[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
DONEZ SCALARI  XML
Forum Index » Donatii
Author Message
Jolie
Member
[Avatar]

IP:

Scalarii au 6 luni si sunt sanatosi. Ii donez din insuficienta de spatiu. Din pacate, inca nu am identificat sexul acestora. image

This message was edited 2 times. Last update was at 12/09/2009 00:21:25

jolie
feugen
Junior member
[Avatar]

IP:

S-ar putea sa gresesc, insa eu cred ca sunt femele amandoua.
[Yahoo!]
Jolie
Member
[Avatar]

IP:

dupa ce criteriu ai dedus asta ?

jolie
feugen
Junior member
[Avatar]

IP:

Scalarul din planul secund (cel din spate) este sigur femela. Cel din fata (ma refer la poza, bineinteles) parca tot fata este. Intr-un post de-al tau mai vechi ai scris cum ca amandoi sunt acelasi sex. Daca nu stii sa-i diferentiezi, cum ai afirmat asta?

Pentru a nu da impresia unei polemici cu tine, iti pot spune ca femelele de scalari au fruntea dreapta, iar masculii mai mult sau mai putin bombata (oricum fruntea masculului nu este dreapta).

Aproape off topic:
Scalarii se imperecheaza singuri (asa cum cunoaste toata lumea) insa "folclorul" spune ca o data imperecheati acestia nu-si vor mai alege alti parteneri in situatia in care unul moare... sal "pleaca" din acvariu. Acest lucru este total fals. Daca un exemplar din pereche dispare, celalalt i-l va inlocui fara probleme (remuscari)
Scalarul este un peste teritorial. Daca in acelasi acvariu sunt mai multi scalari crescuti impreuna, se poate ca un incepator sa nu distinga o pereche aleasa si teritoriul "revendicat" de aceasta.

P.S. Putem vorbi pe un alt topic (habar nu am daca exista aici pe forum) despre reproducerea scalarilor (dar si a altor specii)... asa cum imi amintesc de acum aproape 20 de ani de cand am renuntat la crescatoria de pestisori exotici, implicit la comertul cu acestia.
[Yahoo!]
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

Fruntea sau mai bine spus nu-i un criteriu al dimorfismului sexual la scalari . sau cel putin nu unul exact . Am avut o mindrete de femela cu un superb bombeu masculin in frunte . E drept ca si eu il achizitionasem pe post de mascul . Insa la dimensiunea la care sunt scalarii din poza e greu de spus si daca sunt de acelasi sex , da' barem sa ma pronunt ca ar fi femele .
Si ca sa fie lista completa ... ai foarte mari sanse ca bagind 2 perechi sigure de scalari in acelasi acvariu , acestea sa faca schimb de parteneri
[Email] [WWW]
feugen
Junior member
[Avatar]

IP:

snakefishmike wrote:Fruntea sau mai bine spus nu-i un criteriu al dimorfismului sexual la scalari . sau cel putin nu unul exact . Am avut o mindrete de femela cu un superb bombeu masculin in frunte . E drept ca si eu il achizitionasem pe post de mascul . Insa la dimensiunea la care sunt scalarii din poza e greu de spus si daca sunt de acelasi sex , da' barem sa ma pronunt ca ar fi femele .
Si ca sa fie lista completa ... ai foarte mari sanse ca bagind 2 perechi sigure de scalari in acelasi acvariu , acestea sa faca schimb de parteneri

Faptul ca masculul nu are intotdeauna fruntea bombata, respectiv femela dreapta este adevarat. In majoritatea cazurilor este asa cum am scris si... cum stiai si tu... chiar daca se poate intampla arareori invers. Exceptia nu "combate" "regula"...

La varsta de 6 luni incep sa se deosebeasca sexele (dupa reperele descrise) insa acuratetea este minima. Propun ca un moderator sa stearga postarile si sa-i lase lui Jolie topicul curat.
[Yahoo!]
Jolie
Member
[Avatar]

IP:

@feugen
Intr-un post de-al tau mai vechi ai scris cum ca amandoi sunt acelasi sex. Daca nu stii sa-i diferentiezi, cum ai afirmat asta?

Cei de pe acest forum m-au sfatuit ca daca sunt de acelasi sex (ori femele ori masculi) acestia se vor bate odata ce vor mai creste.

This message was edited 3 times. Last update was at 14/09/2009 00:42:58

jolie
tropikana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

feugen wrote:Propun ca un moderator sa stearga postarile si sa-i lase lui Jolie topicul curat.

Subscriu si eu. E topic de donatii, nu de sexualitatea scalarilor.
Merci!

DIY addicted
Valea Plangerii
Jolie
Member
[Avatar]

IP:

Am donat scalarii. Se poate inchide. Multumesc !

jolie

Forum Index » Donatii
Go to: