Porcu wrote:
MonkY wrote:Dar oricum de la inceput a facut asa. Sa fie oare nevoie sa dau pompa de la Dupla la volum mai mic ?
Incerca sa modifici debitu' pompei pina obtii pierdere de gaz cit mai mica.
Mbon, atunci o sa dau debitul mai mic, pentru ca acum e la maxim (ma gandeam ca trebuie putere mare ca sa impinga in acvariul de 240L).
Porcu wrote:E normal sa mai iasa bule

. E vorba de diverse gaze din apa care se baga acolo neinvitate. La orice reactor se intimpla. Depinde de cit de mult gaz iese. Daca nu-i foarte mult nu trebe sa-ti faci probleme. Aceste bule de gaz vor fi cu atit mai multe cu cit debitu' de CO2 e mai mare.
Ah. Citisem ca e optim e atunci cand nu se vad bule "scapand" din reactor si ma gandeam ca de fapt tot CO2-ul iese prin acele bule extra. In cazul acesta, daca e normal, atunci le ignor
Antoniot wrote:poate ai kh ridicat astfel incat cantitatea de co2 introdusa nu poate fii dizolvata....
KH este (la ultimele citiri) 5.5d (pe testul dedicat Tetra) si >6d (pe testul de la JBL 5in1). Conform tabelului acela de optimizare a CO2, la un pH intre 6.7 si 6.8 cu un KH de 5,5 - 6, concentratia de CO2 perfecta ar fi 25-30mg/L. Prin urmare am pus senzorul de pH in partea opusa a acvariului, setat la 6.75-6.80 si dat drumul la 2bule pe secunda. Cum insa cu greu ajungea la 6.75, am zis sa incerc cu 3bule pe secunda... insa am vazut ca ies multe bule... prin urmare am postat aici

.