Scalarul din planul secund (cel din spate) este sigur femela. Cel din fata (ma refer la poza, bineinteles)
parca tot fata este. Intr-un post de-al tau mai vechi ai scris cum ca amandoi sunt acelasi sex. Daca nu stii sa-i diferentiezi, cum ai afirmat asta?
Pentru a nu da impresia unei polemici cu tine, iti pot spune ca femelele de scalari au fruntea dreapta, iar masculii mai mult sau mai putin bombata (oricum fruntea masculului nu este dreapta).
Aproape off topic:
Scalarii se imperecheaza singuri (asa cum cunoaste toata lumea) insa "folclorul" spune ca o data imperecheati acestia nu-si vor mai alege alti parteneri in situatia in care unul moare... sal "pleaca" din acvariu. Acest lucru este total fals. Daca un exemplar din pereche dispare, celalalt i-l va inlocui fara probleme (remuscari)
Scalarul este un peste teritorial. Daca in acelasi acvariu sunt mai multi scalari crescuti impreuna, se poate ca un incepator sa nu distinga o pereche aleasa si teritoriul "revendicat" de aceasta.
P.S. Putem vorbi pe un alt topic (habar nu am daca exista aici pe forum) despre reproducerea scalarilor (dar si a altor specii)... asa cum imi amintesc de acum aproape 20 de ani de cand am renuntat la crescatoria de pestisori exotici, implicit la comertul cu acestia.