[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu mai mare  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
MihaiA09
Member
[Avatar]

IP:

Buna! Dupa ceva timp de gandire, m-am hotarat sa imi cumpar un acvariu :fish: ceva mai mare, adica de vreo 80-115 litri. Eu as vrea sa fie complet, adica cu flitru, lampa etc.. Insa cand vine vorba de desing-ul din interior... mmm... este ceva mai complicat . As dori sa arate...cum sa spun...de exemplu ca o padure, insa in apa, sa fie mai multe plante, iar peste doar guppy sau poate si neoni (insa nu mai stiu sigur daca guppy este compatibil cu neonul) si ancistrus. Doar atat. Nu am nevoie de mai multi pestisori, adica de alte speci ca poate se intampla asa ceva , iar dupaia . Astept idei despre desing. Aaah... nu doreesc sa fie prea scump. Adica sa nu treaca de vreo 600-700 lei .

~Mihai~ ~Pace~ ~Respect~
[Email] [Yahoo!]
MihaiA09
Member
[Avatar]

IP:

Nu are nimeni nici o idee?

~Mihai~ ~Pace~ ~Respect~
[Email] [Yahoo!]
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

off topic:Sper sa nu mai arunce lumea cu pietre in mine ca incerc sa raspund
on topic: Parerea mea este sa cauti pe google, iei un model de acvariu si incerci pe cat posibil sa il reproduci la tine in acvariu.

This message was edited 1 time. Last update was at 26/08/2009 19:28:19

Un subscribe si suntem pretinasi !
[Email] [Yahoo!]
MihaiA09
Member
[Avatar]

IP:

Ok. O sa ma uit. Dar doresc ceva nume de plante. Aaah... am vazut si o planta care creste pe pietre dar nu mai stiu numele.

~Mihai~ ~Pace~ ~Respect~
[Email] [Yahoo!]
MihaiA09
Member
[Avatar]

IP:

Astea ar fii plantele pe care le doresc:

CHLADOFLORA
image

LIMNOPHILA HETEROPHYLLA
image

LILAEOPSIS NOVEA-ZEALANDIAE
image

MYRIOPHYLLUM SCABRATUM
image

ACORUS GRAMINEUS PUSILLES
image

Astept ceva raspunsuri negative dar si pozitive.

This message was edited 1 time. Last update was at 26/08/2009 20:07:24

~Mihai~ ~Pace~ ~Respect~
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Chladoflora-este de fapt o alga, creste foarte greu, are nevoie de ceva lumina si o ingrijire mai atenta (trebuie curatata des daca acvariul are multi pesti) Dificultate -medie
Limnophilla heterophyla-planta stem, vrea lumina multa si de calitate pentru o dezvoltare frumoasa. Dificultate-medie
Lilaeopsis-planta gazon, are nevoie de multa lumina si de calitate, care sa "penetreze" coloana de apa. Dificultate zic io ridicata.
Myriophyllum-planta stem, lumina moderata. Dificultate medie.
Pentru o dezvoltare frumoasa si sanatoasa, cam toate au nevoie de CO2. Ca sa nu mai zic de fertilizare. Ca sa nu mai zic de raportul lumina, fertilizare, CO2. Dar astea le vei deprinde usor-usor.
P.S. Acorusu' nu este o planta nativa de acvariu, chiar daca sunt unii (tropica, aquafleur) care o dau ca fiind submersa, dupa ce au incercat o adaptare din mers. Este o planta mai degraba de pond. Nu va merge cum trebe si intr-un final o vei pierde
P.P.S. Planta care creste pe pietre? Mare, mica? Anubias sau vreun fern? Java moss, ceva? Sau Riccia? Hai ca le dai tu de cap
L.E. Toate astea le gasesti foarte usor pe net. Si cred ca te-ai uitat dupa ele. Dar nu-ti putem spune noi ce sa pui in acvariu.Sfatul meu este ca pentru inceput, sa pui plante nepretentioase, cu crestere rapida si mari mancatoare de nutrienti. Asta pentru a trece mai usor peste o eventiuala tentativa de invazie a algelor. Apoi, in functie de cum vrei sa arate acvariul, alegi si alte plante, mai mult sau mai putin pretentioase, in functie si de ce le poti oferi. Planta daca nu are tot ce-i trebe (am zis mai sus ce) va muri dupa o perioada de cateva saptamani.

This message was edited 1 time. Last update was at 26/08/2009 20:44:13

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
MihaiA09
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc. Planta aceea care creste pe pietre este CHLADOFLORA. Numai nu stiu nici o planta nepretentioasa, imi spuneti un nume ceva?

~Mihai~ ~Pace~ ~Respect~
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

MihaiA09 wrote:Planta aceea care creste pe pietre este CHLADOFLORA.

Planta aceea care creste pe pietre nu este Chladoflora (asta este o bila, ca un poza poza pusa de tine; unii o desfac si o prind cu guta de lemne). E una din cele spuse de mine. Probabil vreun moss sau Riccia. Cauta pe net si edifica-te.
Plante nepretentioase.....
Cabomba
Ceratopteris
Limnophilla sesiliflora
Valisneria,
Elodeea,
Egeria densa.
Si mai sunt, da' nu mai trece acuma prin minte.

[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Alga ai se numeste Cladophora , nu credeti ?

Until you find someone worth dying for, you never really live.
MihaiA09
Member
[Avatar]

IP:

Scuze ca nu m-am exprimat corect, da la planta acesta m-am referit. Aaah... si multumesc si pentru plantele numite.

~Mihai~ ~Pace~ ~Respect~
[Email] [Yahoo!]
MihaiA09
Member
[Avatar]

IP:

ReBella wrote:Alga ai se numeste Cladophora , nu credeti ?

Tu ma iei peste picior? Sau imi spui mie cum se numeste?

~Mihai~ ~Pace~ ~Respect~
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

M-a luat apa rau de tot.
Deci aia dorita in acvariu e Chladoflora
Aia nedorita e Cladophora
Parca

P.S. Nu te ia nimeni peste picior, doar ni s-a atras atentia asupra unei greseli.

[Email] [Yahoo!]
MihaiA09
Member
[Avatar]

IP:

Na.. eu am luat numele de pe site. Am dat "Copy" si "Paste". Deci nu aveam cum sa resesc.

This message was edited 1 time. Last update was at 26/08/2009 21:17:05

~Mihai~ ~Pace~ ~Respect~
[Email] [Yahoo!]
+Sanitarul+
Member
[Avatar]

IP:

guppy se inteleg perfect cu neonii (cel putin la mine) si cu sanitarul, daca te gandesti la un acvariu iti spun o idee, eu sunt incepator acvariu meu este 80L 35l 45 H daca vrei unu frumos cu multa verdeata fa-l 90 40l 50H eu asa l-as face acum, bafta astept sa vad cum o sa iasa sa ne ti la curent

Veni, Vidi, Vici
MihaiA09
Member
[Avatar]

IP:

Scuze, dar nu team inteles: cati litri ai spus

~Mihai~ ~Pace~ ~Respect~
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Mihai esti sigur ca folosesti tonul potrivit ? Mie una nu prea imi place tonul tau ...
Alber , alga sau bila e tot una.NU e planta,e una si aceeasi alga - sub forma de bila sau crescuta de aiurea prin acvariu.Denumirea corecta sau de specialitate e cea data de mine mai sus.Intr-adevar se foloseste si denumirea data de voi,insa mult mai putin.Uitati-va numai la cate rezultate va intoarce google pentru fiecare denumire in parte.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
+Sanitarul+
Member
[Avatar]

IP:

deci daca ti-ai face un acvariu la dimensiunile 90L 40l 50H ar avea 180litri si ar fi necesara o sticla de cel putin 8mm cu intarituri, spun sa il faci mai mare pentru ca dupa ceva timp iti vei fi dorit si il faci asa, latimea acvariului meu este de 35, din lateral pare suficient dar sincer. imi place mai mult sa privesc acvariul din lateral decat frontal. e frumos un acvariu lat si bine plantat

Veni, Vidi, Vici
MihaiA09
Member
[Avatar]

IP:

Scuzati daca nu ma exprim corect. As dori un acvariu de cel mult 100 litri, nu mai mult, imi ajunge. ReBella scuzama daca nu iti place tonul meu, dar sunt in incepator si nu stiu atat de multe ca si tine. Si despre acea alga, credeam ca este o planta normala. Imi pare rau.

This message was edited 1 time. Last update was at 26/08/2009 21:58:27

~Mihai~ ~Pace~ ~Respect~
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

ReBella wrote:Uitati-va numai la cate rezultate va intoarce google pentru fiecare denumire in parte.

Ma uitai, stai linistita. Si mi-am dat seama de eroare. E mai usor sa scrii mai dupa ureche . Si stai linistita, i-am zis omului ca-i alga. Dar sa stii ca pe gogu daca dai pe imagini, pe prima pagina e plin de bile cu ... Chladoflora Si la oameni seriosi, cu pestanta. Probabil ca asta l-a derutat si pe colegul nostru. Si nu numai

This message was edited 1 time. Last update was at 26/08/2009 22:30:25

[Email] [Yahoo!]
MihaiA09
Member
[Avatar]

IP:

Mi-am ales cateva plante:
-Cabomba
-Limnophilla sesiliflora
-si Egeria densa.
Doar aceste 3 plante. Mi-au placut cel mai mult dintre toate.

~Mihai~ ~Pace~ ~Respect~
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: