[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salty-Bat  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
elven
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

image
image

This message was edited 1 time. Last update was at 24/05/2015 21:08:56

My "Black Water" reef 300L
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/28045.page
image
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Eu adevarat sunt Blue sau Dayan sau Mina, Andrei am fost fals ca sa nu-mi dau numele real ca nu e bine.....
Ca o intrebare, acvariile astea dennerle au sticla ultraclara?
Um iti multumesc si pe topicul asta pentru sfaturi, cred ca daca nu ma sfatuiaimsa mut clownul in galeata ar fi murit, acum o ora a si mancat...
Pana nu se limpezeste apa nu il transfer in acvariu....

My nano reef

[Email]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Bine, tu ditamai omul te uit la Andrei-mic-bea-laptic Omu' citeste in diagonala si scrie la fel

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
elven
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Blue14 wrote:Eu adevarat sunt Blue sau Dayan sau Mina, Andrei am fost fals ca sa nu-mi dau numele real ca nu e bine.....

ti-era frica sa nu ti se fure identitatea ?

image
elven
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Bine, tu ditamai omul te uit la Andrei-mic-bea-laptic Omu' citeste in diagonala si scrie la fel

image
hahaha

This message was edited 1 time. Last update was at 24/05/2015 21:14:10

image
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

elven wrote:
Blue14 wrote:Eu adevarat sunt Blue sau Dayan sau Mina, Andrei am fost fals ca sa nu-mi dau numele real ca nu e bine.....

ti-era frica sa nu ti se fure identitatea ?

Nu, acum 2-3 ani am fost pe acvariidevis si am fost putin cam certaret si am fost banat (mai bine zis imi dicta tata ce sa scriu si scriam totul perfect si si-au dat seama ca nu scriu eu si au sarit apoi am sarit si eu.....de atunci m-am maturizat si nu am mai fost certaret.....

My nano reef

[Email]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

image

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Nimeni
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Blue14 wrote:.....de atunci m-am maturizat .....

Iti dai seama de cate postari continui sa fii "off-topic" la TOPICUL: SALTY-BAT?

Mai am putin si "ajung sa iti cunosc toata familia"... sau, sa imi doresc lucrul asta, deoarece "imi sunt asa de familiari....." ;) Toata ziua aud/citesc despre ei.

This message was edited 1 time. Last update was at 24/05/2015 21:33:38

Situatia in care te afli este consecinta faptelor si actiunilor tale!
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Am mai facut cateva poze, dar nu de dragul pozelor, ci ca sa va cer ajutorul.

O sa observati in poze ca pe alocuri am o alga verde, urata (arata ca o paturica pufoasa)

Cum scap de ea?

image image

image image

image image

image image

image

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
mugurel
Senior member
[Avatar]

IP:

Chiar cu riscul major de a-l supara pe Blue, recunosc in sfarsit ca acvariul asta arata mai bine ca al lui
La algele alea m-am ambalat si eu la inceputuri, venisera cu vietati din Mediterana. Pareau greu de starpit, dar au disparut intr-un final. Pe atunci se practica black-out-ul ... dar nu recomand, pagur-ul nu se ia de ele?

Nici frumos pâna la douazeci de ani, nici cuminte pâna la treizeci si nici macar bogat pâna la patruzeci nu m-am facut. Dar si sarac asa ca anul acesta, ca în anul trecut si ca de când sunt, niciodata n-am fost…(Ion Creanga).
[WWW]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Rugaciuni multe si posturi lungi... numai asta te scapa de algele alea.

- ai nitrati si (sau) fosfati in apa,
- bazinul e crud... si-ai bagat prea multe / prea repede.
- e un dezechilibru chimic, nimic de speriat... intr-un final, dupa ce bazinul se maturizeaza, o sa scapi de ele.

Ce zice lumea ca tre' facut: curatenie, schimburi de apa, antiphos.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nu ma supar, acvariul lui arata foarte bine!

My nano reef

[Email]
mugurel
Senior member
[Avatar]

IP:

Blue14 wrote:Nu ma supar, acvariul lui arata foarte bine!

Matur ...

Rugaciuni multe si posturi lungi... numai asta te scapa de algele alea.

Le-o fi facut si acvariul, cum a facut si stapanul burta pa fond nervos, da mie-mi miroase a papita multa aplicata deodata.

Nici frumos pâna la douazeci de ani, nici cuminte pâna la treizeci si nici macar bogat pâna la patruzeci nu m-am facut. Dar si sarac asa ca anul acesta, ca în anul trecut si ca de când sunt, niciodata n-am fost…(Ion Creanga).
[WWW]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Ma, plm, bazinul e crud, dar nici chiar asa de crud, are 5 luni.
Testele au iesit intotdeauna bine, o sa le mai fac o data diseara.
Prea multe si prea repede.. sa fim seriosi, n-a fost chiar asa. Intre achizitii intotdeauna a durat o luna (plm, punctul de verificare este salariul)
Antiphos folosesc (de la Seachem, alaltaieri am pus ultima doza, trebuie sa cumpar din nou), curatenie fac (chiar daca zic uratii astia ca sunt puturos, schimburi de apa in fiecare duminica 6 litri)
A, de aproape o luna am inceput sa folosesc si un protein skimmer (chinezesc, cu piatra de aer, dar face ce trebuie sa faca)

Cred ca putem continua discutia diseara, dupa ce fac testele. Daca nu exista solutie sa elimin algele, poate gasim o solutie sa stopam extinderea lor

edit: Mugurele, hrana le dau asa: o zi jumatate de cub de congelata (e omor pe congelate, nu ramane nimic), urmatoarea zi le dau niste granule de la NLS, thera nustiucum apoi in urmatoarea revin la congelate si tot asa.
E prea mult?

edit2: Emeraldul sta pe pietre si tot aduna chestii cu clestisorii lui, dar rezultatele nu se vad. Pe hermit il doare in cur, o fi ruda cu Donald Trump.

This message was edited 2 times. Last update was at 26/05/2015 07:14:08

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
mugurel
Senior member
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:

edit: Mugurele, hrana le dau asa: o zi jumatate de cub de congelata (e omor pe congelate, nu ramane nimic), urmatoarea zi le dau niste granule de la NLS, thera nustiucum apoi in urmatoarea revin la congelate si tot asa.
E prea mult?

edit2: Emeraldul sta pe pietre si tot aduna chestii cu clestisorii lui, dar rezultatele nu se vad. Pe hermit il doare in cur, o fi ruda cu Donald Trump.

Mai, nus` ce sa zic, doar ca la mine hranesc dimineata si seara cu cate o jumatate de cub de congelate, sporadic mai presor niste granule, asta la 10 pesti.
Si am si refugiu cu DSB, reactor la picatura, skimmer rezonabil, ... si poate si un pic de noroc

[WWW]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Algele = hranesti prea mult.

Solutia e sa reduci nutrientii pentru alge si sa aspiri cand schimbi apa algele care incep sa moara.

Daca iti place sa hranesti mult (eu dau un cub de frozen pe zi la fiecare acvariu, inclusiv la cel de 21 L), o poti scoate la capat reducand cumva nutrientii: schimburi de apa mai dese, bacterii (Dr. Tim's WasteAway, ProdiBio BioClean), pellete NP, ATS.

Daca vrei rezultate rapide insa, reduci perioada de iluminare, cantitatea de papica, schimbi antiphos la patru zile (sau si mai bine il pui pe reactor si il schimbi la patru zile), folosesti carbon activ special pentru marine si dai cu periuta de dinti dupa fiecare masa

Acvariul tau s-ar bucura masiv de un ATS insa.

[Avatar]

IP:

Multumesc.

Perioada de iluminare e de 10 ore, din care 2 ore lumina merge la intensitate redusa (rasarit si apus)
8 ore sunt ok?

Bacterii folosesc, Biodigest + Bioptim si Stability

Acum ~2 saptamani am inceput sa dozez si 1ml/zi de Nopox de la Redsea, iar acum o saptamana am introdus si un saculet cu ATI Carbon.

Antiphosul este deja in reactor (diy, pe genunchi facut).

Nu inteleg ce inseamna acel ATS, imi poti explica?

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Dom' Leelee, indiferent de ce spui tu, faptul ca algele cresc <=> ai nutrienti in apa (nitrati si fosfati). Adica:

- ori, dai prea multa mancare,
- ori, schimbi prea putina apa,
- ori, acareturile nu sunt de folos (dimensionate aiurea)
-------------

- NU perioada de lumina e problema (la mine, bazinul incepe sa se lumineze la 06.00 dimineata... si se stinge complet la 12.00 noaptea)
- ATS = algae turf scrubber ... adicatelea, o plasa luminata frumos, peste care curge apa... pe ea (pe plasa) cresc algele, asa cum cresc rosiile in solar

Uite aici:
http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=2294530&highlight=ats
-------------

Ce-as face eu:

- as reduce programul de mancare... EXACT aceeasi cantitate de mancare, dar la fiecare 2 zile... azi ii hranesti, maine nu... si tot asa.
- as schimba 50-75% din apa si-as lua la perie pietrele alea.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Multumesc!

N-am unde dracu sa mai bag si ATS-ul.
Cu perioada de hranire am inteles, o sa le dau din 2 in 2 zile (bucuria puturosului)

Cu echipamentele dimensionate aiure sunt de acord, am facut totul dupa ureche (si n-am ascuns asta niciodata)

Cu schimburile masive de apa nu sunt de acord, am sa ma rezum la 10% pe saptamana, ca de obicei (a explicat pe undeva nea Dragos de ce nu-s bune schimburile mari)

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Bah, tu ejti baiat mare... fa ce vrei!

Forum Index » Bazine mici si medii
Go to: