[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
sfaturi  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Radu_9_4
Junior member

IP:

Tata zice ca nu e marmura ... e nevoie sa pun o poza mai de aproape?( ca nu le am cu pietrisurile)
[Email] [Yahoo!] aim icon [MSN]
Radu_9_4
Junior member

IP:

As vrea sa pun nisip.Credeti ca e bine sau mai bine ma abtin?
Radu_9_4
Junior member

IP:

nisip industrial

Am schimbat corabia cu o scoica. Credeti ca arata mai bine? http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=13485&pos=3

Sau sa iau nisip de la pet shop de granulati diferite?( cum a zis mama ca a vazut )
mirciulik
Membru de baza
[Avatar]

IP:

scoica face apa dura ceea ce nu e bine. mai bine le era cu corabia. acuma eu tin cu corabia pt ca si eu am una in acvariu, dar nu ca a ta
alexbr
Junior member

IP:

Acel peste negru necunoscut tie se numeste Black Moly. Incearca sa te stapanesti tentatiei de a adauga diverse obiecte in acvariu (asa eram si eu la inceput :-) )
Radu_9_4
Junior member

IP:

NU e o scoica naturala e din ceramica cred dar cu nisipu nu m-ati lamurit
Radu_9_4
Junior member

IP:

Drace ... pacat ca nu pot da edit
De ce am gauri in frunzele pantelor? (melci nu cred ca mai am) Cine pot fi vinovatii?
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=13485&pos=8
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

Radu_9_4 wrote:dar cu nisipu nu ma-ti lamurit

nu mai da banii pe "prostii" ca o sa iti tai finantarea de tot, asa ca lasa pietrisul ala asa cum e, pentru plante cere la petshop cel mai ieftin fertilizant lichid si adauga dupa instructiuni,chiar mai putin, plantele nepretentioase or sa o duca bine mersi.
Pana atunci mai citeste pe forum, mai arunca un ochi pe google dupa aquarium aquascaping si mai cugeta pe marginea subiectului ;)
Cand te hotaresti sa faci ceva serios din acvariul ce il ai, iti stam la dispozitie ;)

...
[Yahoo!] [MSN]
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Testeaza pietrisul sa vezi daca e calcaros sau nu: scoate 2-3 boabe si pune pe ele cateva picaturi de otzet alimentar. Daca apare o reactie de efervescenta ("fierbe" ca si apa minerala sau sucul cand il torni in pahar) inseamna ca pietrisul e calcaros si ar trebui scos din acvariu. Daca nu are loc nici un fel de reactie (ca si cum ai picura apa pe el) atunci e ok si poti sa il lasi in acvariu (partea estetica e o alta problema... mie personal nu-mi place cum arata pietrisul alb in acvariu ). Nisipul natural de pe un curs de apa ar fi cea mai ieftina si in acelasi timp destul de fiabila solutie. Nu stiu sa iti spun exact in ce granulatie;eu am folosit nisip cu granulatia de 2-3 mm (aproximativ - poveste lunga ) pentru ca asa au scris in prospect cei de la JBL de la care am luat substratul fertil. Daca nu o sa folosesti substrat fertil... nu stiu... banuiesc ca merge o gama un pic mai larga de granulatii.

In alta ordine de idei, referitor la decor: la inceput (vorbesc din nou din proprie experienta) esti tentat sa bagi tot felul de scoici, castele, bilute colorate, nisip roz, scafandri care deschid cufere cu comori, corabii scufundate etc. Cu timpul o sa iti dai seama ca un acvariu presupune defapt copia, sau ma rog, incercarea dusa pana la extreme a omului de a copia un habitat natural. Si dupa cum bine se stie ca nici un lucru facut de insusi Mama Natura nu il putem reproduce in totalitate, cu incercarea ramanem... Da' macar ne chinuim cu putinele cunostinte pe care le avem. Asa ca sfatuol meu ar fi sa creezi mici colturi de natura (microhabitate) in acvariile tale, pentru ca asa vei fi cat mai aproape de ceea ce a creeat natura. Folosind tot felul de lucruri din gama celor enumerate mai sus, sigur nu o sa ajungi sa realizezi acest lucru si niciodata nu o sa fii multumit 100%cu ce vezi in acvariu.

PS: Te rog sa consideri aceste randuri drept sfaturi sau idei, nu critici.
Radu_9_4
Junior member

IP:

toate posturile adresate le-am luat ca un sfat dar cu plantele ? ... nu stiti ce au?
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Lipsa fertilizanti, lumina de proasta calitate, lipsa CO2.... etc. Oricare din astea poate fi. Sau chiar toate. Da mai multe detalii: volum acvariu, fertilizanti daca folosesti, ce lumina ai (felul si cantitatea - watti) si speciile de plante.
Radu_9_4
Junior member

IP:

volum 102 l
ce lumina ai (felul si cantitatea - watti) habar nu am ... unde scrie asta?
specie: http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=13485&pos=8
Radu_9_4
Junior member

IP:

titlul pozei ajunge
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=1093&pos=22
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Radu_9_4 wrote:ce lumina ai (felul si cantitatea - watti) habar nu am ... unde scrie asta?

Uita-te ce scrie pe tuburile de neon.
Radu_9_4
Junior member

IP:

Multumesc.
LM 2X18W T8
un semn din care cred ca e distanta : nimic 15 mm 50Hz 38 W

Asta scrie pe neoane(mai precis pe chestia aia dintre ele)(sunt 2)
Radu_9_4
Junior member

IP:

am luat mancare pentru ancistrusi
Algae wafers (de la hikari) si spirulina tabs de la sera
am inceput sa le dau din primul aliment (algae wafers) le-a, dat 5 tablete(1 pentru fiecare [2 pui mici 2 pui mai mari si 1 andult mascul]) am plecat putin din camera si cand m-am intors nu mai era nici una (vazusem 1 sau 2 in scoica unde se ascunde ancistrusul mare )

cam cate tablete sa le dau?
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Le-ai dat cam mult. Da-le o tableta si urmareste-i, dupa ce-o termina le mai dai una si tot asa pina stabilesti ratia.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Radu_9_4
Junior member

IP:

nu vad un ancistrus de cateva zile (un pui) s-o fi pus in scoica si nu mai poate iesi? Cel mare intra si el in aceeasi scoica cu totul si iese ... deci nu cred ca asta ar fi problema dar nu il vad de cateva zile(cum am mai zis) sa ma ingrijorez sau nu? pe toti ceilalti ii vad
AMON_RA
Member
[Avatar]

IP:

Urmareste seara dupa ce stingi lumina de la acvariu .Poate e mai sperios si se ascunde peste zi .

“The great masses of the people will more easily fall victims to a big lie than to a small one.”
Radu_9_4
Junior member

IP:

pai asta e ca ma uit noaptea (dupa 11) si nu-l vad pe pui ... mi-e teama sa nu fi patit ceva.Ador ancistrusii

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: