[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Femela amano cu oua  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
Alokt
Member

IP:

Am doua femele de amano pline de oua pe burta.
Poate cineva sa-mi spuna exact in ce conditii se inmultesc amano.

album1, album2, album3, album4
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Caridina japonica.
Alokt
Member

IP:

Naspa.

marzzx
Member
[Avatar]

IP:

Un prieten acvarist din Cluj a avut succes partial cu inmultirea lor. Spun partial pentru ca, desi a reusit sa ii treaca de stadiul larvar, nu i-a reusit aclimatizarea la apa dulce a juvenililor. Oricum, acum mai incearca cu o tura.

I-a fost de mare ajutor pagina aceasta.

La t?? ni-i greu !!!
pufiman
Junior member

IP:

Servus,

Eu sunt prietenul din CJ al lui marzzx
Pe langa pagina postata de el, mai este http://caridina.japonica.online.fr/English/Elevage.htm care te poate lamuri in totalitate in privinta inmultirii speciei.
Daca vrei sa te bagi la asa ceva, poti sa ma intrebi.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Baga aici experientele tale .

Poze: smilie ... Poze cu plante
pufiman
Junior member

IP:

Ok,
Pe scurt, am incercat cu 3 ture de larve de la aceeasi femela (am 3 masculi si o femela adulta). Femela tine ouale sub burta cam 4-5 saptamani la temp de 25 de grade. Cand vezi ca masculii incep sa se agite tare prin acvariu - o iau complet razna atunci femela se aproprie de momentul in care leapada ouale de sub burta. In momentul acela o mutam intr-un borcan de 2 litri unde o tineam pana ieseau larvele. Eu am patit ca in prima sau a doua noapte in borcan sa iasa deja larvele
Larvele traiesc max 6-8 zile in apa dulce, timp in care trebuie mutate in apa sarata.
Eu am folosit un acv de 20l cu apa sarata(34ppm) - lucru care a dus pana la urma la rezultate slabe deoarece a fost foarte greu sa tin NO3-ul sub control, si din aceasta cauza am pierdut 2 ture de larve. Recomand un acvariu de 50l cu apa sarata pentru reproducere (evident ciclat).
Mancarea pentru larve este iarsi o problema dupa cum veti vedea in articolele de mai sus.
In una din ture am ajuns la un succes partial, in sensul ca am ajuns ca 4 larve sa se dezvolte in adulti. Prima problema a fost prinderea lor din acvariul cu apa sarata, care s-a dovedit foarte dificila.
I-am tinut 3 zile in borcane incercand sa scad salinitatea pentru ai pregati de apa dulce. Dupa ce i-am pus in acv de apa dulce, au disparut in cateva zile, probabil pt ca nu au fost aclimatizati corect la apa dulce.
Cam atat ca am obosit si mi-e foame
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Mda, misto. Felicitari chiar si pentru incercari. Tine-o tot asa.

Daca reusesti in cele din urma, considera-ma abonat la prima serie de pui "aclimatizati".
Alokt
Member

IP:

pufiman wrote:Servus,

Eu sunt prietenul din CJ al lui marzzx
Pe langa pagina postata de el, mai este http://caridina.japonica.online.fr/English/Elevage.htm care te poate lamuri in totalitate in privinta inmultirii speciei.
Daca vrei sa te bagi la asa ceva, poti sa ma intrebi.

Eu am 3 femele si 5 masculi, in ultimele 4 luni mi-au furajat melanotaeniile cu larve fiecare dintre feleme. Avand in vedere ca doua care au avut primele tentative au deja 2 luni de pauza, banuiesc ca in curand vor fi iarasi disponibile.
Ma pregatesc sa ma documentez bine de tot si cred ca voi incerca, mai ales daca cele doua vor avea tot concomitent perioada productiva voi incerca sa le fac conditiile necesare.
A treia a lasat larvele cu 3 saptamani in urma, deci nu cred ca va mai fi cazul.

pufiman
Junior member

IP:

Eu momentan am lasat-o balta din motive de resurse financiare: sarea de mare e destul de scumpa + nu am disponibil un acv de 50l.
Daca vrei pot sa-ti vand niste mancare speciala pentru larve(comandata din germania) si un salinimetru de la Sera.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Multumim de informatii, le consider foarte utile .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Alokt
Member

IP:

pufiman wrote:Eu momentan am lasat-o balta din motive de resurse financiare: sarea de mare e destul de scumpa + nu am disponibil un acv de 50l.
Daca vrei pot sa-ti vand niste mancare speciala pentru larve(comandata din germania) si un salinimetru de la Sera.

Ma intereseaza si cred ca saptamana viitoare merg spre Cluj in vizita la fostii colegi de faculta. In schimb fitoplanctonul nu imi dau seama de unde sa il rezolv.

Alokt
Member

IP:

Cam asa arata crevetii mei:
http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=1202

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: