[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Alge  XML
Forum Index » Alge
Author Message
sorin_arad
Member

IP:

De ce dupa fiecare curatare a filtrului mi se umple acvariu de alge verzi?
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Cum arata algele alea verzi ? O descriere , o poza ??
Si cum anume cureti filtrul si la cat timp ?

Until you find someone worth dying for, you never really live.
sorin_arad
Member

IP:

ReBella wrote:Cum arata algele alea verzi ? O descriere , o poza ??
Si cum anume cureti filtrul si la cat timp ?

Filtru il curat cam la 2-3 saptamani intr-o galeata in care scot apa din acvariu cu care spal cat pot de bine toate piesele. Algele nu arata nici cum doar ca se inverzeste apa si ma enerveaza la maxim (din cauza asta curat filtru asa "des")
baphomet
Unripe member

IP:

Am avut si eu problema asta. :-)
Eu am scapt orind iluminatul vreo saptamana, doua. Cred ca poti sa bagi in timpul asta si ceva substante impotriva algelor. Daca ai plante in acvariu muta-le.
Au aparut pentru ca ai deciclat acvariul. Data viitoare nu mai spala prea riguros buretele filtrului (distrugi coloniile de bacterii denitrificatoare care se formeaza).
olinno
Member

IP:

sorin te rog sa ne dai o descriere mai complexa ca se te putem ajuta. ma refer la marimea acvariului, pesti, plante, lumina, schimb apa, unde este situat acvariul in camera, filtru, fertilizanti. eventual si o poza...

baphomet wrote:Cred ca poti sa bagi in timpul asta si ceva substante impotriva algelor

nu de mult am fost si eu pe idea ca subtantelea astea ar fi de folos, dar nu, face mai mult rau decat bine. Algele nu o sa dispara de la substante numa daca le departezi tu mechanic.
[Email] [Yahoo!]
sorin_arad
Member

IP:

olinno wrote:sorin te rog sa ne dai o descriere mai complexa ca se te putem ajuta. ma refer la marimea acvariului, pesti, plante, lumina, schimb apa, unde este situat acvariul in camera, filtru, fertilizanti. eventual si o poza...

baphomet wrote:Cred ca poti sa bagi in timpul asta si ceva substante impotriva algelor

nu de mult am fost si eu pe idea ca subtantelea astea ar fi de folos, dar nu, face mai mult rau decat bine. Algele nu o sa dispara de la substante numa daca le departezi tu mechanic.

http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=7919 <--- aici ai toate detaliile despre acvariul meu...
olinno
Member

IP:

de obicei algele verzi apar la excesul de lumina, sau daca acvariul este expus de razele solare. majoritatea acvariilor cumparate cu capac original sunt slab iluminate, deci nu prea inteleg cum iti apar. probabil ai un dezechilibru. sistem de CO2 ai ?
[Email] [Yahoo!]
sorin_arad
Member

IP:

Nu am sistem de CO2 si nici fertilizanti nu folosesc...Algele verzi mi se fac numai dupa ce curat filtru in rest nu am treaba...
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Exista sectiunea alge
pentru problema ridicata de tine

Ogar batrin dar.... cu miros fin

Forum Index » Alge
Go to: