[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
JBL e900  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
flooriin
Junior member

IP:

Salutare,

Trebuie sa-mi cumpar un filtru extern si ochii mi-au cazut pe un JBL e900. Filtrul se vrea pentru un acvariu steril de africani cu volum de 200l brut. Rog pe cei care au sau avut acest filtru sa-mi spuna ce impresii au sau le-a lasat acest echipament.

Multumesc.
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Pe un singur forum (aquahobby sau cam asa ceva) am citit despre filtrele astea. Destul de laudate. Pe mine m-au interesat filtrele jbl comparativ cu eheim cand vroiam sa mai achizitionez un filtru. Am ales Eheim.

865
[Yahoo!]
flooriin
Junior member

IP:

Sesmar wrote:Pe un singur forum (aquahobby sau cam asa ceva) am citit despre filtrele astea. Destul de laudate. Pe mine m-au interesat filtrele jbl comparativ cu eheim cand vroiam sa mai achizitionez un filtru. Am ales Eheim.

JBL e900 se situeaza, ca pret, un pic sub Sera 1100(care e un pic mai mare) si clar mai jos ca Eheim 2226. Singura problema e ca utilizez produse JBL si sunt multumit de calitatea lor. Aici ma refer la testare. Am un singur test Sera (NO3) si calitatea materialelor din care este facuta eprubeta este mai ridicata decat ale celor JBL (GH, KH). Acum nu stiu sigur daca se respecta calitatea si la nivel de filtre. Despre filtrele Sera am auzit destule laude ... dar constructia filtrului JBL imi da mai mult incredere. Cum este primul meu filtru extern mi-e greu sa iau o decizie corecta (in afara de decizia de pret).
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Mai sunt si tetratec-urile care raman intotdeauna o optiune viabila. Foarte bune filtre.
Dar vezi ca sunt o gramada de discutii despre filtre si comparatii intre ele.

865
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Chiar daca e mai scump, iti recomand calduros Eheim . E pe viata daca nu faci prostii .

Poze: smilie ... Poze cu plante
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

flooriin wrote:
Acum nu stiu sigur daca se respecta calitatea si la nivel de filtre. Despre filtrele Sera am auzit destule laude ... dar constructia filtrului JBL imi da mai mult incredere. Cum este primul meu filtru extern mi-e greu sa iau o decizie corecta (in afara de decizia de pret).

Nu iti recomand sera 1100, are un sistem de prindere prost gandit in combinatie cu amorsarea iti scoate peri albi; trebe sa fie filtru plin ochi cu apa pt a-l putea amorsa => o frumoasa balta cand atasezi capacul. In al doilea rand are un volum mult mai mic de material biologic decat celelalte pe care le-am vazut (jbl,tetratec)

Personal am un jbl cristalprofi 250, cred ca varianta anterioara a lui e900, de care, cu mici exceptii, sunt multumit. Putem discuta pe pm mai in amanunt.

Daca pretul nu e o problema mai bine mergi pe eheim.

...
[Yahoo!] [MSN]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Eheim forever!!! Pe langa mai demult enuntatele 2226, 2228, 2229 wet&dry, 2126 Thermo II, recent (ieri) am mai comis-o si mi-am comandat pe aquaristic un Eheim ecco pro 130 - 2032 ptr un proiect aquascape de 30 litri . Cu incredere Eheim. In Europa is cele mai bune. Poate ca pe piata americana mai gasesti filtre foarte bune precum JBJ (exact, JBJ, nu JBL), Marineland Magnum, Nu-Clear, Tom Aquatics sau ViaAqua, dar in europa nu se gasesc si nu m-as pronunta despre ele...oricum, nu ti-as indica un astfel de filtru din cauza de curent...in Europa mai poti gasi bune si filtrele Rena.
Dar, prima optiune e EHEIM !!!
[Email]
flooriin
Junior member

IP:

Offff....uite cum se duc 500RON

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: