[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Suprapopulare?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ady18_telecom
Junior member

IP:

Am un acvariu de 200 L efectivi foarte bine plantat populat cu:
2 Cory albino
4 Ancistrus
10 Tetra
10 Neoni
10 Neoni rosii
1 Blue Gurami
5 Velifera
4 Pleco

Verdict? MS!
ady18_telecom
Junior member

IP:

Ce naspa ca nu pot da EDIT. Nu e vb de 4 Pleco, nu mai stiu cum se numesc, unul e rosu, unul e galben si 2 sunt jumate galbeni (partea din fata) urmeaza rosu si coada neagra. Sunt din aceiasi specie si sunt putin mai mari decat neonii.
Baldur
Junior member
[Avatar]

IP:

Eu m-am luat sa claculez dupa niste indicatii pe care le-am gasit la Coltul incepatorului in discutia: Sticky: Volumul acvariului si numarul pestilor. mi a fost de mare folos pentru ca am vazut ca era cam inghesuiala la mine in acvariu. Dar gasesti greu marimea pestilor. Pe mine m-a ajutat fiumeu, ca se pricepe la internet mai bine mult decit mine.
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

ady18_telecom wrote:Verdict?
Pentru ca esti din Constanta si apa e foarte dura acolo iti recomand sa nu cresti pesti care traiesc in apa moale si acida (neonii, tetra si Ancistrusii).
Poti tine in conditii bune cichlidae mici din Africa sau vivipari .
Daca poti obtine apa dedurizata ....... ar fi o bucurie pentru pestii din bazinu' Amazonului.

Poze: smilie ... Poze cu plante
ady18_telecom
Junior member

IP:

...si totusi toate magazinele care vand pesti ii cresc in aceleasi conditii, in aceiasi apa. Poate voi in Buc aveti solutii dar aici asta e, ne descurcam cum putem. Ai mai vazut scalari sa o duca bine ani de zile in apa 20 dGH? Vino pe la noi si vei vedea. Oricum, mersi de sfat dar sincer aveam nevoie sa stiu parerea ta despre numarul de pesti raportat la marimile acvariului nu de apa in care ii cresc. MS
harry-ab
Member

IP:

ady18_telecom wrote:Ce naspa ca nu pot da EDIT. Nu e vb de 4 Pleco, nu mai stiu cum se numesc, unul e rosu, unul e galben si 2 sunt jumate galbeni (partea din fata) urmeaza rosu si coada neagra. Sunt din aceiasi specie si sunt putin mai mari decat neonii.

...doar nu sunt carasi?????Sa speram. Poate sunt sifo.... Mai la obiect, sunt multi, sunt incompatibili, dar s-au mai vazut cazuri cand cu o filtrare corespunzatoare si cu schimburi regulate de apa se poate mentine pe linia de plutire un acvariu suprapopulat. Bafta.
[Yahoo!]
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

ady18_telecom wrote:Ai mai vazut scalari sa o duca bine ani de zile in apa 20 dGH

Relativ poate ca o duc bine (adica traiesc). Dar daca e sa ii compari cu unii crescuti in apa cu parametrii similari celui din mediul natural iti garantez ca o sa vezi diferentele (marime, colorit, etc) Sa nu mai vorbim de capacitatea lor de reproducere....
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

ady18_telecom wrote:...si totusi toate magazinele care vand pesti ii cresc in aceleasi conditii, in aceiasi apa.
Asta nu inseamna ca-i bine.

ady18_telecom wrote:Poate voi in Buc aveti solutii dar aici asta e, ne descurcam cum putem.
Cunosc acvaristi din Constanta care au cumparat osmozor pentru dedurizarea apei. Problema apei dure e la fel de usor rezolvabila si in Constanta.

ady18_telecom wrote:Ai mai vazut scalari sa o duca bine ani de zile in apa 20 dGH? Vino pe la noi si vei vedea.

Crede-ma ca scalarii n-o duc bine in apa cu duritatea de 20 GH.
Nu asta e acvaristica care o promovam pe acest forum . Un acvariu al unui pasionat inseamna reproducerea cit mai fidela a conditiilor din mediul de origine al vietuitoarelor, in masura posibilitatilor, n-o sa sugeram nimanui sa mearga in Amazon cu cisterna dupa apa .

Acvaristica nu inseamna sa ne incapatinam sa adaptam vietuitoarele la conditiile care ne sint noua la indemina, e exact invers, arta consta in crearea unor conditii optime.

Pentru asta sint doua rezolvari:

1. Calea cea mai simpla si ieftina: sa crestem vietuitoare care au mediul de origine cit mai apropiat de conditiile pe care le putem noi oferi, in cazu' tau apa dura. E de preferat sa cresti cichlidae aficane sau vivipari.
2. Calea mai complicata si implicit mai scumpa: sa modificam mediul din acvariu conform cerintelor vietuitoarelor, in cazu' tau un osmozor ar fi rezolvarea.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: