avea o ascunzatoare facuta din plante intrun loc ca un tunel. Frunzele lea impins unul dintre masculi. Din cate imi amintesc aveam 2 femele si 3 masculi. La inceput erau 3 F. si 3 M. dar o F. a murit dar nu au batuto. Mai vreau sa incerc o data sai reproduc in acvariul de 500 Litri acum imi voi lua 10 Bucati.

Pleco
Zac
Junior member
[Avatar]

Joined: 15/12/2009 19:02:57
Messages: 76
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Be langa o turma de Labeo mai pot sa tin : 1 Pleco, 2 Sae, 3 Clown Loach si 50 de Neoni ? Sau Trebe sa fie singuri cand sunt asa multi ?

Pleco
 
Forum Index » General info
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com