[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
scalari bolnav??!!  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
olinno
Member

IP:

am un acvariu 60L brut, cu 5 scalari(5-6cm) 1 ancistrus 2 gurami. pana acuma au murit 2 scalari.dar pe rand nu deodata. am observat ca unu nu mai mananca. dupa aceia sta separat de ceilalti intr-un colt al acvariului, dupa care a urmat faza cand statea aproape de suprafata apei si nu prea se misca... si in final a murit. dupa o zi de la moarte acelasi fenomene si la un alt scalar, si ala a murit, acuma incepe si al treilea... trebuie sa mentionez ca 4 sunt luati de la un producator iar al 5.lea de la un petshop.

Pesti o am deja de jumat de an.
Schimb de apa 20-30% saptamanal; Set-up a fost facut mai bine de un an.

Mancare: tubi vi, TetraMin granule si larve rosii.
Fertilizanti: Tetra PlantaMin; Tetra AlguMin; Tetra Easy balance si cate odata o picatura de albastru metil(odata pe luna)

Filtrare Juwel, incalzitor juwel (intre 26-28C pt ca incalzeste) iluminat 2*15W
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

In primul rand in acvariul ala ai putea sa tii cel MULT un scalar.In nici un caz 5 plus alti pesti.Eu ma mir ca au trait pana acum....e suprapopulat acvariul ala,guramii daca sunt albastri sau galbeni sunt si aia imensi pentru 60l.
Tubii vii pot transmite n boli,eu una nu m-as risca sa le dau pestilor mei asa ceva ,mai ales daca nu stiu sa-i curat foarte bine si sursa din care provin.
Plantaminul e apa de ploaie,e cel mai prost fertilizant posibil.Iti recomand sa cumperi Ferropol de la JBL.
NU mai pune Algumin,orice produs impotriva algelor iti afecteaza sau omoara si plantele!!!
Teste de apa ai ?

Until you find someone worth dying for, you never really live.
olinno
Member

IP:

urmeaza sa le vand pesti, pt ca vreau sa iau cateva neoni. Duminica am cumparat tubi, dar asta a inceput inainte sa le dau din tubi. am mai cumparat si alta data de la acest om si nu am avut probleme niciodata.

din pacata la noi nu se gaseste in magazin nici un produs de la jbl
teste de apa n-am.
[Email] [Yahoo!]
mihai_alex
Member
[Avatar]

IP:

Daca vrei produse de la jbl si nu gasesti in magazinele de la tine,poti incerca la magazinele online gen zooplus,reef,etc.

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: