[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Peninsula mixed reef - planning  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

?!?

This message was edited 1 time. Last update was at 28/07/2015 22:47:08

[Avatar]

IP:

um02122 wrote:
Si inca nu stie de controllerul Aquatronica pe care l-am castigat la licitatie ieri (120 de lire pe echipament de cinci ori mai scump). Cu asta chiar nu stiu ce sa fac avand in vedere ca vreau Proteus.

Salut, azi am dezgropat mortii de prin cutiile din pod.
Are careva experienta personala cu controllerul de la Aquatronica?
As vrea sa-l pun la lucru si vreau sa stiu daca merita sa iau puesele care-mi lipsesc sau e mai rentabil sa ma lipsesc

Asta e ce am:
[Thumb - 20160604_221801.jpg]

[Avatar]

IP:

Oops, wrong topic.

This message was edited 3 times. Last update was at 07/11/2016 17:03:49

IP:

Idem!

This message was edited 2 times. Last update was at 07/11/2016 17:33:55

[Email] [Yahoo!]
dan_florin
Membru de baza

IP:

um02122 wrote:Oops, wrong topic.

Idem!
[Email] [Yahoo!]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

[Avatar]

IP:

Desigur ca nu inteleg nimic, da' ma bag in seama...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Am postat un update pentru Noemi's Reef aici in loc de jurnalul pentru Noemi's Reef.

Desigur, acest proiect a ramas un proiect. Am sugerat celor de la Deltec sa considere si o varianta peninsula pentru gama D-D Reef Pro, dar sansele sunt mici.

[Avatar]

IP:

Trezesc acest topic din uitare cu un anunt:
Red Sea a anuntat ca vor lansa anul acesta doua acvarii Reefer Peninsula, de 500 si 650L.

M-am abonat deja pentru unul de 650 atunci cand vor fi lansate.

[Avatar]

IP:

Bah, vreau si io bani sa cumpar chestii cool

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Arata bine acvariul, probabil ca si partea tehnica e la fel de "prezentabila"judecand si dupa lampa
[Email]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

ocean wrote:Arata bine acvariul, probabil ca si partea tehnica e la fel de "prezentabila"judecand si dupa lampa

Acvariile Red Sea Reefer sunt chele, adica:
- acvariu
- sump
- container ro cu instalatie ATO
- tevaraie
- ciorapi de filtrare mecanica cu tray

Ce nu e inclus:
- pompa de retur
- lumini
- skimmer
- reactoare
- moai

Exista si o varianta Red Sea Reefer Deluxe unde totul este inclus (adica si lumini AI Hydra52 HD), dar e rezervata pentru boieri.

Doar nu crezi ca o sa cumpar si luminile, prefer sa pun o tiganeala facuta cu mana mea, sa se vada ca-i acvariul meu.

[Avatar]

IP:

Pai.. nu pricep. Daca e chel, de ce dai o poala de bani pe acvariu? Nu mai bine gasesti o firma care sa-ti lucreze frumos un bazin?

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Pai.. nu pricep. Daca e chel, de ce dai o poala de bani pe acvariu? Nu mai bine gasesti o firma care sa-ti lucreze frumos un bazin?

Tre sa vezi acvariul cu ochii tai ca sa intelegi de ce.
Nu gasesti o firma sa-ti faca acvariul la acelasi nivel de finisaj si la fel de bine gandit.
Cine a vazut sau are, stie.

Ideea e sa nu iti bage ei pe gat un anume skimmer si o anumita pompa si nu stiu ce lumini.
Iei baza si cladesti pe ea cu ce-ti place tie. Asa scade costul total, stim cu totii ca ne place sa modificam si sa upgradam orice vine standard.

This message was edited 1 time. Last update was at 02/02/2017 22:46:39

[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Pai.. nu pricep. Daca e chel, de ce dai o poala de bani pe acvariu? Nu mai bine gasesti o firma care sa-ti lucreze frumos un bazin?

Uite aici de ce:

[Avatar]

IP:

Da, e o jucarie frumoasa, dar totusi..

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
elven
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

arata ok...dar nu ma da pe spate felul in care e gandit sumpul. e subdimensionat...iar ideea de refugiu promovata de ei este egala cu zero.

My "Black Water" reef 300L
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/28045.page
image
georgemonda
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

N-as da actualul meu sistem nici pe doua din astea ....serios vorbesc
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Asta ziceam si eu. Un sistem lucrat pe comanda, care sa se pupe cu ce-ti doresti (nu toata lumea are nevoie de bazine cu dimensiuni standard), care sa se potriveasca in mobilierul tau (de ce as tine pal alb langa stejar baituit maro inchis?)

George, ma poti suna te rog?

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Daca mi-as face refugiu, as vrea ca parte din apa care vine in sump sa ajunga direct in refugiu, fara sa treaca prin ciorapi.
Daca vrei insa sa tii doar niste macroalge si o lumina, sau un ATS, cred ca refugiul acesta e suficient.

Cabinetul vine in alb sau negru, deci e posibil sa gasesti ceva pentru fiecare gust. Poate nu pentru cei cu gusturi pretentioase si prieteni care lucreaza in lemn.
Legat de marimea sump: display-ul are 528L, sumpul 134L cu o pompa recomandata de 7000lph. Dupa calculele mele, reiese ca sump-ul are 25% din volumul display-ului si ca turnover-ul este de 10x pe ora. Voi ce volume si debite aveti in sisteme?

Legat de sisteme de-a gata vs sisteme custom, e normal sa preferi unul custom made. Dar daca a aparut in productia de serie un sistem care indeplineste toate cerintele mele pentru un sistem custom tip peninsula, de ce m-as complica?
Stiu de vorba aceea care zice ca nu ai niciodata suficient loc in sump, dar totusi acvariile pe care le-am avut pana acum au avut suficient loc in sump desi a fost doar un sump incorporat in spate sau doar un filtru hang-on cu skimmer direct in display. Nu vad de ce as lua-o acum razna si sa incep sa adaug tot felul de ciudatenii de echipamente cu care nu am experienta.

Si stiu ca lumea zice ca e o idee proasta sa ai un chiller, dar eu am un chiller si l-am tinut in teste pentru cateva zile si pot sa spun ca nu mi-a incalzit camera de zi. Ca atare sunt ferm determinat sa am un chiller, care ideal va sta in cabinet si va fi oprit si va functiona doar in cele cateva saptamani cand am temperaturi peste 26 de grade. Am cumparat deja un controller de temperatura care va tine oprite atat chillerul cat si incalzitoarele atat timp cat temperatura nu iese din 24-27 grade Celsius.

Faza e ca atunci cand o firma mare ca RedSea vinde mai mult, aduce mai multe alte produse din portofoliu si la preturi mai scazute.
Daca te ieftinesti la manopera acvariului, se compenseaza la ce platesti la restul produselor. Cred ca fiecare dintre voi a simtit pretul livrarii de departe a unor produse inaccesibile local.

Forum Index » Bazine mici si medii
Go to: