[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Am nevoie de ajutor!  XML
Forum Index » Alge
Author Message
none
Junior member

IP:

Salutare tuturor! Am nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a scapa de o alga..
Trebuie identificata si va rog sa-mi spuneti cum sa procedez sa scap de ea..am pus mai multe poze in albumul meu foto..
Este un acvariu de dimensiunile 49/41/27 cu substrat de nisip fin amestecat cu pitris....filtru Aquael fan 2 ,ca iluminare are 2 neoane ...
Este populat de 6 Tetrazona + 4 Albino Ancistrus + 2 Corydoras Albino si cativa melcisori micuti de 2-3 mm .
Mancarea pentru pesti este Tetra Pro Crips.

Pozele sunt destul de evidente!
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=1076&pos=10
[Email] [Yahoo!]
dreammer
Junior member

IP:

Trebuie sa cauti:
1. metode de a indeparta alga. Indeparteaza mecanic cata alga poti, apoi acopera acvariul complet, sa nu intre lumina si lasa-l asa 3-5 zile, mai bine 5. Asta poate doar sa inlature algele, nu si cauza aparitiei.
2. cauza pentru care a aparut alga/invazia. Citeste tot ce s-a scris aici, cauta eventual si pe internet, ca sa poti elimina din acvariu conditiile favorabile dezvoltarii in exces a algelor.

Mi-am permis aceste sfaturi, pe care de altfel le-am primit si eu de la altii, deoarece:
- am avut alga fuzz, metoda cu intuneric 3-4 zile m-a ajutat sa scap de
invazie
- am reusit sa o tin sub control prin aditie de CO2 si schimbari in iluminatul
acvariului. CO2-ul e din drojdie si probabil ca de asta alga mai apare uneori
insa nu mai am invazie.
[Email]

Forum Index » Alge
Go to: