[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
cumpar botia  XML
Forum Index » Cumparari
Author Message
catalos
Senior member
[Avatar]

IP:

stiti pe unde m-as putea deplasa pt a gasi cateva exemplare mititele de botia (cel mancator de melci), si v-as ruga sa-mi spuneti daca ati vazut si ceva preturi.

respectele mele si toata consideratia
[Yahoo!]
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

catalos wrote:stiti pe unde m-as putea deplasa pentru a gasi cateva exemplare mititele de botia (cel mancator de melci), si v-as ruga sa-mi spuneti daca ati vazut si ceva preturi.

respectele mele si toata consideratia

Gasesti la Hornbach Militari. Cel putin eu acolo am vazut ultima oara, atat Botia Macrachantas (sper ca am scris corect) cat si Botia Kubotai. Bafta !
spulberica
Member
[Avatar]

IP:

Cei mai mici clown loach pe care i-am vazut au fost in magazinul in care am foat azi, in spatele magazinului Unirea, vis-a-vis de statiile de tramvai. N-ai cum sa-l ratezi , dar maine se pare ca nu e deschis smilie
Altfel, mai au si pe la tricodava, noul magazin al celor din moghioros, si la hornbach dupa cum zicea si monky. Ai mei sunt toti originari din hornbach, dar unul a facut gris la cateva zile dupa ce l-am luat. Acum sunt toti

NB: Dupa ce mai cresc, ai grija cu cine-i invecinezi pentru ca nu sunt tocmai vegetarieni, in special in spatii mici.
catalos
Senior member
[Avatar]

IP:

sper ca am fost indrumat bine........
ei sunt cei mancatori de melci da??

ma poti indruma te rog, cam pe unde in spatele magazinului Unirea, vis-a-vis de statiile de tramvai?

este la strada magazinul?
maine este sambata, ar putea fi deschis
[Yahoo!]
spulberica
Member
[Avatar]

IP:

catalos a scris:
ei sunt cei mancatori de melci da??

Melcii sunt dieta lor preferata :-) dar cand sunt mici (cei de la magazin au cam 1.5 cm=> foarte mici) se raporteaza oarecum si la dimensiunile melcilor. Magazinul este chiar la strada vis-a-vis de statiile de tramvai, cu sigla mare si colorata deasupra, chiar n-ai cum sa-l ratezi.

Cei din hornbach (berceni, am uitat sa specific aseara) sunt ceva mai mari => 3-5 cm.

Mai jos, un citat din Martin Thoene (un fel de guru in domeniul genului impreuna cu Emma Turrner) tradus de mine preluat de aici

"Clown loach-i sunt considerati pasnici si sunt o alegere excelenta in acvariile comunitare de dimensiuni mari (vor creste pana la 40 de cm in conditii bune) daca accentul in acvariu este pus pe nevoile lor. Arareori deranjeaza pestii de dimensiuni mici si este foarte probabil sa poti inmulti alte specii iar puii sa nu fie devorati de Clowni.(NB)

Ca multi alti membri ai genului Botia, acestia sunt niste pesti foarte veseli, si au structuri sociale complicate, nemaivorbind de comportamentul cel putin ciudat in comparatie cu alte specii (n.t.: de exemplu dorm pe-o parte de juri ca-s morti).

Trebuie crescuti in grupuri. Minimul este 5, dar in principiu cu cat mai multi cu atat mai bine! "

Daca vei vrea mai multe info, apeleaza cu incredere la site-ul sursa
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

Ai grija cu Botia astia (machracantus). Pe langa faptul ca le place sa stea in grup, se fac maaaari. Foarte mari. La Hornbach erau cativa care aveau deja 12-13 cm, si am inteles ca se fac si mai mari. Daca nu le poti oferi un acvariu mare, stai departe de ei (zice unul care are Hoplo de 10cm deja )
spulberica
Member
[Avatar]

IP:

Am fost sambata in Hornbach berceni (cautand java moss-ul pe care nu l-am gasit la reef) si am vazut si bazinul cu chromobotia macracanthus.
JALNIC!!!!!!
Ramasi cateva exemplare in bazin, extrem de slabi, li se vedeau coastele prin piele, unul din ei abia se mai misca cu burta "punga" sub el, altul cu "mouthrot".....Brusc mi-a venit sa :hammer:

Chiar imi pare tare rau de pestisorii aia.... L-am rugat insistent pe asistentul departamentului sa-i hraneasca pentru ca sunt subnutriti, dar el cu alura specifica de atotcunoscator, "lasati ca nu e nevoie"

:redcard: de la mine....
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

Si eu am trecut Sambata prin Berceni asa ca am zis sa vizitez si eu "renumitul" Hornbach de-acolo (eu de obicei mergand in Hornbach Militari). Diferenta (in afara de faptul ca magazinul este asezat "in oglinda") este de la cer la pamanat. Acvariile sunt majoritatea sub orice critica... multi pesti morti... in ditamai sectiunea se statea practic la coada, de obicei nefiind decat un vanzator disponibil (in Militari cred ca am vazut si 4 odata)... ca sa iau un Nano de la Dennerle am asteptat 30-40 de minute ca sa vina cineva sa ne dea de sus de pe raft un pachet). :redcard: si de la mine pentru Hornbach Berceni !
neonu
Junior member

IP:

Nu mi sa paraut ca e o diferenta chiar asa de mare. Inainte era dar acum nu. Bine, tu esti mai avansat in acvaristica e normal sa gandesti asa.
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

neonu wrote:Nu mi sa paraut ca e o diferenta chiar asa de mare. Inainte era dar acum nu. Bine, tu esti mai avansat in acvaristica e normal sa gandesti asa.

Off-topic: Eeeh. Departe de mine gandul ca am spus-o ca "avansat". Nu sunt, si probabil ca nici nu ma voi compara vreodata cu cei care chiar se pricep. Insa mi-am zis doar opinia referitor la ce am vazut in Hornbach Berceni. Ca sa va faceti o idee, eu am stat aproximativ 1 ora acolo. Timp in care o persoana ce "statea la coada" sa-si ia niste pestisori a tot asteptat sa-i vina randul. "Norocul" meu ca nu aveam nevoie si de plante/pesti, ca altfel mai stateam inca pe-atat. Nu mi se pare deloc profi ca intr-un magazin atat de mare sa "cauti" pe cineva sa te serveasca ...

On-topic: erau 5-6 botia in Berceni. In Militari erau vre-o 50. Daca ajuta cu ceva

P.S.: spulberica, si eu am fost sambata la reef si aveau moss (invelit pe niste betisoare de lemn). Eu pe la 11:00 eram acolo...
catalos
Senior member
[Avatar]

IP:

monky ai cumva idee ce pret are moss-ul la reef ??

ca in oferta eu nu am dat de el
[Yahoo!]
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

catalos wrote:monky ai cumva idee ce pret are moss-ul la reef ??

ca in oferta eu nu am dat de el

Daca nu ma insel, erau pe niste betisoare la 25/30 RON (impreuna cu inca o plantuta) si pe nuca de cocos 60 RON.
spulberica
Member
[Avatar]

IP:

catalos wrote

monky ai cumva idee ce pret are moss-ul la reef ??

Imi permit sa-ti raspund eu, sper sa nu va deranjeze. In postul acesta George da lista plantelor si preturile aferente disponibile la magazinul reef.
In lista se regaseste si java moss (vesicularia dubyana) in doua variante. Varianta la cutiuta, ce pe care o cautam eu, nu exista in magazin. Cealalta nu-mi este de folos si este si prea scumpa pt mine.

off topic: MonkY, si eu tot pe la 11 am fost acolo, daca stiam... Ce au pe betisoare de ceramica sau de lemn sunt monturi cu echinodorusi sau cu anubiasi. Mie imi trebe "varsat" ca sa-mi imbrac niste buturugi si sa fac un perete . Dezamagit de lipsa, m-am hotarat sa inmultesc eu ce am deja pentru scopurile declarate. Peste vre-o luna, mai stam de vorba
catalos
Senior member
[Avatar]

IP:

se poate inchide, multumesc
[Yahoo!]

Forum Index » Cumparari
Go to: