[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Vreau acvariu fara probleme !!!!!!!!!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Jolie
Member
[Avatar]

IP:

aici e guppy
[Thumb - sickguppy001.jpg]

[Thumb - sickguppy005.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 03/08/2009 16:39:12

jolie
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Pune-l in apa curata cu o piatra de aer daca poti.Poate isi revine...NU stiu ce are,poate fi orice.Guppy sunt foarte sensibili sa stii,daca nu-s nascuti la tine.Pot fi si batrani cand ii cumperi,sau deja bolnavi si se observa dupa catva timp,etc.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
Jolie
Member
[Avatar]

IP:

multumesc !!

jolie
Dragosdiscus
Junior member
[Avatar]

IP:

Pana la urma l-am zarit.
Nu pare nici o problema fungica, deci nu are rost albastru de metil, verde de malachit si alte asemenea.
Poate fi o viroza pe care am mai intalnit-o la vivipari (din pacate, sicer n-am aflat ce agent patogen ar fi sau un tratament specific), sau ceva cu apa.
Fereste pestele de socuri termice si pH, aereaza apa si o lingurita de sare la 10 l.

Hope the best, expect the worst.
[Yahoo!]
Jolie
Member
[Avatar]

IP:

guppy ala micu' nu mai mananca baga in gura si scuipa.. e palid..nu mai straluceste ca inainte.. cat despre coada franjurata, cred ca scalarii au aranjat-o. cat despre scalarul cu coada roasa, fratele lui mai mare i-a ros-o. in curand mai achizitionez un acvariu de 50L.
am facut schimbul de apa, am lasat si acvariul fara capac o noapte, si m-am trezit cu 25 de grade C in apa..pe cand temperatura nu scadea sub 27 ajungand la 30. cum s-ar putea remedia "un soc" ca asta ? sa stiu si eu...
caraselul care avea caciulita alba, acum si-a achizitionat una NEAGRA. nu da semne ca ar fi bolnav.. n-are puf sau gauri sau mai stiu eu ce, e doar negru. ciudat

jolie
AlinC
Junior member
[Avatar]

IP:

Finrot se trateaza cu JBL Ektol, gasesti la petshop.

Insa vei reusi doar, in cel mai bun caz, sa amani o problema. Pentru ca oricat te-ai stradui, nu poti reusi sa tii in acvariu un caras care vrea 20-22 de grade in apa si scalari care vor 26-28. Pur si simplu n-ai cum sa-i impaci pe amandoi. Peste asta, ai si variatii de temperatura.

In conditiile astea ai pesti stresati si, prin urmare, vulnerabili. O sa scapi de finrot si dai de gris, scapi de gris si dai de-o bacterie... tot asa o sa te chinui.

Vestea buna e ca iti vine un acvariu nou. Citeste despre pestii tai si imparte-i in cele doua acvarii astfel incat sa fie compatibili.

Galerie foto
[Yahoo!]
Jolie
Member
[Avatar]

IP:

a murit guppy albastru de caras nu mai zic !

jolie
+Sanitarul+
Member
[Avatar]

IP:

ce pietre sunt alea asa albe? din poze ?
nu sunt calcaroase ?

Veni, Vidi, Vici
Jolie
Member
[Avatar]

IP:

pietroiul mare presupun ca este, voi pune otet pe el sa vad, insa cel de la care-l am l-a folosit cativa ani si nu a avut probleme. cele micute sunt defapt glbene decat una mai e alba si le-am luat din marea neagra.. nu cred ca au nimic

jolie
MihaiA09
Member
[Avatar]

IP:

Jolie wrote:aici e guppy

Da. Chemati salvarea ca nu-i de gluma! Sa tinem un moment de reculegere...Gata. Pacat. Era frumos. Asa mi s-a intamplat si mie...Cu 4 guppy

~Mihai~ ~Pace~ ~Respect~
[Email] [Yahoo!]
Jolie
Member
[Avatar]

IP:

@MihaiA09
stii de ce anume suferea ?

jolie
MihaiA09
Member
[Avatar]

IP:

Nu. Dar si mie mi s-a intamplat. De imi murea din senin

~Mihai~ ~Pace~ ~Respect~
[Email] [Yahoo!]
tropikana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu vad plante? Nu ai deloc? Deloc, deloc?
Sa stii ca ajuta plantele, pe langa faptul ca fac acvariul sa arate a acvariu.

DIY addicted
Valea Plangerii
Jolie
Member
[Avatar]

IP:

da stiu, multumesc. citeste mai pe la inceput sa vezi

This message was edited 1 time. Last update was at 25/08/2009 21:38:16

jolie
tropikana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

In afara de planta de plastic din primul post, mai ai alta ca nu am reusit sa mai gasesc? Urmareste Donatiile, ai de unde alege! Sau da sfoara in tara, poate nu e toata lumea in concediu
Ce iti mai fac pestii?
Ai verificat pietrele sa nu fie calcaroase?

DIY addicted
Valea Plangerii
Jolie
Member
[Avatar]

IP:

da am verificat, sunt bune pietrele. cat despre planta din plastic pe care o aveam, am scos-o din acvariu. am aflat ca pestii se pot sgaria in ea. pestisorii sunt bine, cei care au mai ramas. 4 guppy pe care ii voi da unui prieten care are acvariu numai cu guppy, 2 scalari pe care ii voi dona maine cuiva, 3 zebre care cred ca nu vor muri niciodata, o black molly femela..mi-e mila de ea ca nu are pe nimeni.. si cei doi ancistrusi care nu dorm niciodata. voi urma sfaturile pe care le-am primit aici, ii voi da pe toti si o voi lua de la capat.

jolie
Jolie
Member
[Avatar]

IP:

update la stiri, a murit unul din ancistrusi, nu stiu de ce ca nu avea nimic. celalalt e sanatos, activ si din ce in ce mai mare. cel care a murit era al naibii de mic si il cumparasem odata cu fratele lui.

jolie
AlinC
Junior member
[Avatar]

IP:

Probabil cel mare nu-l lasa sa se hraneasca... Am aceeasi problema: 2 ancistrusi luati de mici, marime identica, sex neidentificat. Unul l-a depasit incet pe celalalt in crestere si de la un moment dat a inceput sa-l fugareasca de la mancare si de la ascunzatoarea preferata. Solutie e simpla: 2 felii de castraveti in loc de una, plasate strategic in colturile opuse ale acvariului. Idem pentru ascunzatori.

Galerie foto
[Yahoo!]
Jolie
Member
[Avatar]

IP:

nu am ascunzatori...

jolie
AlinC
Junior member
[Avatar]

IP:

Cumpara cea mai mica nuca de cocos pe care o gasesti la petshop. Cel mare va sta acolo, iar cel mic pe unde-apuca.
Mai important e sa le dai mancare din 2 surse, ti-am explicat cu castravetele...

Galerie foto
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: