[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ingrijirea puilor de guppy  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
madalina
Junior member
[Avatar]

IP:

am 11 pui de guppy.......am inteles sai separ de ceilalti pt ca ii manaca, am inteles sai hranesc cu galbenus de ou sau mancare de pesti faramata.....dar voiam sa stiu cat trebuie sa ii tin separati de ceilalti.cam cat le ia sa creasca? sunt novice intr-ale pestilor.....e prima lor fatare. Nu prea stiu cum sa ii ingrijesc.
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Incearca niste mincare pentru alevini: Hikari First Bites sau nauplii de Artemia daca ai rabdare . Merge si cu mincare pentru adulti sfarmata, da' e mai bine cu ceva pentru alevini.

Intr-o luna o sa fie destul de mari sa-i poti pune cu adultii .

Sa nu neglijezi curatenia acvariului in care cresti puii. Un filtru si 23-24 C ar fi un minim necesar.

Poze: smilie ... Poze cu plante
madalina
Junior member
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:Incearca niste mincare pentru alevini: Hikari First Bites sau nauplii de Artemia daca ai rabdare . Merge si cu mincare pentru adulti sfarmata, da' e mai bine cu ceva pentru alevini.

Intr-o luna o sa fie destul de mari sa-i poti pune cu adultii .

Sa nu neglijezi curatenia acvariului in care cresti puii. Un filtru si 23-24 C ar fi un minim necesar.

mersi mult.esti un dulce.dar mancarea pt alevini Nutrifin de la Sera e buna?
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Nutrafin e buna. Da' e de la Hagen .
De la Sera poti incerca Microgran .

Am uitat ceva: Hikari First Bites e foarte marunta, e perfecta in primele zile, apoi trebe ceva un pic mai mare. La fel si Sera Micron sau Nutrafin, sint marunte.

Daca gasesti Sera Microgran e perfect.

Poze: smilie ... Poze cu plante
madalina
Junior member
[Avatar]

IP:

mersi mult. o sa-l fac pe naiba in 4 sa gasesc ce mi-ai zis. multumesc
[Email]
LUPmic
Senior member

IP:

Eu le dau TetraMin baby si ii tin intr-o maternitate in acvariul "mare".
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Ai grija cu galbenusul de ou,poate murdari foarte usor apa si apoi vei avea probleme.Preferabil sa nu-l folosesti ca incepatoare.Guppy cam la 2 luni devin maturi sexual.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
madalina
Junior member
[Avatar]

IP:

am un caras auriu cu coada ecvantai si o jumatate din coada pare k este ciupita, jumulita asa.......e bolnav? dk da, ce dumnezeu sa ii fac sau sa ii dau? [/i]
[Email]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

In primul rand va trebui sa renunti la scrisul tip mirc/chat.
In al2lea rand spune-ne in ce conditi traieste carasul - cati litri are acvariul,ce filtru,la cat timp schimbi apa,ce pesti mai ai in bazin,ce tempereatura,etc.

madalina
Junior member
[Avatar]

IP:

pai.....acvariul are 20 litri, temperatura e de 22 grade, mai am 3 guppy, 2 zebre, 2 neoni, 2 melci, filtrul e Hailea de tip cascada pt acvariu mai mic de 60 litri, apa o schimb d 2 ori pe saptamana. carasul asta are si pereche.celalat nu are nimic, insa asta km de o luna se mai da cu burta la suprafata;acum si coada lui pare jumulita.in rest solzi lipsa nu are, e vioi, mananca...
[Email]
madalina
Junior member
[Avatar]

IP:

si scuze pentru scris.din reflex scriu asa....dar renunt la el.scuze din nou.
[Email]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Pai in acvariul ala ai in primul rand prea multi pesti. In al doilea rand, la 22 de grade se simte bine doar carasul. Ceilalti "tremura". In al treilea rand, pesti incompatibili. Si nu in utimul rand, cum adica :"apa o schimb de 2 ori pe saptamana"?

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
madalina
Junior member
[Avatar]

IP:

pai de 2 ori pe saptamana le scot cate 2 litri si ii inlocuiesc cu apa statuta din sticle.populat nu mi se pare a fi...chiar au loc.iar incompatibilitate intre cine si cine???eu nu stiu lucrurile astea, si imi cer scuze.eu am primit pestii ceilalti.initial am primit cadou carasul bolnav, apoi i-am luat pereche.....si restul i-am primit.ghideaza-ma te rog......
[Email]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Chiar aici la coltul incepatorului, avem urmatoarele Tabel compatibilitate pesti, Volumul acvariului si numarul pestilor si Populare, Compatibilitate, Suprastocare. Din aceste trei articole vei invata ce inseamna un acvariu populat corespunzator, astfel incat nici un pestic sa nu sufere, iar tu sa ai satisfactii maxime de pe urma cresterii catorva pestici.
Chiar daca tie ti se pare ca o duc bine, nu este asa (dovada problemele cu carasul).

[Email] [Yahoo!]
madalina
Junior member
[Avatar]

IP:

ok.o sa scap de toti ceilalti pesti si pastrez carasii.te rog spune-mi ce sa ii fac carasului cu pricina.
[Email]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Nu e o idee buna sa pastrezi carasii.Unui caras ii trebuie 50l apa macar cand mai creste.Iti vor muri ambii la scurt timp in acvariul ala.

alber
Moderator
[Avatar]

IP:

madalina wrote:ok.o sa scap de toti ceilalti pesti si pastrez carasii.te rog spune-mi ce sa ii fac carasului cu pricina.

Un acvariu mai mare. Si nu glumesc, vorbesc serios. Tu ai vazut vreodata cat de mare creste un carasel? Cum crezi ca se simte el in spatiul ala atat de mic? Asemenea acvarii sunt bune doar pe post de fatatoare, acvarii carantina-spital sau ca acvarii pentru Betta. Carasul tau se simte ca si cum ai fi tu intr-un spatiu de 2*2 m. Si gandeste-te ca el nu iese nicaieri in week-end. Este condamnat sa se atrofieze. Unui singur caras ii sunt necesari 50 l de apa si o filtrare foarte buna, deoarece murdaresc repede si mult apa. Sunt lacomi si papa mult->dejectii multe. Sunt multi acvaristi care au 2 filtre la acvariile cu carasi, sau macar unul performant, extern.
Nu te pot sfatui altfel, nu stiu ce ar fi de facut, atata vreme cat pesticului nu i se ofera conditii bune de viata.

[Email] [Yahoo!]
madalina
Junior member
[Avatar]

IP:

memorat in capushorul meu.dar pana dau carasii ce sa ii fac lu domnu Cleo care are coada jumulita si mai sta din cand in cand cu burtica lui draguta la "soare"?
[Email]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Da-i mazare decongelata si fiarta 2-3 minute.Sa nu aiba sare mazarea,cumperi la punga,congelata.O maruntesti bine si il hranesti doar cu ea 3 zile - 2 mese pe zi.Ajung 2 boabe la o masa pt el ca-i mic.

alber
Moderator
[Avatar]

IP:

madalina wrote:memorat in capushorul meu.dar pana dau carasii ce sa ii fac lu domnu Cleo care are coada jumulita si mai sta din cand in cand cu burtica lui draguta la "soare"?

Ti-am spus, nimeni nu te poate sfatui in acest sens, si sa ai si rezultate bune. Pentru o perioada scurta de timp, incearca schimburi mai dese de apa, dar nu garantez. Asa ca da-i cat mai repede. Pe amandoi.
Cred ca 99.99 % din carasii comercializati sunt condamnati sa moara in cateva luni, in acvarii improprii.
Asta este adevarul, nu ne putem feri de el.

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: