[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ingrijirea puilor de guppy  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
gmo
Junior member

IP:

madalina wrote:am 11 pui de guppy........

si eu sunt tot o incepatoare...sa-ti traiasca puii de guppy....si aveam intr-un acvariu de 70l un caras, un gouarami blue, 2 broscute testoase, 2 cory, 9 guppy, 2 pui de somn si un sanitar din ala urat..
am pus broscutele intrun alt acvariu si am pastrat doar guppy si cory...
eu am puii de guppy de aproape 3 luni cu cei de 2 intr-o maternitate si puii de 2 saptamani in alta. la aproape 3 luni sunt destul de mari ...cred ca am sa-i pun cu batranii...la pui le dau mancare speciala, vezi in galeria mea ca am foto...cam la o luna femela naste pui....bafta! eu sunt incantata...daca se inmultesc in ritmul asta cred ca nu am sa mai fiu foarte mult....
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

La 3 luni ii poti pune sigur cu restul.Guppy ating maturitatea sexuala la 2 luni.Si da,se vor inmulti in continuu,gupoaicele fac pui in fiecare luna

Until you find someone worth dying for, you never really live.
gmo
Junior member

IP:

frumos! ca eu cred ca am sa separ fetele de baieti guppy ... asa nu mai fac odrasle....
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Dupa ce le separi tot vor putea naste de 6 ori,din pacate.

gmo
Junior member

IP:

cred ca razi de mine....cum 6 luni? dar ce sunt banca de sperma?
LUPmic
Senior member

IP:

Eu am in acvariul cu neoni si o femela de gupy.Intr-un timp am avut si un pui care era cam la 1/2 unui adult si........ fata a facut pui inainte de al muta pe baiat .Acum cred ca urmeaza iar pui.
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Nu rad deloc de tine.Femelele de guppy pot stoca semintele masculilor timp de 6 luni

gmo
Junior member

IP:

eu am 2 baieti si 4 fete(care au burtica) si puiii....si 2 cory
m-am scos
cred ca o sa fac crescatorie
multumesc pentru informatie....
madalina
Junior member
[Avatar]

IP:

in acvariul meu dupa nici 4-5 ore apa devine alba si vascoasa........de la ce? si ce dumnezeu sa ii fac?patesc asta de 2 zile incoace.....am filtru, am pompa de aer, am plante am tot ce ii trebuie......totusi ceva e in neregula....help me!
[Email]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

dupa nici 4-5 ore apa devine alba si vascoasa
...fata de ce este aceastaa perioada de timp?
Apa alba si vascoasa este, de obicei, semn de deciclare...ai executat ceva "ilegal" si ti-ai deciclat acvariul?Sau...a fost ciclat?Spune-ne mai multe.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
madalina
Junior member
[Avatar]

IP:

adica? e alba, vascoasa, miroase ingrozitor, eu le las apa cel putin 24 ore in sticla inainte sa o pun..........niciodata nu am patit asa......
[Email]
mosu
Administrator
[Avatar]

IP:

madalina wrote:adica? e alba, vascoasa, miroase ingrozitor, eu le las apa cel putin 24 ore in sticla inainte sa o pun..........niciodata nu am patit asa......

da mai multe detalii: ce facui cand schimbi apa? speli filtrul? cata apa schimbi din acvariu (procentual)
[Email] [WWW]
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Problema (una din ele) e ca apa aia nu se declorineaza tare bine daca e tinuta in sticla. Ar trebui un vas cu gura mai larga (o galetusa de 5 litri ar fi ideala) si apa tinuta in ea cam 48 ore.

In alta ordine de idei, va fi cam greu (ca sa nu te dezamagesc si sa zic imposibil) sa stabilizezi un acvariu de 20 litri cu populatia care o ai tu acolo. Parerea mea e sa populezi acvariul corect sau sa cumperi un acvariu (mult) mai mare pentru a putea tine o parte din speciile pe care ai descris tu ca le ai momentan.

Asa ca problema ta e simpla: ai un acvariu SUPRApopulat, cu specii incompatibile. Asta trebuie rezolvata prima si prima data. Dupaia urmeaza restul.
madalina
Junior member
[Avatar]

IP:

am si eu o intrebare.......nu exista un dispozitiv de racire al apei in acvariu? am un acvariu de 120 litri cu 2 carasi aurii iar apa din el mi-a ajuns la 27-28 grade. cum o pot raci?multumesc
[Email]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Profesional cu o scula numita chiller, dar cel mai ieftin este in jur de 14 milioane. Neprofesional, dar cel mai la indemana si ieftin cu ventilatoare de calculator montate in capac.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

ar fi asta la 13 milioane din
afara
dar ai ajunge la un 13.5 cu un transport comun.
SAU daca ar aparea o persoana cu o inima cat elefantul de mare, (care sa importe)atunci am putea gasi la pretul de imagazinare undeva la pretul de 800 Ron
madalina
Junior member
[Avatar]

IP:

mai mersi.......ramane sa mai vorbim si sa vedem........cand am banii te anunt si poate rezolvam ceva......ca nu pot sai tin toata vara cu cuburi de ghiata in acvariu.....mi-e mila de ei.
[Email]
madalina
Junior member
[Avatar]

IP:

am un caras auriu cu coada voalata care are cam 9 luni.........cam de 3 luni asa îmi sta cu burta in sus......se mai întoarce, mai înoatã un pic dar cum se oprește în loc cum se întoarce cu burta în sus.de la ce este?și cum sa fac sa-i treacã?
[Email]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

DE 3 LUNI ??? Si tu abia acum intrebi ce are carasul ? smilie :x
Da-i urgent mazare decongelata,fara sare,pe care o fierbi 5 minute si o decojesti.Apoi maruntesti 2-3 boabe,ca sa le poata manca.Nu-i mai da 3 zile alta mancare in afara de mazare.Daca mai ai alti carasi da-le si lor o zi mazare.Si zi-ne cu ce ii hranesti Carasii trebuie sa primeasca mazare macar 1 zi pe saptamana,in fiecare saptamana!

madalina
Junior member
[Avatar]

IP:

nu am stiut de mazare. eu le dau mancare de carasi de la tetra fin si larve de libelule. chiar nu am stiut de mazare. multumesc.
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: