[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Filtrare externa mai buna ?  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

Cred ca intrebarea spune totul. Stiu ca s-a tot discutat si rediscutat, insa nu am gasit ceva specific pentru Tetra EX1200. Si intrucat am zis sa nu fac boacana inainte sa intreb, iata problema mea. Vreau sa imbunatatesc filtrarea la acest filtru extern (avand un acvariu de 240L) si intrucat zilele acestea m-am trezit cu PO4 (fosfati) cum cresc ingrijorator, am decis o "re-aranjare" a filtrului extern. Cu ajutorul vostru, sper sa si reusesc sa fac un setup mai bun. Mai jos e schema unui Tetra EX 1200 si ceea ce vreau sa modific.

Initial aveam asa:
sertar 1 (cel de la baza/jos) - ceramica si un burete negru
sertar 2 - tetra bio balls si un burete negru
sertar 3 - burete negru + burete negru
sertar 4 (cel de sus) - carbon si biological foam

Acum am asa:
sertar 1 (cel de la baza/jos) - ceramica si un burete negru
sertar 2 - tetra bio balls + eheim substrat pro + un burete negru
sertar 3 - tetra bio balls + eheim substrat pro + un burete negru
sertar 4 (cel de sus) - jbl micromec si biological foam

Si vreau sa modific in felul urmator:
sertar 1 (cel de la baza/jos) - inlocuiesc ceramica de la Tetra cu ceramica mai poroasa de la Hagen (Bio Max 1Kg). In spatiul ramas mut o parte din eheim substrat pro (cel de 250g)
sertar 2 - scot tetra bio balls si adaug 1Kg de Sera Siporax + JBL Phos Ex Ultra (pentru reducere fosfati) + un burete negru
sertar 3 - tetra bio balls + 1Kg eheim substrat pro + un burete negru
sertar 4 (cel de sus) - jbl micromec + burete negru + biological foam

Ce ziceti ? Devine prea "incarcat" ? Nu ma deranjeaza ca mai scade debitul un pic (si-asa e cam maricel)... Rezolv si o parte din problema cu fosfatii, e si o filtrare mecanica mai buna, si extra suport pentru bacterii datorita Siporax-ului. Recomandari, idei ? Am facut si o mica poza "explicativa":
image
Originalul il puteti vedea aici.
0siris
Junior member
[Avatar]

IP:

Ceramica aia poroasa de la Hagen e cu totul altceva decat ceramica pe care o aveai de la Tetra. La fel ca si Siporax-ul, are rol de filtrare biologica si se pune dupa etajele de filtrare mecanica pentru a evita colmatarea porilor cu mizerie (in nici un caz in primul sertar). Cu mentiunea ca Siporax-ul e mai bun decat Biomax-ul.
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

0siris wrote:Ceramica aia poroasa de la Hagen e cu totul altceva decat ceramica pe care o aveai de la Tetra. La fel ca si Siporax-ul, are rol de filtrare biologica si se pune dupa etajele de filtrare mecanica pentru a evita colmatarea porilor cu mizerie (in nici un caz in primul sertar). Cu mentiunea ca Siporax-ul e mai bun decat Biomax-ul.

Da, am vazut. Merci de observatie. Voi renunta la Biomax in favoarea Siporax-ului. Sa vad acum pe unde gasesc si burete de porozitate mai deasa decat cea default de la Tetra (care pare prea mare). Problema e ca-mi scapa prea multa "mizerie" inapoi in acvariu...
0siris
Junior member
[Avatar]

IP:

Pune niste vata de perlon dupa bureti

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: