Salut ...pai treaba cu crescutu si scazutu ph`ului rapideu o stiu de la andariel ....numai ca la mine nu a fost rapid ...iti explic cam ce si cum s`a intamplat la mine
co2 bag de la butelie ...cu reductor de bere ...are reglaj fin ...dar foarte influentabil de temperatura din camera . EX: cand e cald in camera ... garniturile dinauntru ...de cauciuc cred ...se maresc ... debitu scade .... frig in camera ...garniturile se strang ... rezulta ..debitul creste
si de aici incepe povestea mea .... am plecat intr`o dimineata la munca ...si am lasat geamul deschis ... stiind ca afara va fi cald ....dar surpriza , pe seara s-a lasat un frig de nu era adevarat ...am ajuns acasa , toate vietatile din bazin ....

.... ca si tester folosesc unul permanent de co2 de la sera , culoarea cand e destul co2 e un verde -verde inchis, cand este prea mult se duce spre galben ...la mine in seara respectiva ajunsese la un portocaliu caramiziu.
Daca te gandesti la plante ....nu cred ca vor patii nimic, din cauza nervilor ca am nenorocit toate vietatile nu observasem in seara respectiva, dar plantele in ziua aceea imi crescusera cat intr-o saptamana ... s-a dereglat unpic fertilizarea si a trebuit pt cateva zile sa maresc considerabil doza, caci unele incepusera sa se ingalbeneasca ...nu mai aveau ce "manca" din apa ....
dupa alte cateva zile ... am vazut ca asa zisa "ciuma" de cladophora ....efectiv s-a topit ... toate firele se subtiasera ... si parca putrezeau ...
Daca poti, si daca ai cum .... scoate tot ce ai vietati in bazin , si incearca intai cu crescutul debitului de co2 ...cat poti de mult
FOARTE MULT .....apoi baga vreo 3 pietre bolborositoare pana oxigenezi bine bine apa ....rezultatul va fi un soc de ph foarte puternic ... care din ce am inteles plantele l-ar suporta ...dar algele nu ...
Daca totusi te duce la exasperare maxima ....poti sa faci ca mine, eu unu asa am scapat de ea ....desi in ultimul timp am mai vazut 2-3 firepe ici pe colo prin covorul de cuba ... care le iau cu penseta usor ...
Nu iti garantez ca si la tine se va intampla la fel ...sa nu ai pierderi in randul plantelor ....nu raspund daca strici toate plantele ...este doar o relatare de cum am facut eu
Nu spun ca asa se face, ca sigur asta e tratamentul ....si sigur unul bun
Am incercat sa fac un jurnal despre lupta cu cladophora ...intai am incercat cu apa oxigenata ...si am nenorocit frumusete de covor de riccia ....
aici poti vedea pat
zaniile mele cu alga respectiva .....finalul ...il ai mai sus ...am scapat de ea , sincer, fara sa vreau
Spor la treaba , chiar iti doresc sa scapi de ea ....daca intradevar e cladophora ....la mine se prezenta ca fire lungi care cresteau precum mossul, dar nu se prindeau de plante melci si asa mai departe ...posibil sa fie o alta natie de cladophora , nu stiu ce sa zic