[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Alga paroasa  XML
Forum Index » Alge
Author Message
Pirania
Member
[Avatar]

IP:

Inculpatul: Acvariu : 80L 40l 55H, (2 filtre interne, un eheim 2012 si un Aquael fan 3, lumina 2 philips tld 830daylight si un power-glo de 20w)
Din toamna m-am tot chinuit sa scap de ea , am incercat si cu solutii de alge si 'mecanic' dar fara rezultat. Acum 1 sapt am dat reset la acvariu , am spalat cum am putut substratul care e compus din nisip si pietris de 2-4mm , am curatat tot ce se putea curata, iar cu plantele am pus o veioza deasupra chiuvetei si le-am ales atent, cele care aveau alga le-am lasat doar radacinile. Alga se gasea masiv prinsa pe pietre, pe cochiliile goale melcilor de substrat , printre radacinile iesite afara din substra ale plantelor si pe java mossul de pe buturuga,aproape intrecea mossul (buturuga am fiert-o).
Dupa reset: am replantat plantele(mai bine spus radacinile) am adaugat filterstart de la jbl si ferrotabs de la jbl , toate bune si frumose , numai ca mai vad pe substrat cate o piatra sau cate o cochilie goala cu alga lipita de ea In cazul asta fiind la inceput pot face ceva sa nu se extinda si sa nu se mai dezvolte... si in final sa o elimin????
[Yahoo!]
aquafm
Junior member
[Avatar]

IP:

Acuma nu stiu daca a fost intr-adevar aportul melcilor sau doar o coincidenta, dar la mine aceasta alga a inceput sa dispara cand am introdus Physa Acuta in acvariu. Vezi, poate functioneaza si la tine
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Uite-te, te rog aici si zi-ne cat de paroasa e alga ta. Desi banuiesc cam despre ce e vorba, termenul de "paroasa" e cam generic. Arata-ne care dintre algele alea e la tine in acvariu sau pune o poza.
Gabriel
<'))))<
[Avatar]

IP:

Dupa descriere as zice ca este BBA dar asteptam.
Pirania
Member
[Avatar]

IP:

Val wrote:Uite-te, te rog aici si zi-ne cat de paroasa e alga ta.

M-am uitat la pozele respective si este vorba de Cladophora algae. As pune poze dar cu toata rusinea recunosc ca n stiu cum sa fac , dar oricum acum dupa reset-ul acvariului au mai ramas doar pe ici-colo cateva firicele prise de pietre si cochilii , dar mi-e frica sa nu se dezvolte iar, de aceea vreau sa o elimin acum cat nu e extinsa.
[Yahoo!]
Pirania
Member
[Avatar]

IP:

Acum macar bine ca stiu ce denumire are ca sa ma uit si pe alte topicuri ale colegilor de forum cu aceeasi problema
[Yahoo!]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Mda... Cladophora e o alga rea. Urata si rea. Ca profesoara mea de romana din liceu.

Asta chiar este o alga de care nu am scapat complet decat cand am trecut la fertilizarea estimative index. Si vorbesc serios. Unele le mai elimini, altele se mai elimina singure. Cladophora nu prea. Doar o fertilizare care sa duca la o crestere spectaculoasa a plantelor m-a scapat de ea. Nimic altceva.

Mai are un prieten o metoda, dar pe care personal nu am incercat-o, nici nu as incerca-o si deci nu o pot recomanda. Sunt sigur ca a pomenit-o si el, dar imi permit sa o reproduc cu titlu informativ. (Ciprian nu ai copyright pe ea, nu?) Se scot toate vietatile din acvariu, se scade brusc pH-ul adaugand CO2 la greu, dupa care se creste brusc pH-ul la loc.
Nu mai stiu sigur daca se face un schimb de apa pentru a urca mai repede pH-ul la loc, sau doar se agita puternic apa... Asa cum nu mai stiu pana la ce valoare se scade p-H-ul sau cu cate unitati... Poate totusi intra si Ciprian sa ne zica amanunte.

Repet, eu nu as incerca asta acasa.

Toate cele bune.
Pirania
Member
[Avatar]

IP:

Pesti inca nu am pus in el , asteapta 2 carasi frumosi si grasi si 2 ancistrusi (acum sunt la 'garsoniera' ca in acvariul celalalt, abia cumparat luna trecuta, sunt 3 piranha... ) Co2 am ceva home made (bomba ), pe care pot sa ma apuc sa-l pregatesc de operatiunea de care spui
[Yahoo!]
Gabriel
<'))))<
[Avatar]

IP:

Pe undeva este o neconcordanta.
Cladophora nu se prinde atat de bine - asa cum zici tu - de substrat, cochilii etc. Se desprinde si curata usor. Cu multa rabdare o poti curata aproape complet. Pe de alta parte spui ca "aproape intrecea mossul" - te referi la lungime? Te intreb pt ca BBA nu creste foarte lunga.
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

Salut ...pai treaba cu crescutu si scazutu ph`ului rapideu o stiu de la andariel ....numai ca la mine nu a fost rapid ...iti explic cam ce si cum s`a intamplat la mine

co2 bag de la butelie ...cu reductor de bere ...are reglaj fin ...dar foarte influentabil de temperatura din camera . EX: cand e cald in camera ... garniturile dinauntru ...de cauciuc cred ...se maresc ... debitu scade .... frig in camera ...garniturile se strang ... rezulta ..debitul creste

si de aici incepe povestea mea .... am plecat intr`o dimineata la munca ...si am lasat geamul deschis ... stiind ca afara va fi cald ....dar surpriza , pe seara s-a lasat un frig de nu era adevarat ...am ajuns acasa , toate vietatile din bazin .... .... ca si tester folosesc unul permanent de co2 de la sera , culoarea cand e destul co2 e un verde -verde inchis, cand este prea mult se duce spre galben ...la mine in seara respectiva ajunsese la un portocaliu caramiziu.

Daca te gandesti la plante ....nu cred ca vor patii nimic, din cauza nervilor ca am nenorocit toate vietatile nu observasem in seara respectiva, dar plantele in ziua aceea imi crescusera cat intr-o saptamana ... s-a dereglat unpic fertilizarea si a trebuit pt cateva zile sa maresc considerabil doza, caci unele incepusera sa se ingalbeneasca ...nu mai aveau ce "manca" din apa ....

dupa alte cateva zile ... am vazut ca asa zisa "ciuma" de cladophora ....efectiv s-a topit ... toate firele se subtiasera ... si parca putrezeau ...

Daca poti, si daca ai cum .... scoate tot ce ai vietati in bazin , si incearca intai cu crescutul debitului de co2 ...cat poti de mult
FOARTE MULT .....apoi baga vreo 3 pietre bolborositoare pana oxigenezi bine bine apa ....rezultatul va fi un soc de ph foarte puternic ... care din ce am inteles plantele l-ar suporta ...dar algele nu ...

Daca totusi te duce la exasperare maxima ....poti sa faci ca mine, eu unu asa am scapat de ea ....desi in ultimul timp am mai vazut 2-3 firepe ici pe colo prin covorul de cuba ... care le iau cu penseta usor ...

Nu iti garantez ca si la tine se va intampla la fel ...sa nu ai pierderi in randul plantelor ....nu raspund daca strici toate plantele ...este doar o relatare de cum am facut eu
Nu spun ca asa se face, ca sigur asta e tratamentul ....si sigur unul bun

Am incercat sa fac un jurnal despre lupta cu cladophora ...intai am incercat cu apa oxigenata ...si am nenorocit frumusete de covor de riccia .... aici poti vedea patzaniile mele cu alga respectiva .....finalul ...il ai mai sus ...am scapat de ea , sincer, fara sa vreau

Spor la treaba , chiar iti doresc sa scapi de ea ....daca intradevar e cladophora ....la mine se prezenta ca fire lungi care cresteau precum mossul, dar nu se prindeau de plante melci si asa mai departe ...posibil sa fie o alta natie de cladophora , nu stiu ce sa zic

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Pirania
Member
[Avatar]

IP:

La lungime nu , in schimb se amestecase cu el incat nu am reusit sa recuperez din moss decat cateva varfuri.. dintr-o buturuga complet acoperita De pietricel si de melci e prinsa destul de bine, si e greu de cratat pietrele si cochiliile ramase cu alga fiind mici si imprastiate; asa dupa radacinile mai mari ale plantelor s-a luat usor chiar si din moss se lua dar era prea incalcita.
[Yahoo!]
Gabriel
<'))))<
[Avatar]

IP:

Ok - ai Cladophora. Chestia cu scazutul brusc al pH-ului recunosc ca nu o stiu si nici nu am auzit-o. Daca o incerci sa ne scrii aici rezultatele.
Alga asta e tinuta usor sub control adunand-o frecvent. La mine a disparut total de la sine.
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Aceasta alga am avut si eu
Si am incercat sa scap de ea prin metode naturale
Am bagat in acvariu 40 de Amano Shrimp
Si acuma este curat luna
Dar trebuie si tu sa o aduni de 2-3 ori pe saptamina
Pune Egeria
Fa schimburi de apa mai dese

Ogar batrin dar.... cu miros fin